ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΠΙΠΕΡΑΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακούω τα κανάλια τις τελευταίες μέρες,και δεν πιστεύω στα αυτιά μου...Μέχρι και ανάρτηση με τα χεράκια μου μ' έκαναν να  γράψω,όπως θα δείτε και σεις, ο πολυάσχολος πλην αγανακτισμένος blogger...!

Ακούω όλες τις αερολογίες που δεν θα πρεπε να ακούω αλλά όχι το ρεζουμέ.Είναι τεχνική των πολιτικών και των καναλιών βλέπετε να μην μιλάνε για την ουσία,μα να προσπαθούν να πολώνουν και να μπερδεύουν τον λαό.Τα κλασσικά δηλαδή.

Μας δείχνουν τον Γιωργάκη και τον Αντωνάκη,να μαλώνουν σαν τα μωρά,για τον τρόπο της συνεργασίας τους...Η κολοκυθιά μπροστά σ αυτό το χάλι που είδαμε,είναι επιστημονική διατριβή...
Όμως γιατί μάλωναν αυτοί οι δυο?Θα σας το πω εγώ γιατί αν περιμένατε από τα κανάλια να σας πουν,θα περιμένετε πολύ.


Όλος ο τζερτζελές παίδες είναι για το ποιος θα χρεωθεί τις υπογραφές που θα μπουν για τη νέα δανειακή σύμβαση.Είναι οι υπογραφές που θα κάνουν και πάλι την Ελλάδα ψωροκώσταινα και με τη βούλα.Είναι η υπογραφές που θα παραδώσουν ότι έχουμε και... θα έχουμε (βλέπε αέριο, πετρέλαια,ορυκτό πλούτο)απλά για να ζήσουμε στο club των μεγάλων για κανένα χρόνο ακόμη...και μετά βλέπουμε βρε αδερφέ...
Αυτές τις υπογραφές τρέμει να τις βάλει ένας μόνος του...Θέλει και συνένοχο για να είναι καλυμμένος στο μέλλον.
Γνωρίζουν εξ αρχής,πως η κατάντια που έχουμε περιπέσει,δεν πρόκειται να περάσει πριν τη δεκαετία,μα θα επιδεινωθεί κιόλας.

Η χώρα έχει καρκίνο, χρειάζεται εγχείρηση και όχι θεραπεία με ασπιρίνες,όπως κάνουμε 190 χρόνια τώρα.
Οι ασπιρίνες είναι τα δάνεια που παίρνουμε για να αποπληρώσουμε,όχι παλαιότερα δάνεια,μα τους τόκους αυτών!!Με τα βάρη αυτών των δανείων που είναι καθαρά τ ο κ ο γ λ υ φ ι κ ά ,δεν πρόκειται να δούμε θεού πρόσωπο να είσαστε σίγουροι.
Είναι δάνεια που ο δανειστής σου έδωσε 10,επέστρεψες 100 και σου ζητάει άλλα 1000 και συ σαν βλάκας που είσαι,σκίζεσαι να βρεις να πληρώσεις αντί να τον διαολοστείλεις από κει που ρθε...Μην γελάτε...Έχει γίνει από τον Μεταξά το 1936.Αρνήθηκε να πληρώσει Βελγική τράπεζα με την αιτιολογία -που αναφέρει και το Σύνταγμα- ότι αν πληρώσουμε την υποχρέωση,θα δεινοπαθήσει ο λαός που έγινε δεκτό από το διεθνές δικαστήριο και δ ι κ α ι ω θ ή κ α μ ε !
Βλέπετε ο οφειλέτης δεν έχει μόνο υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα.Όταν εγώ σου δανείσω 100 ευρώ πχ. αναλαμβάνω και ρίσκο για το αν θα τα πάρω πίσω.
Αυτό θεωρείται από τους σημερινούς πολιτικούς ανεπίτρεπτο...Θεωρούν πως πρέπει ο λαός να ξεφτιληστεί και να πεινάσει,παρά να μας βγει το όνομα...Δηλαδή δεν είναι δικοί μας ηγέτες αλλά των δανειστών!

Ο Αινστάιν έλεγε πως είναι παραλογισμός να κάνεις τα ίδια και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα.Αυτό συμβαίνει και σήμερα.Παραλογισμός !
Παραλογισμός είναι να φεύγει έξω το 70% των εσόδων σου και να περιμένεις να αναπτυχθείς και να ευημερίσεις.Γι αυτό είσαι "Ψωροκώσταινος" μπούφο Έλληνα.Σου τα παίρναν τα "μαγκάκια τα καλά" και συ καθόσουν και μάλωνες για κόκκινους,μπλε και πράσινους κόκκους που παριστάνουν τα κόμματα...
Θα μου πείτε, "και τι να κάνουμε?είμαστε μικροί και μας κάνουν ότι θέλουν".
Ε όχι ρε δεν είναι έτσι !! Βαρέθηκα να το ακούω από παιδί αυτό το παραμύθι...Μια χαρά μεγάλος είσαι!Απ όλα έχεις μα δεν τα διαχειρίζεσαι σωστά.Απλά σε κλέβουν και σου γινε συνήθεια !Κανείς δεν μπορεί να σου κάνει κακό αν εσύ δεν το επιτρέψεις.
Μιλάμε για αμερικανικό δάκτυλο χρόνια τώρα,για Γερμανικό και Ευρωπαϊκό δάκτυλο τελευταία και τρίχες κατσαρές.Όλοι αυτοί την δουλειά τους κάνουν!Εσύ τι κάνεις είναι το θέμα μας!

Εσύ δεν κάνεις απολύτως τίποτε Ελληνάκο...Κάθεσαι και παρακαλάς,αντί να ζητάς.Είσαι στην χειρότερη στιγμή σου και ακόμη δεν ζήτησες τα λεφτά από το κατοχικό δάνειο,που είναι έτοιμα και σε περιμένουν(ΕΊΝΑΙ ΠΆΝΩ ΑΠΌ 90 ΔΙΣ !!!...Γιατί ...λέω τώρα...μπορεί οι παππούδες και οι θείοι των σημερινών πρωθυπουργών,να έκαναν τα στραβά μάτια με το αζημίωτο βρε αδερφέ...Οι εγγονοί και τα ανήψια τι έκαναν?).
Δεν ζήτησες ούτε κατοχικές αποζημειώσεις...(ΑΝΕΚΤΊΜΗΤΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΩΝ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΗΤΑΝ 6...!!!Ο Δρακουμέλ ήταν πρωθυπουργός όταν ενώθηκε η Γερμανία...και τι καλά που τα μιλάει τα γερμανικά αυτό το αιωνόβιο το αγόρι...και τι μεγάλη περιουσία που έχει!!!...Σκέφτηκες ότι τα "πήρε"???Εσύ το σκέφτηκες δεν το είπα εγώ...)
Ο Πούτιν σου έδινε 20 δις για διευκόλυνση του στόλου του και συ είπες όχι με την αιτιολογία πως η παροχή αυτή δεν συνάδει με την συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ.Ωραία και αντρίκια η απάντηση,όμως πήγες στο ΝΑΤΟ να τους πεις ότι είσαι δύσκολα και τα φράγκα τα χεις ανάγκη και πως η τα παίρνω από τους Ρώσους η "σκάστε" εσείς κανα φράγκο να τη βγάλω? Όχι βέβαια.(Ε τι σ έχουμε για αρχηγό αν δεν κάνεις παιχνίδι ρε Γιωργάκη?)...

Κάπου εδώ,θα θελα να σας πω μια ιστοριούλα που μ έκανε κάπου στα 23 μου,να νιώσω τι σημαίνουν οι λέξεις συμφέρον,απαίτηση...

Συνέβη κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στη Γερμανία.
Έτρεχα στο δημαρχείο της πόλης που ζούσα για ένα χαρτί το οποίο αν το παρέδιδα στην εφορία,θα άλλαζα φορολογική κλίμακα που σήμαινε ευνοϊκότερη φορολόγηση...
Σχεδόν δύο εβδομάδες,έτρεχα να ξεμπλέξω μα η γραφειοκρατία του δημαρχείου δεν μου έδινε το χαρτί.
Πηγαίνοντας κάποια μέρα αρπαγμένος με το τζάμπα τρέξιμο,στο δημαρχείο και ενώ μου υποσχέθηκαν την προηγούμενη μέρα πως θα το παιρνα σήμερα,μου λέει η κοπέλα που με εξυπηρετούσε..."Ξέρετε ο αρμόδιος έχει άδεια και θα έρθει την Δευτέρα" ...!!! Και ενώ της έλεγα πως ταλαιπωρούμαι δυο εβδομάδες και τι πράματα είναι αυτά και άλλα τέτοια λυπητερά,με την σκέψη πως ο αρμόδιος κάνει σκι στις Αλπεις και γω τρέχω σαν τον Μ...α, της λέω..." Για άκου να δεις...Κάθε μέρα που με καθυστερείτε,εγώ χάνω λεφτά!!" Και ενώ δεν "κρύωνε τ' αυτί της" στα παράπονα τα κλαψιάρικα, στο "χάνω λεφτά" ρε παιδιά,αμέσως κατεβάζει η κοπελίτσα τα μάτια, και μου λέει..." οκ θα σας δώσω ένα προσωρινό χαρτί να το πάτε στην εφορία,όμως παρακαλώ να έρθετε από βδομάδα για να πάρετε το κανονικό χαρτί"....
Έπαθα πλάκα με το συμβάν....Αμέσως σκέφτηκα..."Πω πω Χριστέ μου!!!Τι φραγκοκίλερ είναι αυτοί ρε συ!!!"Μόνο από τα φράγκα καταλαβαίνουν και όχι από ταλαιπωρία και ανθρωπιά.Οι λέξεις ΑΠΑΙΤΩ και ΣΥΜΦΕΡΟΝ είναι οι μόνες που νιώθουν...

Γιατί σας εξιστόρησα το γεγονός?Για να δείτε με ποιους συναλλασσόμαστε και πως πρέπει να στεκόμαστε στην όποια συναλλαγή η διαπραγμάτευση!
(Γι αυτό το λόγο άλλωστε η Γερμανία έγινε τώρα μεγάλη και τρανή ενώ έχασε δύο πολέμους!
Ο πρώτος έγινε γιατί οι Γερμανοί θέλανε μερίδιο από τις αγορές των αποικιών από Γάλλους και Άγγλους μιας και είχαν και αυτοί παραγωγικά εργοστάσια και ο δεύτερος έγινε για τους εξευτελιστικούς όρους που τους επιβλήθηκαν από τον πρώτο πόλεμο.Μετά κι από τον δεύτερο πόλεμο και ενώ έχασαν πάλι οι Γερμανοί,οι νικητές για να μην έχουν "ντράβαλα" και πάλι στο μέλλον,τους έδωσαν τελικά αυτό που ζητούσαν από τον πρώτο πόλεμο!!!
Έτσι γίνονται οι μπίζνες κορόιδα Έλληνες και όχι με παρακάλια!Οί άλλοι χάσανε και είναι μάγκες και συ νίκησες και δεν έχεις να φας,γιατί είχες την εντύπωση πως αν είσαι κολαούζος και γιες μεν, των μεγάλων,θα σε βάλουν και μέσα στο σπίτι τους...Ναιν...Νο...Νιετ )

Ο πρώτος Έλληνας ηγέτης που θα σταθεί απέναντι στους "εταίρους" η συμμάχους και απαιτήσει τα εύλογα,τότε θα δει η Ελλάδα άσπρη μέρα!(Κάτι χαζά του τύπου "θα τον φάνε" τα ακούω βερεσέ.Αν ξέρουν πως αν φάνε έναν θα βγει άλλος, θα το ξεχάσουν το ενδεχόμενο...Μην ακούτε λόγια...Αυτούς που έφαγαν 'οπως π.χ. Σαντάμ και Καντάφι,είναι γιατί έκαναν μαγκιές...Εδώ μιλάμε για μπίζνα σωστή που θα κερδίσουν και τα δύο μέρη.)
Σ αυτή την π@υτάνα τη ζωή,μα και και σε κάθε διαπραγμάτευση,ζητάς 10 για να πάρεις 1-2...Άν ζητήσεις 1 η 2,θα πάρεις... άντε να μην πω τι...
(Αυτή η διαπραγματευτική στάση,είναι Βυζαντινή και την κληρονόμησαν οι Τούρκοι ενώ εμείς την ξεχάσαμε...)

Αυτή είναι η εγχείρηση που χρειαζόμαστε και όχι τα χάπια που παίρνουμε...Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πολιτικός που θα ξηγηθεί έτσι....Θεωρώ πως οι αρχηγοί κομμάτων είναι ή πιόνια ή κότες.Είναι ανάξιοι οι βουτιρομπεμπέδες για αρχηγοί και βλέπουν τα πράματα φοβισμένα προσπαθώντας να ελιχθούν στα όρια του προδότη και του μη προδότη. 

Κάθε εγχείρηση είναι επίπονη είναι σίγουρο.Σίγουρο είναι και το μετ εγχειρητικό στάδιο με πόνους...

Θέλει κόπο να ξαναασχοληθείς με την Ελληνική γη και να παράγεις καρπούς...(Μέχρι και μπιζέλια από Σουηδία παίρνουμε ρε σεις...Έλεος)
Θέλει κόπο να αναβιώσεις τις βιοτεχνίες σου που έραβαν όλη την Ευρώπη.
Θέλει κόπο και μαγκιά να βγάλεις ορυκτό πλούτο και πετρέλαια που και λεφτά θα σου φέρουν μα και συμμαχίες.
Θέλει κόπο να διώξεις τα εκατομμύρια παραπανίσιων λαθρομεταναστών που βολοδέρνουν δεξιά και αριστερά και σου κοστίζουν...
Θέλει κόπο να οργανώσεις π.χ.υψηλή τεχνολογία,μα πλέον γίνεται ευκολότερα απ 'ότι στο παρελθόν μιας και μυαλά του είδους υπάρχουν σε όλες τις χώρες πλέον.
Θέλει κόπο ,μα είναι επιτακτική ανάγκη ο επανέλεγχος του χρέους...Τι χρωστάμε,που και γιατί...! (Ένα κάρο νόμοι μας προστατεύουν σχετικά με τα επαχθή χρέη και τα λαμόγια μας ούτε λόγο κάνουν περί αυτού)
Πιστεύω πως με το ευρώ αυτά δεν θα γίνουν ποτέ και το μόνο μέλημά μας, θα είναι να δανειζόμαστε για να την βγάζουμε,ξεπουλώντας την Ελλάδα ....Εκτός αν ως δια μαγείας,γίνουμε ανταγωνιστικοί από την μια μέρα στην άλλη...
Θεωρώ πως με τη δραχμή ,αν νοικοκυρέψουμε το κράτος και γίνει πραγματικότητα η αποκέντρωση,θα είναι ευκολότερο να δούμε την άσπρη μέρα που ποθούμε....Μαρτύριο στην αρχή αλλά δεν γίνεται κι αλλιώς!

Θα θελα να πω πως πολύς λόγος γίνεται για πραξικόπημα τελευταίως....Το όποιο πραξικόπημα,θεωρώ πως θα είναι όχι για να φύγουν οι πολιτικοί από το σκηνικό,μα για να φοβόμαστε εμείς να ξεσηκωθούμε,μιας και τα μέτρα που θα ρθουν δεν θα αντέχονται...

Το δικό μου ρεζουμέ παιδιά απ' όλα αυτά που ζούμε πάνω κάτω αυτό είναι...Θα ζήσουμε πολύ φοβάμαι,καταστάσεις εξευτελισμού και μάλιστα χωρίς αποτέλεσμα!Το να πολεμήσεις έχοντας κάποιο σκοπό,είναι και υγεία στο φινάλε.Το να πολεμάς όμως για να καταφέρεις να σε δανείσουν,είναι κατάντια αλλά και το τέλος κάθε ελπίδας.

Πιπεράτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: