ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Επιθέσεις με αεροπλάνα στην Ελλάδα, "μόκο" η Ευρώπη. Επιθέσεις στα λόγια στην Ολλανδία, χαμός στην Ευρώπη


Σχόλιο MATI GR: Ενώ τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα πετούν πάνω από Ελληνικά και συνεπώς Ευρωπαϊκά νησιά, παραβιάζοντας κάθε διεθνές δίκαιο, οι Ευρωπαίοι κάνουν "μόκο". Μόλις η Ολλανδία δέχθηκε "επίθεση" στα λόγια από την Τουρκία, αμέσως ξεσηκώθηκαν οι Ευρωπαίοι... Ρε άι στο διάολο από δω, που είσαστε εσείς για συνεταιρισμό... Τομάρια. Άλλωστε, όταν εσείς μιλάτε για Ευρώπη, εννοείτε την
βόρεια προτεσταντική σας κληρονομιά και όχι τις ρίζες της Ευρώπης.
Σας έχουν πάρει χαμπάρι οι Τούρκοι πόσο "φραγκοκίλερ" είσαστε και σας δουλεύουν... Ξέρουν ότι απευθύνονται σε τύπους, που τα κάνουν όλα σε καλή τιμή χωρίς ίχνος τσίπας... Τρέμετε μην χάσετε την αγορά της Τουρκίας και υποδύεστε τους πολιτισμένους, με "κούλ" δηλώσεις, μιας και οι τραπεζίτες που σας κυβερνούν, βρίσκουν... "τρε μπανάλ" τις αντιπαραθέσεις μεταξύ κρατών, αφού αυτές κάνουν κακό στα φράγκα τους, όταν... οι αντιπαραθέσεις αυτές, δεν είναι ελεγχόμενες από αυτούς εννοείται... Ρε άι στα τσακίδια... κοπρόσκυλα


Ομοβροντία Ευρωπαίων κατά Ερντογάν

Ομοβροντία δηλώσεων ευρωπαίων ηγετών και αξιωματούχων κατά της Άγκυρας με αφορμή την κλιμάκωση της έντασης τις τελευταίες ημέρες και την αντιπαράθεση με την Ολλανδία. Την ίδια στιγμή, η Τουρκία, διαμέσου του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομάρ Τσελίκ, απειλεί με αναστολή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, τουλάχιστον στο μέρος που αφορά την ανάσχεση των προσφυγικών ροών από την ξηρά.
Μέρκελ: Απαράδεκτες οι κατηγορίες Ερντογάν

Λίγο πριν την αναχώρηση της για την Ουάσιγκτον, οπού θα συναντηθεί την Τρίτη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε απαράδεκτες τις κατηγορίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί ναζισμού λέγοντας ότι το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν.

Την ίδια στιγμή, εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στην ολλανδική κυβέρνηση και στον ολλανδικό λαό. Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, αφού εξέφρασε επίσης τη συμπαράστασή του στον ολλανδικό λαό, δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση «ούτε προβαίνει σε εκτίμηση ούτε ασκεί κριτική στα μέτρα που αποφάσισε η Χάγη».

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς.

«Απευθύνω έκκληση στην τουρκική κυβέρνηση: Ασχοληθείτε με τη διακυβέρνηση της χώρας σας, και μη διχάζετε τους πολίτες σας στο εξωτερικό» είπε χαρακτηριστικά.
Απειλεί η Αγκυρα με όπλο τη συμφωνία για τους πρόσφυγες

Νωρίς το απόγευμα η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επανεξετάσει μέρος της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση για το προσφυγικό. Σύμφωνα με τουρκικό πρακτορείο “Ανατολή”, ο υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ δήλωσε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί το πέρασμα των προσφύγων από την ξηρά.
Ρούτε: Δεν θα διαπραγματευτούμε υπό απειλές

Η ολλανδική κυβέρνηση δεν θα διαπραγματευτεί ποτέ υπό τις απειλές της τουρκικής κυβέρνησης, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, δύο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Ολλανδία.

Εν μέσω ανησυχιών για ενδεχόμενη ενίσχυση του Γκέερτ Βίλντερς από την διπλωματική διένεξη με την Τουρκία, ο κ. Ρούτε προειδοποίησε πως υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να κερδίσει ο λαϊκιστής αντίπαλος του τις εκλογές.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν πιστεύει ότι η Τουρκία ήθελε να παρέμβει στις ολλανδικές εκλογές, ενώ τόνισε πως οι Τούρκοι στην Ολλανδία είναι Ολλανδοί πολίτες, όχι Τούρκοι πολίτες.
H EE στηρίζει την Ολλανδία

Εν τω μεταξύ, σαφή στήριξη στην Ολλανδία έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση με κοινή ανακοίνωση του επιτρόπου Γιοχάνες Χαν, αρμόδιου για τη διεύρυνση της ΕΕ και της Φεντερίκα Μογκερίνι, υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.

Στην ανακοίνωση που εξεδόθη στον απόηχο της απόφασης της ολλανδικής κυβέρνησης να μην επιτρέψει σε δύο τούρκους υπουργούς να μιλήσουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στο Ρότερνταμ, οι δύο αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι αποφάσεις για την πραγματοποίηση πολιτικών συγκεντρώσεων στο έδαφος ενός κράτους-μέλους αποτελούν αρμοδιότητα της εν λόγω χώρας.

Την ίδια στιγμή, καλούν την Άγκυρα να αποφύγει «υπερβολικές δηλώσεις και ενέργειες» που μπορεί να «επιδεινώσουν περαιτέρω» την κατάσταση. Ο κ. Χαν και η κ. Μογκερίνι αναφέρουν ότι αυτό που προέχει είναι να αποφευχθεί η κλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα σε Ολλανδία και Τουρκία και επισημαίνουν την ανάγκη για «ανοιχτές και απευθείας» διμερείς επαφές ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή, ο κ. Χαν ανακοίνωσε το «πάγωμα» της προενταξιακής χρηματοδότησης της Τουρκίας με τη φράση «η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη».
Έκκληση για αποκλιμάκωση και από το ΝΑΤΟ

Έκκληση για αποκλιμάκωση της έντασης απηύθυνε και ο γενικός γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Ο έντονος διάλογος βρίσκεται στην καρδιά των δημοκρατιών μας, όπως άλλωστε και ο αμοιβαίος σεβασμός», δήλωσε και πρόσθεσε: «Θα ενθάρρυνα όλους τους Συμμάχους να επιδείξουν αμοιβαίο σεβασμό, να παραμείνουν ήρεμοι και να έχουν μια μετρημένη προσέγγιση προκειμένου να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση των εντάσεων».
Διαβήματα και ταξιδιωτικές οδηγίες

Νωρίτερα, η Τουρκία κάλεσε υψηλόβαθμο Ολλανδό διπλωμάτη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα, απαιτώντας εξηγήσεις για την αντιμετώπιση της υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων αλλά και των Τούρκων διαδηλωτών στην Ολλανδία.

H Τουρκία προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας, αναφερόμενη στην αντιμετώπιση της Τουρκάλας υπουργού, κατηγορώντας την Ολλανδία για παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις.

Την ίδια ώρα η  Ολλανδία κάλεσε τους πολίτες της στην Τουρκία να βρίσκονται σε επαγρύπνηση σε νέα ταξιδιωτική οδηγία που εκδόθηκε. «Από τις 11 Μαρτίου υπάρχει διπλωματική ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και την Ολλανδία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών: «παραμείνετε σε επαγρύπνηση και αποφύγετε τις συγκεντρώσεις και τους πολυσύχναστους τόπους».

Η Τουρκία «θα επιβάλει οπωσδήποτε κυρώσεις» σε βάρος της Ολλανδίας, δήλωσε τη Δευτέρα ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ.
Με φόντο τη συνταγματική αναθεώρηση

Χαν και Μογκερίνι, αρμόδιοι για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα υποψήφια μέλη, εκφράζουν πάντως σοβαρό προβληματισμό και για τις προτάσεις συνταγματικής αναθεώρησης που δίνουν υπερεξουσίες στον Ταγίπ Ερντογάν.

Η εξέταση των αλλαγών από την αρμόδια Επιτροπή της Βενετίας έχει εγείρει «σοβαρές ανησυχίες» για «υπερβολική συγκέντρωση» εξουσιών στον προεδρικό θώκο, με «σοβαρή επίδραση» στις πολιτικές ισορροπίες και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. thetoc.gr - MATI GR

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΚΑΙΡΑ

«Ο Πατριωτισμός ενός κόμματος ή Ατόμου δεν κρίνεται κυρίως από την θέση του κόμματος ή του Ατόμου στον πολιτικό και κοινωνικό Αγώνα στο εσωτερικό της Χώρας. Και ιδίως όταν ο αγώνας οξύνεται, οπότε δεν υπάρχει όριο σε συκοφαντίες ! Ο Πατριωτισμός ενός κόμματος ή ενός Ατόμου κρίνεται όταν κινδυνεύει η Ανεξαρτησία και η Ελευθερία της Πατρίδας ΜΑΣ! Εκεί η Λυδία Λίθος».

《Ετσι Αγαπάμε Εμείς την Ελλάδα. Με την Καρδιά ΜΑΣ (την Ψυχή ΜΑΣ) και με το Αίμα ΜΑΣ.》


«Ολα δείχνουν ότι ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός την Ελλάδα και τα Βαλκάνια διαλέγει σαν πεδία για την επόμενη πολεμική του πρόκληση. Πρέπει οι Αμερικανοί οι πλουτοκράτες και τα ρέστα που τρέφονται από τον πόλεμο, να καταλάβουν πως τα πολεμικά τους σχέδια ΔΕΝ θα περάσουν. Ο Λαός της Ελλαδος Αδούλωτος και Περήφανος ΞΑΝΑΛΕΕΙ το ΟΧΙ. Και αν τον κάνουνε τον πόλεμο θα πιάσει πάλι τα Ταμπούρια, θ' ανεβεί με τους Αντάρτες στα βουνά, θα τους κάνει τον πόλεμο τάφο τους. Αν οι εκμεταλευτές τολμήσουν, θα τους Τσακίσουμε (Τώρα)! Θα τους χτυπήσουμε και από πίσω μαζί με τους στρατούς των Λαϊκών Δυνάμεων! Δεν θα πολεμήσουμε τη Σοβ. Ενωση (Ρωσία)! Δεν θα ξαναγίνει 2η Ουκρανία»!!!