ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΞΤΕ...!!

Την Δευτέρα πήγα πάλι στους αγανακτισμένους του Λευκού Πύργου και η ατμόσφαιρα δεν ήταν αυτή που θα θελα...
Ακούγοντας τους ομιλητές,έπαθα ένα ελαφρύ σοκ...Ήταν το κλασσικό ελληνικο σοκ...της ασυνενοησίας.

Με λύπη άκουσα πως δεν επιτρέψανε στον Αντωνίου να ολοκληρώσει την ομιλία του διότι λέει έχει δημιουργήσει κάποιο νέο κόμα...Ε και???Είμαστε κατά την συμετοχή κομάτων αλλά ποιών κομάτων?Αυτών που θα γεννηθούν μετά
απο αυτή την κατάσταση?Όχι!Είμαστε κατά των κομάτων που με την αδιαφορία τους την ανικανότητά τους καί τις λαμογιές τους μας κατέστρεψαν και τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε.
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος τον οποίον δεν γνωρίζω προσωπικά καί μόλις την Δευτέρα έμαθα πως κάνει κόμα,είναι ο πρώτος έλληνας που διαμαρτυρήθηκε με αγωγή παρακαλώ για το μνημόνιο και την δανειακή συμβαση.Αυτόν διώξατε...

Άκουσα επίσης μια φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής να καταγγέλει από το μικρόφωνο,το ότι δεν επετράπη σε κάποιο εργατικό συνδικάτο να συμετάσχει στούς αγανακτισμένους !...Τι λέτε ρε παιδιά?Τρελαθήκατε?! Και ποιοί είσαστε εσείς που απαγορεύετε σε κάποιον η κάποιους να συμετάσχουν??!
Πολύ σωστά είπε η εν λόγω φοιτήτρια πως δεν έχουμε την πολυτέλεια να δίωχνουμε κανέναν.Τους θέλουμε όλους στις πλατείες.

Μέχρι και τον Κανάκη από τους ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ "κράξατε" στα καλά καθούμενα...Έλεος πια!Τι ισοπέδωση είναι αυτή!!

Με αυτά πού συμβαίνουν,θα θελα να ρωτήσω αν την Πέμπτη που θα μιλήσει ο Μίκης Θεοδωράκης στην Αριστοτέλους, αν θέλει να πεί και μιά καλησπέρα στους αγανακτισμένους,θα τον διώξετε κι αυτόν μιας και ήταν βουλευτής την δεκαετεία του 60...?

Μήπως απαγορεύονται καί οι ελληνικές σημαίες εκεί?Ρωτάω γιατί δεν είδα καί πολλές...

Απορώ με όλα αυτά και ελπίζω να μην επαναληφθούν,γιατί αν συνεχίσουν να συμβαίνουν θα "ξεφουσκώσει" το κίνημα αυτό και τότε θα ξεπουλήσουν την Ελλαδα ανενόχλητοι.
Είπαμε να απαγορευτούν τα κοματόσκυλα και τα σύμβολά τους και όχι όσοι κάποτε τους ψήφισαν...

Η "δουλειά" μας δεν είναι να είμαστε δογματικοί αυτή την δύσκολη ώρα.Η "δουλειά μας " είναι να προσελκύουμε όσο δυνατόν περισσότερους στις πλατείες.Η στάση αυτή το μόνο που καταφέρνει είναι να διώχνει τον κόσμο να είσαστε σίγουροι.Αυτό που θα προσελκύσει τον κόσμο και όλους τους διστακτικούς,είναι η αισιοδοξία και η χαρά...Είναι τα "ανεβαστικά"τραγούδια των LOCOMODO π.χ. και όχι ότι εσώψυχο έχει ο καθένας και θέλει να το βγάλει στα μικρόφωνα των αγανακτισμένων...

Αλλάξτε στάση αμέσως γιατί διαφορετικά καήκαμε όλοι μας

Και μην ξεχνάτε... ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ.

Πιπεράτος



12 σχόλια:

Aθανάσιος Γ είπε...

Αγαπητέ «πιπεράτε» πρόσεξε εσύ!
Η κριτική σου είναι σεβαστή, αλλά επέτρεψε και την δική μου αντι – κριτική.
Α) Ουδείς από το δημοκρατικό πλήθος δεν είναι πιο σημαντικός ή πιο «πολίτης» από όλους μας. Είμαστε το ανώνυμο πλήθος και θα πρέπει να προσέξουμε να διατηρήσουμε αυτό τον χαρακτήρα και να μην μετατραπούμε σε παραρέλλα «μαϊντανών» ειδάλλως τότε να είσαι σίγουρος ότι θα ξεφουσκώσουμε και από νόημα και από δυναμική.
Ο κύριος Αντωνίου δεν έπρεπε να μιλήσει στην συγκέντρωση της Κυριακής για 3 λόγους.
1. Γιατί δεν αποφασίστηκε από την γενική συνέλευση κάτι τέτοιο, το αντίθετο αποφασίστηκε η Κυριακή να είναι μια μέρα χωρίς συνέλευση και μόνο συγκέντρωση.
2. Γιατί η ομιλία του κυρίου Αντωνίου στην συγκέντρωση 20.000 συμπολιτών μας θα έπαιρνε πολιτικό χαρακτήρα που ο κ Αντωνίου θα επένδυε με τον μοναδικό του λόγο.
3. Και τέλος και αυτό ισχύει και για τους υπόλοιπους «μνηστήρες» του ακροατηρίου των αγανακτισμένων, γιατί στο κίνημα των πλατειών πρέπει να διαφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού η ανιδιοτέλεια.

Β)Ουδείς όσο «γενναίος» και να θέλετε κάποιοινα τον επενδύσετε με τον μανδύα του μύθου, δεν θα πρέπει να αποκομίσει από το κίνημα των πλατειών προσωπικό όφελος, ή να χτίσει επάνω στον αγώνα των πολιτών την προσωπική του πολιτική καριέρα.
Αυτά αγαπητέ «πιπεράτε» εάν δεν τα καταλάβεις, εάν δεν τα προσέξουμε είμαστε καταδικασμένοι να δημιουργήσουμε νέους αρχηγίσκους τύπου Ανδρέα Παπανδρέου και νέους καριερίστες τύπου Μαρία Δαμανάκη.
Πολλοί εποφθαλμιούν την μαζικότητα του πλήθους για να το συνεπάρουν με την δημαγωγία τους και να κερδίσουν την εύνοια του. Το πολιτικό κενό που προκαλεί η κατάρρευση του καθεστώτος μετά την πλήρη αποτυχία του μνημονίου και την έγερση των πολιτών δημιουργεί ένα άγνωστο μέλλον σε ποιόν θα αποδοθεί η εξουσία. Μπροστά σε αυτή το θολό τοπίο ακόμα και ο Σαμαράς μας το παίζει ήδη αντιμνημονιακός και δυστυχώς φοβάμαι ότι η ρηχή κριτική του μέσου έλληνα θα «τσιμπήσει» στις επόμενες εκλογές και θα δούμε το ίδιο έργο να επαναλαμβάνεται για άλλη μια φορά. Για φαντάσου τον κύριο Αντωνίου να φιγουράρει στα ψηφοδέλτια ενός «αντι-μνημονιακού» κόμματος τύπου ΝΔ ή ΛΑΟΣ….. Κωμωδία ή Τραγωδία επέλεξε κατά βούληση.

Τα ίδια ισχύουν με τα συνδικάτα. Δεν καταλαβαίνω που βρίσκετε αγαπητέ πιπεράτε το έλλειμμα δημοκρατίας στην βούληση και αυτογνωσία του ανώνυμου πλήθους, που κυοφορεί τον νέο κόσμο της αληθινής δημοκρατίας, όταν υπεασππίζετε την απόφαση του να διαχωρίστει από τον παλιό – νεκρωμένο κόσμο της γραφειοκρατίας, των σφραγίδων, των καρεκλοκένταυρων, της εκπροσώπησης και του αποτυχημένου πια μοντέλου του θεσμικού συνδικαλισμού. Όσο για τον μη – θεσμικό συνδικαλισμό αυτός δυστυχώς ποτέ δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τα δεσμά της αντιπολίτευσης στην επίσημη γραφειοκρατία και με τον τρόπο αυτό αποτελεί την αντεστραμμένη εικόνα του αποτυχημένου συνδικαλισμού. Όντας κομμάτι αυτής της εικόνας αναπόφευκτα αποτελεί και αυτός συντρίμμι στα κομμάτια που έγινε αυτός ο καθρέφτης της εξουσίας και της ενσωμάτωσης που λέγετε συνδικαλισμός. Αν δεν είναι έτσι, ας πάνε οι συνδικαλιστές σε μια πλατεία και ας καλέσουν αυτοί εμάς να δούμε πόσοι θα πάμε; Γιατί να αναζητήσουν το έτοιμο πλήθος; Ας αναλάβουν αυτοί την πρωτοβουλία μόνοι τους. Ιδού η πλατέιες λοιπον ιδού και το πήδημα .

Στις πλατείες τους θέλουμε όλους. Αλλά ως τι; Όχι ως αξιωματούχους. Ας αφήσει ο Άνθιμος τα χρυσά του άμφια, ας αφήσει ο Μπουτάρης τους τίτλους του «πρώτου πολίτη», ας αφήσει ο Μίκης το ύφος του «Ελ Σιντ», ας αφήσουν τις εκλογικές ιδιοτέλειες τα σωματεία και ας έρθουν ανάμεσα μας φέρνοντας το ονοματεπώνυμο τους μόνο, την παρουσία και την προσφορά τους στο αγώνα. Αν αυτός ο λαος δεν αντιληφτεί ότι σε αυτή την κατάσταση μας φτάσανε οι κάθε είδους τσομπάνηδες. Αν αυτός ο λαός δεν καταλάβει ότι το νόημα του καλέσματος για πραγματική δημοκρατία σημαίνει ότι –κάθε άνδρας και γυναίκα- θα πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές της πολιτικής και της ζωής δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.
Ας έρθουν όλοι μαζί μας λοιπόν. Αλλά ας κατέβουν πρώτα από τους θρόνους τους, και την καριέρα και είναι ευπρόσδεκτοι. Πιστεύετε αγαπητέ πιπεράτε ότι θα το κάνουνε;

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορία θυμίζει τον θεσμό του εξοστρακισμού στην αρχαία Αθήνα.
Μη βιαστείτε να βαρεθείτε. Έχει ενδιαφέρον.
Νομίζω ότι δίνει το "μέτρο" της απαγότευσης:

Ανώνυμος είπε...

Στην αρχαία εποχή, στον ελλαδικό χώρο, κάθε Πόλη είχε δική της αποκλειστική αίσθηση "κοινότητας". Η "κοινότητα" αυτή ήταν η κοινή αίσθηση ότι μόνο "μαζί" μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις όποιες επιβουλές και μόνο "μαζί" μπορούμε να επιτύχουμε κάποια πράγματα.
Αυτή η βαθειά αίσθηση ανάγκης της βοήθειας όλων, για τον κοινό σκοπό της επιβίωσης και της ανάπτυξης, ήταν ο συνεκτικός ιστός που τους έκανε να συντονίζονται και να σέβονται ο ένας τον άλλο. Μάλιστα αυτοί οι άνθρωποι, που είχαν ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το αίσθημα της ελευθερίας (του αυτοκαθορισμού), συνδύασαν την ανάγκη συνεργασίας με την ελευθερία και έφτιαξαν το πολίτευμα που τόσο θαυμάζεται μέχρι σήμερα: την Δημοκρατία. Σ' αυτήν, όλοι μαζί αποφάσιζαν πώς και πόσο θα αυτοπεριορίζονται, ώστε να μπορούν να συντονίζονται και να συνυπάρχουν: ψήφιζαν Νόμους. Αυτούς τους νόμους τους σέβονταν, ακριβώς γιατί ήταν "δικοί τους", προς το συμφέρον τους, όπως το καθόριζαν οι ίδιοι.Αυτή η αίσθηση της κοινότητας έφθασε σε τέτοια επίπεδα συνειδητότητας, που θεωρούσαν την Πόλη – το "κοινό", ως το ανώτερο αγαθό. Αν λοιπόν κάποιος ξεχώριζε σε βαθμό που να θεωρείται επικίνδυνος για την ύπαρξη του "κοινού", αν κάποιος έπαυε να λειτουργεί σαν μέρος του όλου, θεωρούνταν επικίνδυνος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εκτιμούσαν τους "ταλαντούχους" ή τους εξαιρετικούς. Τους αναγνώριζαν και τους τιμούσαν. (Ο Θουκυδίδης, λόγω της επιρροής του Περικλή, όριζε το αθηναϊκό πολίτευμα της εποχής του: "λόγω μεν Δημοκρατία, έργω δε, η του πρώτου ανδρός Αρχή") Όμως, πάνω από όλα ήταν το ανώτερο αγαθό: το "κοινό". Αν διαμορφώνονταν κοινή αίσθηση ότι κινδυνεύει το "κοινό", έστω από την εξαιρετική διαφορετικότητα ενός, αυτός έπρεπε να απομακρυνθεί. Αυτήν ακριβώς την ιδέα εξέφραζε ο θεσμός του "εξοστρακισμού". Ήταν μια ασφαλιστική δικλείδα, ώστε κανένας να μην απειλήσει αυτό το "κοινό". Η βαθύτατη συναίσθηση των παραπάνω αξιών κάνει τον Σωκράτη να πιεί το κώνειο. Θα μου πεις ότι έτσι κινδυνεύει καθένας από ένα λάθος του Λαού. Ο Λαός θεωρεί ότι ο αυτοπροσδιορισμός του, δηλ. η ελευθερία του, αξίζει περισσότερο από κάθε μέλος της κοινότητας. Και εν πάση περιπτώσει, επιλέγουν, αν κάνουν λάθος, να υποστούν τις συνέπειες του δικού τους λάθους (όπως κάθε ελεύθερος άνθρωπος) αντί να υποβληθούν σε ετεροκαθορισμό από τον "σοφό" που … δεν θα κάνει λάθη. Επίσης, με τον τρόπο αυτό, επιβάλουν σε όλους (δηλ. και στον εαυτό τους) να σέβονται το "κοινό" και να συντονίζονται με την Πόλη. Σκέψου, τι νόημα θα είχε ένα και μόνο διαφορετικό όργανο σε μια ορχήστρα, που, λόγω εξαιρετικής ποιότητας, ή τελειότερης εκτέλεσης, δεν μπορούσε να συντονιστεί με τα υπόλοιπα.

Πιπεράτος είπε...

Φίλε Αθανάσιε Γ.

Σ ευχαριστώ για την μακροσκελή απάντηση.
Θα απαντήσω εν συντομία μιας καί δεν μου το επιτρέπει ο χρόνος...

Α) Κανείς δεν μίλησε για σημαντικούς και μη πολίτες.Κάποιοι όμως έχουν δείξει με την στάση τους ως τώρα ότι έχουν σημαντικό λόγο ύπαρξης στις πλατείες.
Αλλο είναι να προσέχεις ώστε να μην "καπελωθείς" από τα "λαμόγια" και άλλο να διώχνεις κάποιον επειδή ξεχώρισε εδώ και καιρό στον αγώνα που όλοι κάνουμε τώρα.
Δεν είναι δυνατόν π.χ. να μην εκμεταλευτούμε τον Μίκη Θεοδωράκη!Είναι τεράστειο λάθος.Τι φοβόμαστε?!Μην "καπελώσει" ο Μίκης το κίνημα?Αν είναι δυνατόν!
Με ποιόν μανδύα είναι καλυμένος ο άνθρωπος αυτός ώστε θα πρέπει να τον βγάλει πριν έρθει?Το ότι έκανε την ΣΠΙΘΑ θεωρείται κάτι σαν αντίπαλον δέος?!
Δε νομίζω!

Η συνέλευση πρέπει να λάβει υπ όψιν ότι όλοι οι έλληνες είναι κατά του πολιτικού σάπιου συστήματος,αλλά όχι στις πλατείες.Αυτό συμβαίνει διότι ο λαός ποτέ δεν κινητοποιούνταν βάση της λογικής μα βάση των αισθήσεών του.Αυτές τις αισθήσεις πρέπει να ενεργοποιήσουμε.Αυτές ενεργοποιούνται όχι με εμπάθεια η φοβία σε κάθε έναν που ξεχωρίζει."Μαιντανός" μπορεί να είναι και κάποιος ανώνυμος που θα πάρει το μικρόφωνο και όχι μόνο κάποιος που τον έδειξε η δείχνει η τηλεόραση.

Β) Το να "ξεφυτρώσουν" και να αναδειχθούν πολιτικές δυνάμεις από τις πλατείες μόνο ως υγειές μπορώ να το χαρακτηρίσω.
Σίγουρα εμείς οι έλληνες φυσάμε το γιαούρτι μιάς και καήκαμε στο γάλα,μα το να απομακρύνεις κάποιον με βάση την καχυποψία είναι λάθος.

Πιστέυω πως η αγανάκτιση στις πλατείες, πρέπει να έχει γιορτινό χαρακτήρα που θα συνεπάρει όλο τον λαό.Είναι "τεχνικό λάθος" αν θέλεις,το ότι διώχνουμε έλληνες που θέλουν να συμετάσχουν.Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να διασπούμε το κίνημα.

Ας μην ξεχνούμε, ότι στην Ελλάδα μας η διάσπαση του λαού,κατα κύριο λόγο είναι αυτή που μας έφερε ως εδω...

Καλή δύναμη σε όλους μας.

I AM MACEDONIAN I AM GREEK! είπε...

http://makedonia-is-greece.blogspot.com/2011/06/blog-post_36.html


Ότι είναι όλοι οι ανθέλληνες εκεί οι αριστεροί στο επιβεβαιώνω και εγώ.
Αυτους πρέπει να διώξουμε όλοι εμείς.
Φρικάρουν με την σημαία μας,την ιστορία μας,την χώρα μας...
ΟΥΣΤ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ

Πιπεράτος είπε...

Ανωνυμε 11:42

Δεν νομίζω πως η απογοήτευση πρέπει να μας κυριεύει.Ήδη οι κρατούντες έλληνες και ξένοι,αλλάζουν την στάση τους...Κάτι κάναμε ως τώρα.

Πιπεράτος είπε...

Ανωνυμε 11:48

Μιλάς για την σημερινή δημοκρατία καί την σημερινή ελληνική κοινωνία,λες καί μιλάς για εκστρατευτικό σώμα Σπαρτιατών,πού όλοι μα όλοι χειρίζονταν τα όπλα εξίσου καλά...
Το ιδεατό είναι άλλη υπόθεση από το εφικτό.
Είμαστε σε "πολεμική" κατάσταση ως έθνος καί δεν έχουμε ώρα για φιλοσοφίες.
Πρώτα σώνουμε την χώρα από τους διεθνείς καί ντόπιους τραπεζίτες καί μετά μαλώνουμε με την ησυχία μας...Τόσο απλά.

Πιπεράτος είπε...

I'M MACEDONIAN I'M GREEK

Οι λεγόμενοι αριστεροί,(Να πω εδώ πως,χρόνια τώρα γελάω με τους προσδιορισμούς, αριστερός, δεξιός κ.λ.π.)έχουν την δική τους δυναμική πού είναι απαραίτητη όπως είναι και όλων των ελλήνων.
Δεν χρειάζεται να διώχθεί κανείς.
Το ότι δεν έχει γεμίσει η πλατεία με ελληνικές σημαίες είναι γεγονός.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον Αθανάσιο Γ.
Τέρμα πια οι καριερίστες...
Οι μάσκες έπεσαν...ο κύριος Αντωνίου εξαίρεσε την Ντόρα από την μήνυση του...γιατί άραγε..?????

Ο κύριος Μίκης εκμεταλλεύτηκε και αυτός (όπως πολλοί άλλοι) τα όσα σπουδαία έκανε στο παρελθόν για να τα εξαργυρώσει με το βουλευτιλίκι στην ΝΔ (!!!!!!!!!!!!!!)
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θέλω να του απαγορευτεί η ομιλία.. αυτό είναι φασιστικό..αλλά η απαραίτητη καχυποψία δεν έβλαψε κανέναν..

Όσο για τον κύριο Κανάκη...είναι ο κύριος "ακριβότερο ποτό στην πόλη".. που στο λιμάνι το πληρώνεις ως και 12 (!) ευρώ! χωρίς φυσικά απόδειξη..σοσιαλιστής της TV και μέγας φοροφυγάς και ελιτιστής στην πραγματικότητα..
Να ξέρουμε τι λέμε όταν μιλάμε πιπεράτε..

Φιλικά..

Πιπεράτος είπε...

Ανώνυμε 4:30

Το ξαναλέω...Πρώτα διώχνουμε τους άμεσα υπεύθυνους που μας έφεραν ως εδώ καί μετά κράζουμε τον όποιον Κανάκη πού πουλάει ακριβά ποτά η όποιον έχει στο μυαλό του,μόνον βουλευτική έδρα.
Άλλο το ένα άλλο το άλλο...

Το ποθητό αποτέλεσμα έχει να κάνει άμεσα με τον όγκο των αγανακτισμένων.
Με 20 χιλιάδες κόσμου στη Θεσσαλονίκη καί 500 χιλιάδες στην Αθήνα,δεν έγινε δουλειά απ ότι φάνηκε...Αυτοί ακόμη κάνουν σχέδια ξεπουλήματος όπως πριν...Πρέπει δηλαδή να μαζευτούν πολλοί περισσότεροι.Αυτοί οι διαχωρισμοί διώχνουν καί δεν φέρνουν κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΑΛΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ

Πιπεράτος είπε...

Ανωνυμος 4.50

...Βράστα κι άστα...