ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΩΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ "ΠΛΑΣΤΙΚΟ" ΧΡΗΜΑ

Άλλο ένα μέτρο,που με άλλοθι την φοροδιαφυγή,η κρατική μηχανή των μνημονίων,προσπαθεί να "σπάσει" τον τσαμπουκά των Ελλήνων,ωθώντας τους στις τράπεζες!

Ως γνωστόν,μόνο ένα μικρό μέρος των χρημάτων που είναι στις τράπεζες,κυκλοφορεί σε χαρτονομίσματα και κέρματα.Το 90% περίπου,είναι λογιστικό χρήμα.Η κυβέρνηση λοιπόν  προσπαθεί να "μικραίνει" την έλλειψη ζεστού χρήματος,στέλνοντας τους πολίτες στις τράπεζες με αυτό το τρικ.

Δεν μας είπαν όμως ποιος θα επωμιστεί το κόστος της τεχνολογικής υποστήριξης του σχεδίου τους...Εδώ τα μαγαζιά δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν ούτε το νοίκι,και θα κληθούν να αγοράσουν τα ειδικά μηχανήματα?!

Πιπεράτος

-------------------------------

Μείωση ΦΠΑ για αγορές με πιστωτική

Μάλιστα, για να γίνει πιο ελκυστικό το σχέδιο, οι καταναλωτές που θα επιλέγουν συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών, θα επιτυγχάνουν μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 20% κι από το 13% στο 10%.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», με την εφαρμογή του σχεδίου, που έχει εγκριθεί από την τρόικα και έχει καταρτιστεί σε συνεργασία με την επιτροπή Ράιχενμπεχ, η κυβέρνηση θα επιδιώξει την άμεση απόδοση του φόρου στα κρατικά ταμεία, ενώ θα επιχειρήσει να περιορίσει τη δυνατότητα των επιχειρήσεων να μην αποδίδουν το ΦΠΑ στο Δημόσιο.
Η διαδικασία
Έτσι, για τις συναλλαγές μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, καθώς και για τις τραπεζικές επιταγές, οι τράπεζες θα παρακρατούν τον ΦΠΑ και θα τον αποδίδουν στο Δημόσιο, ενώ το ποσό της συναλλαγής, πλην ΦΠΑ θα αποδίδεται στις επιχειρήσεις.
Βέβαια, το πρόβλημα μη απόδοσης ΦΠΑ είναι ιδιαίτερα ευρύ, ενώ περίπου 200.000 επιχειρήσεις δεν υπέβαλαν ούτε μία περιοδική δήλωση ΦΠΑ το τελευταίο εξάμηνο. Η συγκεκριμένη ρύθμιση μπορεί να επιλύσει ένα μέρος μόλις του προβλήματος, καθώς δεν μπορεί να εντάξει τις συναλλαγές που γίνονται με μετρητά.

http://gr.news.yahoo.com/

2 σχόλια:

Ιωαννης Ελ Ελοχιμ είπε...

Ο......................................................ΒΑΘΕΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
( ΕΔΩ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΕΛΑΜΕ !!!)
ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ,

ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΑΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ 3 ΕΥΡΟ ΣΤΟ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΟ !!!

ΚΑΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΟΥΝ Ε 4% ΜΕ ΤΟ ΒΙΟΤΣΙΠ !!!

ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΤΑ ..............................................ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΑ ΖΩΑ
( ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΝΑ ΔΙΠΛΟΓΕΛΑΣΟΥΜΕ )

ΝΑ ΤΣΙΠΑΡΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ 4 ΕΥΡΟ ΣΤΟ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΟ !!!

Πιπεράτος είπε...

Κάπως έτσι είναι φίλε μου τα πράματα.Είναι επιστήμονες τα λαμόγια άλλωστε στο να κοροιδεύουν το πλήθος.