ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΕΦΟΡΙΑ,ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

 Το ηλίθιο και κουτό καθεστώς των σταθερών μηνιαίων δόσεων,νομίζει πως μπορεί να φέρει προϋπολογισμένα έσοδα στα κρατικά ταμεία...Αν λάβουμε και υπ' όψιν τις προσαυξήσεις για καθυστερήσεις,μα και ότι η ρημαγμένη από την κρίση κοινωνία,δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πληρώσει,τότε μόνο ως ουτοπικός μπορεί να εκληφθεί ο όποιος προϋπολογισμός.
Οι άνθρωποι είναι εκτός τόπου και χρόνου! Νομίζουν πως οι Έλληνες ζουν όπως και αυτοί που ηγούνται του κράτους!
...Πάρε βρε ηλίθιε όσα μπορούν να
σου δώσουν και μην ζητάς περισσότερα...Το μόνο που καταφέρνεις είναι να σπέρνεις δυστυχία στα νοικοκυριά και την κοινωνία...Κυβερνήτης είσαι εσύ η ο λήσταρχος Νταβέλης που σπέρνει φόβο και τρόμο?

Άσε που έτσι όπως μας τα παίρνουν από το Φ.Π.Α. σε κάθε αγορά,δεν υπάρχει πλέον λόγος να κάνει κάποιος φορολογική δήλωση!
Ήδη δηλαδή δίνουμε το 13-23% των χρημάτων μας στο κράτος!Πόσα λεφτά χρειάζεται πια αυτό το κράτος για να λειτουργήσει?! Άν λάβουμε υπ'οψιν και διάφορες άλλες φορολογίες όπως των καυσίμων που το 60% περίπου είναι φόρος,των τελών κυκλοφορίας,των διοδίων τότε η υπόθεση εφορία,είναι ..αμφιλεγόμενη κατάσταση.

Όταν κάποιος χρωστά στο κράτος και του ορίζεις κατώτερη μηνιαία δόση που δεν την καθορίζει ο φορολογούμενος,μιας και αυτός ξέρει πόσα μπορεί να δώσει, μα το κράτος,τότε είναι σαν να μην θέλεις να εισπραχθούν οι δόσεις αυτές.Μόνο όσα του περισσεύουν μπορείς να πάρεις και όχι όσα εσύ ως κράτος νομίζεις ότι θα πάρεις.Εκτός αν από δω και πέρα οι εφορίες και τα ταμεία θα δέχονται και πληρωμές σε είδος,όπως...νεφρά και συκώτια.
Μάλλον εκεί την πάτε την δουλειά...να μας φάτε τα σωθικά.Στο τέλος όμως να δείτε πως τα μόνα σωθικά που θα πάρετε,θα ναι τ @ρχίδια μας...(ε μα πια...)

Πιπεράτος

Δείτε στο παρακάτω κείμενο,το άδικο φοροεισπρακτικό μπάχαλο που επικρατεί

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ…….



ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
Νέα Φορολογική Ρύθμιση θέλει να θέσει σύντομα σε εφαρμογή (πιθανόν βάσει του νόμου 3888/2010) ο νέος υπουργός οικονομικών κ. Βενιζέλος, καθιστώντας ευνοϊκότερους τους όρους για τους οφειλέτες. Προφανώς, ο νέος υπουργός με τη βελτίωση των όρων αποπληρωμής θέλει να .....
τονώσει την επιχειρηματικότητα, που βρίσκεται σήμερα στο ναδίρ, με παράλληλη βελτίωση των δημοσιονομικών, έτσι όμως αναγνωρίζει -εμμέσως πλην σαφώς- ότι υπάρχει και πραγματικό πρόβλημα με την πλειάδα των φορολογικών νομοσχεδίων που αυξάνουν τις δυσκολίες οφειλετών και εισπρακτικού μηχανισμού.

Ένα πραγματικό πρόβλημα, στη σημερινή τεράστια οικονομική κρίση, για τους οφειλέτες που επιθυμούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους αφού, εντάχθηκαν στη ρύθμιση των ληξιπροθέσμων (ν.3888/2010) αποτελεί η, για πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας, εξοντωτική επιβάρυνση 6% (5+1) μηνιαίως, ήτοι 72% ετησίως (!), για καθυστέρηση καταβολής δόσης κατά ένα μήνα (6 % για ένα μήνα, 12% για δύο μήνες καθυστέρηση.....). Μπορεί να πληρώσει σήμερα, με τον οικονομικό στραγγαλισμό που βιώνουμε, ο επιχειρηματίας ή ο οποιοσδήποτε πολίτης τις υποχρεώσεις του με ετήσια επιβάρυνση 72 % ; Είναι δυνατόν να πιστεύει η Ελληνική Πολιτεία ότι μπορεί με τέτοια λογική να επιφέρει την Ανάπτυξη και την Ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας που τόσο πολύ χρειάζεται η χώρα ενώ, αποτρέπει την επιβίωση των επιχειρήσεων ;
Εκτός του ανωτέρου, ισχύει νόμος - της εποχής Μητσοτάκη - που επιβάλει επιβάρυνση 4% μηνιαίως (δηλαδή 48% ετησίως) για καθυστέρηση πληρωμής οφειλών προς Δήμους της εισφοράς σε χρήμα νεοεντασσόμενης στο Σχέδιο Πόλεως περιοχής. Έτσι, στην εικοσαετία - που δεν αποκλείεται, ειδικά μάλιστα για ομογενείς μετανάστες - ο ιδιοκτήτης θα κληθεί να πληρώσει 960% επιπλέον επιβάρυνση, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να πληρώσει τρεις έως τέσσερις φορές παραπάνω από την αξία του οικοπέδου για εισφορά σε χρήμα ! Τι να το κάνει τότε το οικόπεδο; Το έχει χάσει τρεις με τέσσερις φορές πριν το χάσει από τυχούσα εικοσαετή χρησικτησία από τρίτον.

Θα πρέπει λογικά πάντως, βάσει των παραπάνω επαχθέστατων διατάξεων, να περιμένει κανείς πως ένας νέος υπουργός οικονομικών, που γνωρίζει τα προβλήματα της κοινωνίας και των πολιτών, να προβεί στην απάλειψη τους, για να μην απουσιάζει στοιχειώδης Δικαιοσύνη. Πόσο μάλλον, όταν ο υπουργός αυτός θεωρείται ο όσο ευφυέστερος κυβερνητικός εγκέφαλος, (στην αρμοδιότητα του οποίου εντάσσεται η διόρθωση των ως άνω προβλημάτων), που πιστεύει πως θα βγάλει τη χώρα την Κρίση.....

Έχει άγνοια ο υπουργός ή γνωρίζει το Υπουργείο που ανέλαβε ;;;;

ΠΗΓΗ   http://www.i-mode.gr/2011/07/%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%83%E2%80%A6%E2%80%A6/

Δεν υπάρχουν σχόλια: