ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΚΡΑΣΙ ΟΝΟΜΑΤΙ ΚΡΙΣΗ...

Τουλαχιστον τοτε καταφεραν να περιορισουν την λιτοτητα μονο στο θανατο.Σημερα η λιτοτητα αρχιζει με το που γεννιεται καποιος...Ποσα χρωσταει καθε ελληνας με το που ερθει στη ζωη?

 

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ξεκίνησε...τον 3ο π.Χ αιώνα


Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση δεν είναι φαινόμενο μόνο των ημερών μας αλλά έπληξε και την Αρχαία Ελλάδα τον 3ο π.Χ αιώνα. Αδιάψευστος μάρτυρας τα ευρήματα που βρέθηκαν κατά την διάρκεια εργασιών σε περιοχή κοντά στον οικισμό της αρχαίας Πύδνας στην Πιερία  για την εγκατάσταση φωτοβολταικών.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν συστάδες τάφων του 4ου και 3ου αιώνα π.Χ όπου είναι εμφανής η διαφορά στην κατασκευή τους αφού οι πρώτοι είναι εντυπωσιακοί  και πλούσια κτερισμένοι σε αντίθεση με τους δεύτερους  που είναι μικρότερου μεγέθους και λιγότερο διακοσμημένοι.

Παράλληλα υπήρχαν και συστάσεις από τους άρχοντες της εποχής για περιορισμό της σπατάλης όπως π.χ του επιστάτη των Αθηνών Δημητρίου  Φαληρέως  ο οποίος είχε εκδώσει σχετικό διάταγμα απαγόρευσης κατασκευής πολυτελών τάφων και γενικότερα περιορισμού της σπατάλης στις νεκρικές τελετές.

Πηγη :    http://www.hbnews.gr/permalink/32230.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: