ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

ΦΟΡΟ ΣΤΑ ΞΥΛΑ ΛΟΓΩ ΜΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ !

Ενσωμάτωση έκτακτης εισφοράς στην τιμή των ξύλων για να αντισταθμιστούν τα διαφυγόντα έσοδα από την μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου, που οφείλεται στα τζάκια και τις ξυλόσομπες, αποφάσισε το Υπουργείο Οικονομίας

Σε μια «διορθωτική» κίνηση, ώστε να αποθαρρύνουν τη μαζική στροφή των καταναλωτών σε εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης (τζάκι, ξυλόσομπα, φουφού, κοκ), προχώρησε η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομίας, ύστερα από την απροθυμία πολλών πολυκατοικιών να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η τιμή της ξυλείας για τζάκι και γενικά για κάψιμο θα εξισωθεί σε πρώτη φάση με την ξυλεία που χρησιμοποιείται για πατώματα, για ντουλάπες και για επενδύσεις εξωτερικών χώρων (ξύλο teak). Με τον μέτρο αυτό, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι καταναλωτές «θα αφήσουν τις εξυπνάδες» και θα «ανάψουν πάλι το καλοριφέρ», ώστε να καλυφθεί η τρύπα των 6 δις του προϋπολογισμού. «Ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος και δεν εκμεταλλευθήκαμε όσο έπρεπε το απρόσμενο κρύο του Οκτωβρίου», τόνισε χαρακτηριστικά αρμόδια πηγή.

Πάντως, σταδιακά το μέτρο αναμένεται να επεκταθεί σε ο,τιδήποτε εύφλεκτο μπορεί να καεί σε βαρέλι, καθώς πιστεύεται ότι το καταναλωτικό κοινό θα παρουσιάσει δείγματα ανυπακοής και θα αρχίσει να καίει λάστιχα και άλλα αντικείμενα, στις πυλωτές των πολυκατοικιών και στα μπαλκόνια.

Εννοείται ότι από την αύξηση της φορολόγησης στην ξυλεία για τζάκι και σόμπα, εξαιρείται η Εκκλησία, αφού το ξύλο που χρησιμοποιεί για θέρμανση, θεωρείται «τίμιο Ξύλο» και δεν υπόκειται στους ανθρώπινους νόμους.


http://kostasxan.blogspot.com/

3 σχόλια:

tsouknida είπε...

Κάτι άκουσα για επιβολή φόρου σε όσους ανασαίνουν επειδή η εκπνοή τις ανάσας δημιουργεί θερμότητα στους κλειστούς χώρους.

Πιπεράτος είπε...

Καλά άκουσες...Ότα λέμε "χαράτσι",κάτι τέτοιο εννοούμε...

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΠΕΥΚΟ ΓΙΑ ΠΕΥΚΟ ΟΣΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΞΥΛΑ !
O /H Ιωαννης Ελ ¨Ελοχιμ¨
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ Η ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΩΝ ΞΥΛΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ Η ΚΑΥΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΑΖΑΣ .

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΦΑΣΙΣΤΩΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ !