ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Την ώρα που οι πολιτικές ηγεσίες αδυνατούν να βρουν μια λύση στο αδιέξοδο της χώρας, η οικονομία της Ελλάδα παραμένει σε βαθιά κρίση με κύρια χαρακτηριστικά την ύφεση, την ανεργία και τα λουκέτα σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (Μμε).

Η απόγνωση των εμπόρων γίνεται μέρα με την
μέρα μεγαλύτερη, την ώρα που η....
ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ως ενδεχόμενο δείχνει ακόμα μακριά.

Απογοητευτική για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την οποία παρουσίασε εσχάτως η την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), η οποία δείχνει ξεκάθαρα την κατάρρευση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και τον επερχόμενο θάνατο της «ραχοκοκαλιάς» της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της ΕΕ, από το 2003 μέχρι το 2010, οι ΜμΕ στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 30.000, ενώ από στοιχεία της ΕΣΕΕ συγκρίνοντας το 2010 με το 2011 «χάθηκαν» 68.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ άλλες 53.000 βρίσκονται στα πρόθυρα κλεισίματος, με 67.000 απώλειες θέσεις εργασίας μέσα στο πρώτο 9μηνο του 2011.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου) Βασίλης Κορκίδης, σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την κατάσταση, σε συνάρτηση με το «κούρεμα» δηλώνει ότι «το κούρεμα του ελληνικού χρέους στο 50% θα αποτελέσει σε μεγάλο βαθμό το τελικό χτύπημα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα επιφέρει μηδενική ρευστότητα από τις τράπεζες. Επιπλέον, δεν θα μπορούν να στηρίξουν την αγορά με τραπεζικές εγγυήσεις, καθώς δεν θα γίνονται αποδεκτές από τους οίκους του εξωτερικού είτε για εισαγωγές είτε για εξαγωγές».

Απογοητευμένοι εμφανίζονται και οι έμποροι από την επικρατούσα κατάσταση. Σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και στους γύρω δήμους όλο και περισσότερα καταστήματα βάζουν λουκέτο καθώς τα υψηλά ενοίκια, η αδυναμία εξόφλησης των δανείων, η υπερφορολόγηση και η πτώση της κατανάλωσης κάνουν αδύνατη τη συνέχιση λειτουργίας τους.

http://www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ