ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

ΒΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ...ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΦΡΑΓΚΑ...

 Η Πάτρα δοκιμάζεται από τις τριτοκοσμικές ορδές. Όμως οι αρχές της πόλης, αντί να αποθαρρύνουν τη λαθρομετανάστευση, την ενθαρρύνουν. Χθες, συνελήφθησαν εκεί ένας 39χρονος Τυνήσιος και ένας 19χρονος Μαροκινός, καθώς έγιναν αντιληπτοί από περίοικους, την ώρα που επιχειρούσαν να
διαρρήξουν ΙΧ αυτοκίνητο. Η Άμεση Δράση τους καταδίωξε και αυτοί προέβαλλαν σθεναρή αντίσταση, χτυπώντας τους αστυνομικούς οι οποίοι προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν.
Κι όμως, οι φορείς της Πάτρας, επιμένουν «πολυπολιτισμικά». Και τι κάνουν; Η ΑΔΕΠ ΑΕ, η αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, ΜΗΚΥΟ, Ένταξης Μεταναστών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, στο πλαίσιο του προγράμματος SPARDA (Shaping Perceptions and Attitudes to Realise the Diversity Advantage) που υλοποιεί η Αναπτυξιακή, διοργανώνουν έκθεση με φωτογραφίες... μεταναστών (!), από τις 25 Ιανουαρίου ως τις 5 Φεβρουαρίου σε τρία καφέ της πόλης («TAG», «SI DOUX» και «Ηχότοπος»). Συμμετέχουν Αφγανοί, Αλβανοί, Ρουμάνοι και Βούλγαροι. Για τους Έλληνες φωτογράφους της πόλης, δεν έχει. Άλλη φορά ίσως... Στόχος του παραπάνω προγράμματος, είναι η «διαπολιτισμική ένταξη των μεταναστών», ενώ τα όσα συμβαίνουν στην Πάτρα και συνεχώς αναφέρουμε στον «ΕΚ», μάλλον αφήνουν αδιάφορους τους ιθύνοντες της πόλης.
Φαίνεται πως οι τελευταίοι θεωρούν ότι η «ανάπτυξη» στην Πάτρα θα έρθει από τους... μετανάστες! Η δικαιολογία ήταν ότι το πρόγραμμα, που τρέχει σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, χρηματοδοτείται από την ΕΕ και αν οι της Πάτρας δεν έμπαιναν, θα έχαναν τα χρήματα. Αλλά, σε μια πόλη που δοκιμάζεται από την εγκληματικότητα των αλλοδαπών, δεν θα έπρεπε να ενθαρρύνεται η άφιξη άλλων λαθρομεταναστών. Τελεία και παύλα.
elkosmos
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ...ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ,ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

                                            ΔΕΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ...
                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ