ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΔΡΑΧΜΗ....

 Ότι η σχετική διαδικασία δεν θα είναι εύκολη προειδοποιεί ο καθηγητής Νόιμαν

Την άποψη ότι η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θα πρέπει να προετοιμαστεί με μυστικότητα, εκφράζει ο Μάνφρεντ Νόιμαν, καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Βόννης.


Σε συνέντευξή του ο κ. Νόιμαν προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση να πραγματοποιήσει τη «νομισματική μεταρρύθμιση» κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων, καθώς η σχετική διαδικασία δεν είναι εύκολη.

Προκειμένου να αποφευχθεί ένα Bank-Run υπό του καθεστώς του πανικού, η χώρα θα πρέπει για κάποιες μέρες να απομονωθεί, λέει ο Γερμανός καθηγητής. Ο κ. Νόιμαν εξηγεί ότι θα πρέπει να κλείσουν τα σύνορα και να απαγορευθούν για κάποιο διάστημα τα εμβάσματα χρημάτων προκειμένου να αποτραπεί η διαρροή χρημάτων στο εξωτερικό. Θα πρέπει επίσης να ανασταλούν οι διεθνείς αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές. Η εκτύπωση νέου χρήματος θα απαιτήσει περίπου τρεις ημέρες, προσθέτει ο οικονομολόγος.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του οικονομικού ινστιτούτου «IfO» του Μονάχου, Χανς-Βέρνερ Ζιν εκτιμά ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για την Ελλάδα να παραμείνει στην ΟΝΕ, καθώς όπως εξηγεί «οι Έλληνες δεν έχουν καμία πιθανότητα να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους εντός της ευρωζώνης».

Ο κ. Ζιν δεν θεωρεί πρόβλημα το γεγονός ότι δεν προβλέπεται νομικά η έξοδος μιας χώρας από την ευρωζώνη. «Όλα είναι από τεχνικής άποψης δυνατά και αυτό το έδειξε η απόσπαση της Τσεχίας από την Σλοβακία», παρατήρησε ο Χανς-Βέρνερ Ζιν.

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/11/3_05.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: