ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Ποια είναι η "μακεδονική" γλώσσα που "γέννησε" την "σλαβομακεδονική";

Ποια είναι αυτή η μακεδονική γλώσσα ρε παιδιά, η οποία ενώθηκε με την σλαβική γλώσσα και "γέννησε" την λεγόμενη "σλαβομακεδονική"; Θα θελα να μου πείτε έστω μια λέξη από αυτήν την "μακεδονική" γλώσσα... Μην το ψάχνετε. Δεν θα βρείτε ούτε μια, διότι δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ. Και δεν υπήρξε ποτέ, διότι ποτέ δεν υπήρξε Μακεδονικό έθνος, αλλά Έλληνες της Μακεδονίας.
Αν πάρεις και βάλεις έναν Κύπριο, έναν Επτανήσιο, έναν Πόντιο και έναν Βλάχο της Πίνδου, μαζί σε ένα τραπέζι, και μιλήσουν τις γλώσσες που μιλούσαν στα χωριά τους, ανάθεμα με κι αν καταλάβεις τίποτε απ όσα ειπωθούν εκεί. Αυτό δεν πάει να πει ότι δεν μιλούν όλοι Ελληνικά. Απλά τοπικοί ιδιωματισμοί είναι που ο σημερινός Έλληνας δεν καταλαβαίνει.  Η Ελληνική γλώσσα που μιλάμε σήμερα, είναι η γλώσσα που προέκυψε ΚΥΡΙΩΣ, από την Αττική διάλεκτο, που ήταν η κύρια γλώσσα των φιλοσόφων και γενικώς των μορφωμένων. Και αυτό οφείλεται κατά πολύ, στον Μέγα Αλέξανδρο με την ένωση όλων των Ελλήνων.
Παλιά, οι άνθρωποι ήταν απομονωμένοι και δεν είχαν ευκόλως επαφές με άλλες περιοχές. Αυτό είχε σαν συνέπεια να διαμορφωθούν ντοπιολαλιές που... Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: