ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΕΣΤΙΑΣΗ

Από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα οι πωλήσεις έχουν μειωθεί κατά 40%, αναφέρει ο Σύνδεσμος Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ), προβλέποντας παράλληλα ότι έως τον Μάρτιο του 2012 το ποσοστό αυτό να διαμορφωθεί σε δυσθεώρητα ποσοστά με βάση τη συνεχώς μειούμενη διαθέσιμη δαπάνη των καταναλωτών.

Δεκάδες είναι και τα «λουκέτα» των
καταστημάτων, γεγονός που συμβάλει σημαντικά στη δραματική μείωση χιλιάδων θέσεων εργασίας. Τον Σεπτέμβριο 2011 ο κλάδος απασχολούσε 600.000 εργαζόμενους σε περισσότερα από 121.000 καταστήματα, όμως η μείωση κατά 20%, όπως διαφαίνεται, των θέσεων εργασίας για την επόμενη χρονιά αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερους από 100.000 νέους ανέργους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, τα προβλεπόμενα κρατικά έσοδα είναι σαφώς μειωμένα, καθώς δεν εισπράττονται πλέον ούτε οι ασφαλιστικές εισφορές αλλά ούτε και οι φόροι.

Ακόμη, ενισχύονται ο αθέμιτος ανταγωνισμός και η παραοικονομία, καθώς μικροί και μεμονωμένοι επιχειρηματίες που αποτελούν το 75% της συνολικής αγοράς του κλάδου καταφεύγουν σε φοροδιαφυγή, ενώ οι οργανωμένες επώνυμες αλυσίδες, 25% του κλάδου, οδηγούνται στον αφανισμό.

Στο πλαίσιο αυτό ο κλάδος ζητεί τη μείωση του ΦΠΑ για την εστίαση στο 9% και επισημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες που μείωσαν τον ΦΠΑ είχαν θεαματικά αποτελέσματα (Γαλλία στο 5,5% Ιρλανδία στο 9%), οι ανταγωνίστριες τουριστικά χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Κύπρος) έχουν ΦΠΑ 8%-10%, ενώ η Ελλάδα έχει από τους υψηλότερους συντελεστές στην εστίαση στην Ευρώπη.

http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: