ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

"ΚΡΑΖΟΥΝ" ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΛΕΖΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ.!

Η ολοκλήρωση του παζλ με την παράδοση κυριαρχίας...
Δεν τους ενδιαφέρει καν η γνώμη μας πια...Δεν ντρέπονται όσο κι αν τους "κράζεις"....

Τι άλλο πια πρέπει να πει κάποιος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,ώστε να του προκαλέσει έστω μια υποτυπώδη αντίδραση του?!Εμμέσως πλην σαφώς,δυο καλεσμένοι-Μανώλης Γλέζος και Βασίλης Φίλιας- στη γιορτή της Δημοκρατίας,αποκάλεσαν τον Πρόεδρο με επιστολές τους,αντιδημοκράτη...ότι παρέδωσε την εθνική κυριαρχία και εθνικό πλούτο.
Μέχρι και για χούντα έκαναν λόγο οι καλεσμένοι του Προέδρου Κ.Παπούλια!
Και δεν μιλάμε για απλούς "αγανακτισμένους" πολίτες...Μιλάμε για φίλους του Προέδρου,γνωστούς και επιφανείς πολίτες για τις δημοκρατικές τους ευαισθησίες και πεποιθήσεις...Κι όμως...Καρφί δεν τους καίγεται.Τα είχαν όλα προσχεδιασμένα άλλωστε και τέτοιες αντιδράσεις τις περίμεναν...Το βίντεο που ακολουθεί το πιστοποιεί...

Πιπεράτος

Δείτε παρακάτω τις επιστολές κόλαφο των Μ.Γλέσου και Β.Φίλια.

Δείτε το βίντεο για να ολοκληρώσετε το..."παζλ"
 Οι επιστολές

Μανώλης Γλέζος: Προτιμώ ένα ταξίδι στο Αιγαίο
Με μια επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την οποία δημοσιοποίησα, εξηγώ τους λόγους που με εμπόδισαν να δώσω το «παρών» στη φετινή εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας:

«Αγαπητέ Κάρολε

Η τιμή στο θεσμό της προεδρίας, καθώς και η φιλία η οποία μας συνδέει, με εμπόδισαν να εκφράσω την αντίθεσή μου, σε μια εκδήλωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, η οποία τελείται σε εποχή υποτέλειας, μειοδοσίας και υπονόμευσης της ίδιας της Δημοκρατίας.

Τελικά, προτίμησα και πραγματοποιώ ένα ταξίδι μνήμης στο νησιά της εξορίας των Ελλήνων, οι οποίοι αγωνίστηκαν για να απαλλαγεί η πατρίδα από την αντιδημοκρατική, στρατιωτική δικτατορία.

Με την ελπίδα εορτασμού μιας πραγματικής δημοκρατίας

Σε χαιρετώ».
 ------------------------

Βασίλης Φίλιας: Η γιορτή της δημοκρατίας και η νέα χούντα
Ανοικτή επιστολή του Καθηγητού Βασίλη Φίλια προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Όταν την επομένη του πραξικοπήματος του ’67, μία χούφτα άνθρωποι ιδρύσαμε τη Δημοκρατική Άμυνα γνωρίζαμε πολύ καλά ότι η Δημοκρατία δεν καταλύθηκε από τις ερπύστριες των τανκς, αλλά είχε προ πολλού αυτοκαταρρεύσει και αυτοαναιρεθεί εσωτερικά.

Γι’ αυτό και ο απόηχος της αντίστασής μας ήταν όχι απλά η πάλη της ανατροπής της δικτατορίας, αλλά η ουσιαστικοποίηση της μελλοντικής Δημοκρατίας με την έννοια της εδραίωσης μιας πραγματικής λαϊκής κυριαρχίας.

Ο στόχος αυτός δεν επετεύχθη διότι το παλαιό φθαρμένο πολιτικό προσωπικό όχι μόνον επανήλθε το ’74 «ανέπαφο», αλλά και διότι η δικτατορία χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι για να «μεταποιηθεί» η ελευθερία σε ελευθεριότητα και ασυδοσία. Η συντεχνοποίηση της κοινωνικής μας ζωής, η ανευθυνοποίηση, ο παρασιτισμός, η λογική του «πεζοδρομίου», η διαφθορά, τα σκάνδαλα και ο πολιτικός θεατρινισμός είναι μερικές, οι σημαντικότερες, από τις συνέπειες.

Αυτά όσον αφορά το απώτερο παρελθόν, όπου οι ευθύνες βαρύνουν όλους όσους άσκησαν πολιτική σε επίπεδο εξουσίας.

Το παρόν συνδέεται με μία οικονομική βαθύτατη δυσπραγία, που οδηγήθηκε σε οικονομική κατάρρευση από χειρισμούς, τους οποίους χαρακτήρισαν η λογική της εξάρτησης, της υποτέλειας, της παράδοσης άνευ όρων των συμφερόντων της χώρας στους διεθνείς κερδοσκόπους και τους μηχανισμούς των παγκόσμιων τοκογλύφων.

Κάτι που έγινε από μία «σοσιαλιστική» κυβέρνηση, η οποία με τις συμβουλές και τις συμβολές των ξένων επεχείρησε μια άνευ προηγουμένου εξαπάτηση του ελληνικού λαού και όταν σε ελάχιστο χρόνο αποκαλύφθηκε ο αντιλαϊκός και αντεθνικός χαρακτήρας της πέρασε απροκάλυπτα σε εφαρμογή της αρχής «αποφασίζομεν και διατάσομεν».

Έτσι αναδύθηκε μία νέα χούντα η οκτωβριανή. Μια χούντα , που όχι μόνον δεν εκμεταλλεύτηκε τεράστιες ευκαιρίες υπέρβασης της κρίσης με προσφυγή στη Ρωσία, την Κίνα, τα εμιράτα και όπου αλλού, αλλά και δεν διαπραγματεύτηκε όπως έκανε η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Ισπανία κ.ο.κ.

Οι προσωπικές σας ευθύνες κ. Πρόεδρε είναι τεράστιες, διότι δεν προστατεύσατε τη χώρα, εντός των ορίων της δικαιοδοσίας σας απέναντι:

- Στην αντισυνταγματικότητα και τον παράνομο χαρακτήρα μεγάλου μέρους των όρων του μνημονίου και την αντισυνταγματική και εξ υφαρπαγής επιψήφισή του.

- Στην εκχώρηση εθνικού πλούτου υπό την μορφή εμπραγμάτων ασφαλειών και «εγγυήσεων» αντί πινακίου φακής.

- Στην ιδιωτικοποίηση όλων των επικερδών δημοσίων επιχειρήσεων

- Στο μη σεβασμό διεθνών συμφωνιών, που είχαν γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση όσον αφορά τα υγρά καύσιμα και το φυσικό αέριο,

- Στον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας και τη λατινοαμερικανοποίηση της χώρας,

- Στην κατ’ εντολή της κυβέρνησης ανοικτή σύμπραξη της αστυνομίας με τους κουκουλοφόρους.

Ναι κ. Πρόεδρε. Αυτά και άλλα πολλά μεταξύ των οποίων το μέγιστο και πολύ πρόσφατο. Η σιωπή σας στις εμετικές δηλώσεις Ερντογάν περί «Ελληνικής διοίκησης της νοτίου Κύπρου» και της αμφισβήτησης και αυτής της ύπαρξης Κυπριακού κράτους.

Στην πρώτη σας θητεία είχατε δείξει ότι είχατε υπερβεί το κομματικό σας παρελθόν προς όφελος του εθνικού. Σήμερα πλέον λειτουργείτε ως ουραγός μια Κυβέρνησης μειοδοσίας και εθνικού άγους, ως υποστηρικτής της οκτωβριανής χούντας.

Αρνούμαι κατόπιν αυτού να δεχτώ την πρόσκλησή στη «γιορτή της Δημοκρατίας». Αρνούμαι να συμμετάσχω σε κάτι, που κατήντησε θέατρο σκιών, αρνούμαι να διαγράψω τον ένα χρόνο παρανομίας και τα πέντε χρόνια φυλακής στο όνομα της στήριξης της σημερινής ψευτοδημοκρατίας του 15%,
 Το είδα εδώ

2 σχόλια:

Αθηνά... είπε...

Αγαπητέ, τους δίνω χίλια δίκια για το κράξιμο. Μου άρεσε του Γλέζου ιδιαιτέρως. Λίγα λόγια και τσεκουράτα...
Αλλά όπως λες και συ οι άλλοι "Τα είχαν όλα προσχεδιασμένα".

Πιπεράτος είπε...

Και σ όποιον δεν ντρέπεται για ότι άσχημο έχει κάνει,το μόνο που σου μένει είναι να τον αρχίσεις στις φάπες...Όπου δεν πίπτει λόγος,πίπτει ράβδος...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ