ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η απογοήτευση και η αγωνία για το μέλλον που νιώθουν οι Έλληνες επιβεβαιώνονται από έρευνα της Μetron Analysis, που έγινε για λογαριασμό του Ιδρύματος Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Μόλις 4% των Ελλήνων δηλώνουν...
πολύ ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, ενώ 22,6% δηλώνουν αρκετά δυσαρεστημένοι.


O βαθμός ικανοποίησης από τη ζωή σημειώνει νέο ιστορικό χαμηλό. Κινείται μόλις στο 30% και σημειώνει το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ. Ξεπεράστηκε έτσι και η αμέσως προηγούμενη χειρότερη επίδοση που είχε σημειωθεί τον περασμένο Ιούλιο με 33%.


Στον αντίποδα, ο βαθμός δυσαρέσκειας από τη ζωή σημειώνει επίσης ιστορικό υψηλό με 43%. Είναι το δεύτερο κύμα στο οποίο ο δείκτης ικανοποίησης από τη ζωή καταγράφει αρνητικό ισοζύγιο. Ποτέ άλλοτε δεν έχει καταγραφεί τόσο χαμηλή επίδοση στη ζώνη των αναπτυγμένων χωρών της Ευρώπης.


Στο ιστορικό χαμηλό κινείται και ο δείκτης προσωπικής αισιοδοξίας (μόλις 15%), ενώ το ποσοστό των απόλυτα απαισιόδοξων κινείται στο 49% από το 50% του περασμένου Ιουλίου.


Εδώ και ενάμιση χρόνο (από το Μάρτιο του 2010) το ισοζύγιο προσωπικής αισιοδοξίας είχε μπει σε αρνητική τροχιά και μάλιστα διευρυνόμενη. Τώρα, για πρώτη φορά από τότε, σταματά να διευρύνεται το αρνητικό κλίμα και παραμένει σταθερό.


Αμετάβλητη παραμένει η σειρά ιεράρχησης των προσωπικών προβλημάτων των πολιτών. Το Οικονομικό παραμένει στην πρώτη θέση με σταθερές αναφορές 37,7% (από 37,5%) ενώ στη δεύτερη θέση παραμένουν οι αναφορές στην Ανεργία με 22,7% (όσο και τον Ιούλιο).
Τεράστια άνοδο εμφανίζουν οι αναφορές στο Ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό από το 3,7% του Ιουλίου στο 10,2% σήμερα. Ειδικά μεταξύ των Συνταξιούχων είναι με διαφορά το πρώτο θέμα με 34,3%.

http://greece-salonika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: