ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΤΡΟΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ...(!!)

Θεικές λεζάντες από ΓΚΡΙΝΙΑΡΟΓΑΤΟΣ
Πλάκα μας κάνουν...Θέλουν κι άλλα μέτρα λέει οι τροικανοί!

Είδαν πως δεν κουνήθηκε φύλο με τις προχθεσινές δηλώσεις Βενιζέλου, και πήραν τ'απάνω τους...
Ξεπούλησαν-στα λόγια ως στιγμής- ότι βρήκαν μπροστά τους,και θέλουν κι άλλο!
Αυτά παθαίνεις όταν είσαι υπάκουος...Θα "ρουφάς το αυγό σου",και θα πληρώνεις μια ζωή...Κι αν δεν έχεις να πληρώσεις
,θα σου παίρνουν και τα εσώρουχα...

Νιώθω σαν μποξέρ,που έχει φάει αμέτρητες φάπες και δεν μπορεί να σηκωθεί από το καναβάτσο...
Ποιός είναι υπεύθυνος για να χτυπήσει καμπανάκι γ@αμώτο μου...?Τροικάνο βάλανε κι εδώ??!?!






Πρόσθετα μέτρα ύψους 1,7 δισ. ευρώ φαίνεται πως θα υποχρεωθεί να πάρει η κυβέρνηση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου δεν επαρκούν.
Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", το θέμα εκτιμάται ότι συζητήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε τη Τετάρτη μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του επιτρόπου Ολι Ρεν. Ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Ρεν για τις αποφάσεις που έλαβε το υπουργικό συμβούλιο για την ταχεία προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, ενώ ο Ευρωπαίος επίτροπος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις συγκεκριμένες αποφάσεις.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Ρεν άφησε να εννοηθεί ότι η τρόικα περιμένει νέα μέτρα για να επιστρέψει στην Αθήνα, ενώ ο ίδιος ανέφερε πως η τρόικα αποχώρησε από την χώρα μας γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν εφάρμοσε το πρόγραμμα που είχε συμφωνηθεί.
Η τρόικα περιμένει να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα και θα επιστρέψει εάν και εφόσον καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο πρόγραμμα.
Μάλιστα, η εφημερίδα επικαλείται υψηλόβαθμη πηγή στο υπουργείο Οικονομικών, η οποία επιβεβαιώνει ότι μπορεί να χρειαστούν νέα μέτρα, υποστηρίζοντας πως ο Βενιζέλος δεν είχε πει ποτέ ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση φαίνεται να έχει δεχτεί να πάρει πρόσθετα μέτρα αλλά μόνο 500. εκατ ευρώ, κάτι που φαίνεται πως θα τη φέρει σε ρήξη με τη τρόικα.
"Τα πρόσθετα αυτά μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση αφορούν την επίσπευση ορισμένων από αυτά που είχαν σχεδιαστεί για το 2012, καθώς και περαιτέρω περικοπές δαπανών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές", αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
Νέα προειδοποίηση Σόιμπλε
Τελεσίγραφο στην Ελλάδα να εκπληρώσει όλους τους όρους που απαιτούνται για να παραμείνει κράτος-μέλος της ευρωζώνης έστειλε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
"Δε θα υπάρξει νέα οικονομική βοήθεια εάν δεν ανταποκριθεί  στις υποχρεώσεις της", δήλωσε ο Σόιμπλε στη διάρκεια συνέντευξής του στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, προσθέτοντας πως "τελικά, εναπόκειται στην Ελλάδα κατά πόσον μπορεί να εκπληρώσει τις συνθήκες που είναι απαραίτητες για συμμετοχή στην ευρωζώνη".
Τόνισε πάντως ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα.
Παράλληλα, μιλώντας στη Βουλή ανέφερε πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι "σοβαρή".
"Κυρίες και κύριοι, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σοβαρή. Προς το παρόν η αποστολή της τρόικας έχει διακοπεί. Σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε να έχουμε ψευδαισθήσεις. Για όσο αυτή η αποστολή δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις, η επόμενη δόση της βοήθειας δεν μπορεί να καταβληθεί. Σε αυτό δεν υπάρχει περιθώριο για παλινωδίες", υπογράμμισε ο Σόιμπλε.
Στον αέρα η έκτη δόση
"Η Ελλάδα θα πρέπει να δείξει ότι πέτυχε τους στόχους που τέθηκαν, σε αντίθετη περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως δεδομένο ότι η επόμενη δόση θα εκταμιευθεί", τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο Γιούνκερ ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα το κλιμάκιο της τρόικας θα επανέλθει στην Ελλάδα, ώστε να συνεχιστούν οι συζητήσεις σχετικά με τις διαρθρωτικές  μεταρρυθμίσεις και την οικονομική προσαρμογή στη χώρα μας.
Προϋπόθεση, όπως σημείωσε είναι να έχουν οριστικοποιηθεί  από την πλευρά της Ελλάδας οι πολιτικές που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Από τη πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι άσκησε πίεση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο νέου δανεισμού της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας το συγχρόνως «προτεραιότητα» προκειμένου η ευρωζώνη να ξεπεράσει την κρίση χρέους.
"Εφεξής, η προτεραιότητα είναι οι κυβερνήσεις όλων των κρατών να εφαρμόσουν ό,τι έχουμε συναποφασίσει. Αυτό ισχύει για την Ελλάδα αλλά και για άλλους, σε μεμονωμένη αλλά και σε συλλογική βάση. Είναι ζωτικό να εφαρμόσουμε ό,τι αποφασίσαμε, παρά να το καταστρέψουμε", τόνισε ο Χ. Ρομπάι σε ομιλία του στο London School of Economics (LSE).
Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος , τη Τετάρτη δήλωνε πως "δεν ετέθη ποτέ ζήτημα εκταμίευσης της έκτης δόσης".

πηγη

3 σχόλια:

ola de palabras... είπε...

Ε ναι, αφού απέδωσαν τα μέχρι τώρα μέτρα σου λέει ας βάλουμε κι άλλα. Και τώρα, μπορώ ήσυχη να πάω να χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο.

Πιπεράτος είπε...

Νιώθω σαν μποξέρ,που έχει φάει αμέτρητες φάπες και δεν μπορεί να σηκωθεί από το καναβάτσο...
Ποιός είναι υπεύθυνος για να χτυπήσει καμπανάκι γ@αμώτο μου...?Τροικάνο βάλανε κι εδώ??!?!
(...μ άρεσε το σχόλιο...το πρόσθεσα στην ανάρτηση :) )

ola de palabras... είπε...

Και πολύ καλά έκανες και το πρόσθεσες! Είναι άριστο!