ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

"ΜΠΟΡΟΥΜΕ".ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ.

Καθώς οι ουρές των χιλιάδων πεινασμένων μεγαλώνουν έξω από εκκλησίες και κοινωνικά ιδρύματα που δεν μπορούν όμως πλέον να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών που δεν έχουν να φάνε, μία πρωτοβουλία πολιτών ανάβει το φως της ελπίδας σε αυτό που λέμε κοινωνική αλληλεγγύη.
Ιδρύθηκε ήδη μία Τράπεζα Τροφίμων με τον τίτλο «Μπορούμε». Το «Μπορούμε» είναι μία πρωτοβουλία εθελοντών, εστιατορίων και εταιριών
εστίασης που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό.
Καθημερινά τόνοι κατάλληλου φαγητού πετιούνται από εκατοντάδες εστιατόρια ταβέρνες και σημεία εστίασης, ενώ θα μπορούσαν να προσφερθούν σε αυτούς που δεν μπορούν να βρουν ούτε μια φρατζόλα ψωμί.
Γι' αυτούς τους ανθρώπους που υποσιτίζονται σήμερα η Τράπεζα Τροφίμων και οι άνθρωποι της κινητοποιήθηκαν και καθημερινά το απόγευμα και αργά το βράδυ , περνούν από εστιατόρια και ταβέρνες και μαζεύουν ότι είναι κατάλληλο για φαγητό, που σε άλλη περίπτωση θα το πετούσαν στα σκουπίδια ή στα σκυλιά, όπως π.χ. ένας μουσακάς που περίσσεψε, ένα ψητό αρνί που δεν μπορεί να ξαναζεσταθεί την επόμενη ημέρα και πάει λέγοντας.
Σε επίσημη ανακοίνωσή τους οι εμπνευστές της Τράπεζας Τροφίμων γράφουν: «Aν εκπροσωπείτε κάποιο ίδρυμα που φιλοξενεί άπορους, παιδιά, ηλικιωμένους και δεν μπορείτε να τους ταΐσετε. Αν είστε άνεργος ή άνεργη και δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε φαγητό καθημερινά για την οικογένειά σας, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.»
Σε εστιατόρια κα ταβέρνες η Τράπεζα Τροφίμων στέλνει το μήνυμα: «Εάν συχνά υπάρχει φαγητό που περισσεύει και καταλήγει στα σκουπίδια, ακόμα κι αν η ποσότητα είναι μικρή μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα έχετε την ηθική ικανοποίηση ότι το φαγητό που θα πετάγατε, θα κρατήσει στη ζωή πολλά παιδιά».
Για όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν και να συμπαρασταθούν στο έργο των ανθρώπων της Τράπεζας Τροφίμων μπορούν να τηλεφωνούν στα: 210.62.20.025 και 210.62.20.059

Δεν υπάρχουν σχόλια: