ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΥΠΑΚΟΗ...ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ !

Έκτακτες εισφορές...Ακρίβεια...Αύξηση-πάλι- του Φ.Π.Α...Ανεργία...Συντάξεις σε αλλοδαπούς αγνώστου ταυτότητος...Μίζες...Ατιμωρησία λαμογιών...Ε όχι...ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΩ.

Όσο δεν αντιδρούμε και δεν αντιστεκόμαστε σοβαρά απέναντι στα παραπάνω μέτρα,τόσο θα μας σφίγγουν το ζωνάρι και η ζωή μας θα γίνεται αφόρητη...
Αφόρητη τόσο,ώστε κάποια στιγμή να
"παραδοθούμε" αποδεχόμενοι σαν λαός την κατάντια μας.

Θεωρώ,εκ πρώτης,πως κάθε μορφή και εκδήλωση αντίστασης,απ' όπου κι αν προέρχεται,στο αυταρχικό πλέον κατεστημένο είναι καλοδεχούμενη.
Θετικό θεωρώ το ότι οι Αγανακτισμένοι,γεμίζουν πλατείες,όπως και η ΣΠΊΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη.Όμως θεωρώ την σοβαρότερη όλων αντίδραση και αντίσταση,του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΩ.

Η ανυπακοή των πολιτών στις "διαταγές" του κυβερνήτη ,εκφράζεται αποτελεσματικά,με τη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων που θέτει ο εκάστοτε κυβερνήτης.Είναι το μόνο που φοβούνται οι κυβερνήσεις και τίποτε άλλο.
Δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα στο κατεστημένο αν βγουν στην πλατεία Συντάγματος μερικές χιλιάδες αγανακτισμένων,ή αν μιλήσει ο Μίκης,λέγοντας όλα όσα θέλουμε να ακούσουμε.Περισσότερο ως εκτόνωση της αγανάκτησης μας μου μοιάζει όλο αυτό,παρά σοβαρή εστίαση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα ως χώρα.Θα το θεωρούσα αποτελεσματικό,αν αυτές τις εκδηλώσεις τις πλαισίωνε δυο εκατομμύρια κόσμου...Δεν συνέβη ως τώρα.
Ακόμη και τις εκλογές μπορούν να φέρουν στα μέτρα τους ώστε να κυβερνούν οι ίδιοι,έστω και με αλλαγή προσώπων (βλέπε Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.).Είναι εκπαιδευμένοι οι πολιτικοί μας γι' αυτή τη δουλειά. Άλλωστε πολιτικός σημαίνει στην Ελλάδα,να πείσω τον λαό να με ψηφίσει και όχι να κυβερνήσω σκύβοντας στα προβλήματα.

Η παροιμία που λέει ότι "Αν το μωρό δεν κλάψει,η μάνα δεν το ταΐζει", ταιριάζει γάντι στην περίπτωσή μας.
Όλοι έχουμε καταλάβει πως οι περισσότεροι πολιτικοί μας ζουν στο δικό τους γυάλινο κόσμο και δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα που καλούνται-εννοείται- να διαχειριστούν.Εμείς πρέπει να τους δείξουμε τα όρια...Αν περιμένουμε να τα δουν από μόνοι τους,καήκαμε...Άλλοι πάλι κάνουν την "πάπια" μη θέλοντας να τα "χαλάσουν" με τον "ξένο παράγοντα" και δεν σταλθούν τα χαρτιά τα καλά...(Αν δεν μας ξεφωνίσουν τα wikileaks,πως θα πάμε μπροστά ως πολιτικά όντα...?)

Οι πολιτικοί μας γνωρίζουν πως είναι δύσκολο να συνεννοηθούν εκατομμύρια πολιτών για κοινή δράση.Βλέπετε ακόμη υπάρχουν δεξιοί,αριστεροί,κεντρώοι και άλλα τέτοια κουραφέξαλα,που ψηφίζουν ακόμη και σήμερα,με γνώμονα τον...εμφύλιο (!!).
Πολώνουν μάλιστα κάθε τόσο το κλίμα,ώστε να χωρίζουν το λαό,μην αφήνοντας τον να δει την πραγματικότητα αντικειμενικά και ξεκάθαρα,μα εμποτίζοντάς τον με κομματικό χρωματισμένο συναίσθημα...

Η πραγματικότητα είναι μία και συναισθήματα δεν χωράνε σ αυτήν...
Η πραγματικότητα είναι πως τα προβλήματα είναι κοινά για όλους μας.Και πρέπει όλοι μαζί και έξω από κομματικούς μηχανισμούς που μας έχουν καταστρέψει στην κυριολεξία,να δραστηριοποιηθούμε επικεντρώνοντας στο χρήμα...Το χρήμα είναι το όπλο όλων αυτών που μας κυβερνούν.Ένα όπλο που τους το δίνουμε εμείς οι ανοργάνωτοι και αφελείς πολίτες.

Πρέπει να τους πάρουμε από τα χέρια το όπλο αυτό.Εκεί πρέπει να εστιάσουμε την αντίδραση...Στην ανυπακοή.
Ανυπακοή στην πληρωμή όλων των παράλογων οικονομικών επιβαρύνσεων,που σαν υπνωτισμένοι πληρώνουμε χωρίς να μιλάμε...
Έκτακτες εισφορές για να καλύψουν τα ελλείμματα που αυτοί και οι φίλοι τους δημιούργησαν...
Διόδια με υπέρογκο αντίτιμο,ακόμη και για δρόμους που ήδη χρυσοπληρώσαμε,(13 σταθμούς διοδίων ετοιμάζουν στην Εγνατία Οδό.Ο ένας ήδη είναι έτοιμος απ ότι είδα στις λίμνες του Λαγκαδά...).
Αύξηση του Φ.Π.Α. για τέταρτη(?) φορά σ ένα χρόνο...έχασα τον λογαριασμό...
Και τόσα άλλα παράλογα που μας φορτώνουν.

Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΩ,ως ιδέα και πρακτική,πιστεύω είναι η καλύτερη και πιο αποτελεσματική μορφή αντίδρασης.
Χωρίς να γνωρίζω περισσότερα για τους ανθρώπους του κινήματος,θα πω πως πρέπει σ αυτόν τον τρόπο αντίδρασης να εστιάσουμε πλαισιώνοντας την ιδέα αυτή.
Είμαι πεπεισμένος πως είναι η ουσιαστικότερη κίνηση απ όλες στην κατάσταση που βρισκόμαστε.Άλλωστε οι πολιτικοί,μας έχουν αποδείξει πως δεν "χαμπαριάζουν" από λόγια και λαϊκές συγκεντρώσεις...


Πιπεράτος


2 σχόλια:

ola de palabras... είπε...

Γύρισα χθες τη νύχτα, πέρασα να σου πω ένα γεια και να φύγω αλλά εν τω μεταξύ είδα το Coca όλα και είπα να πάω κι από κει λίγο.
Πάντως δεν νομίζω ότι χρειάζεται κίνημα δεν πληρώνω γιατί σε λίγο καιρό φοβάμαι πως ότι και να θέλουμε να πληρώσουμε, δεν θα έχουμε ούτε σεντ!
Καλή εβδομάδα!

Πιπεράτος είπε...

...Και κάτι μου λέει πως έφαγες όλα τα λεφτά στα γούστα,και τώρα σκέφτεσε να μπείς στο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ εξ ανάγκης...Ε? :)))

Καλώς ήρθες βρε Αθηνά! :))