ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ

Τα χουν παίξει...Δεν υπάρχει σάλιο...Ταπί και όχι ψύχραιμοι οι Έλληνες πια.Η αντίδραση της πολιτείας να τους φυλακίζει μετά την αδυναμία της να φέρει μία ισορροπία στην αγορά,έχει σπείρει τον πανικό.Πάνω από 700 χιλιάδες επαγγελματίες,έμποροι και βιοτέχνες,θα σύρονται στις φυλακές για χρέη πάνω από 5000 ευρώ...Πάνω από 900 χιλιάδες όλοι όσοι έχουν περάσει το όριο των 5000 ευρώ...Δεν μπορεί όλοι αυτοί να αποφάσισαν να γίνουν μπαταχτσήδες...Δεν μπορούν να πληρώσουν το ακριβό κράτος απλά.Η ανεργία,η έλλειψη ρευστότητας,και η ανέχεια που προκάλεσαν οι κυβερνώντες,θα φυλακίσει όπως πάντα τους Έλληνες..."Και κερατάς και δαρμένος" δηλαδή...Πάντα θα συμβαίνει αυτό όσο δεν αντιδρούμε αποτελεσματικά...
...Άντε βρε... καλή μας λευτεριά και χαιρετίσματα στον Παλαιοκώστα και τον Ριζάι....Τον Μαντέλη μην τον ψάχνετε μέσα στην μπουζού...Δεν είναι μέσα.
Πιπεράτος

ΕΣΕΕ: Ζητά αναστολή του αυτόφωρου για χρέη στο Δημόσιο

Να ανασταλούν οι διατάξεις που προβλέπουν αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης από την 1η Αυγούστου 2011 σε όσους δεν καταβάλλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ, καθώς και διώξεις για ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές, ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Η απειλή του αυτοφώρου, τα «διαρκή» φορολογικά εγκλήματα και η ένταση των εισπρακτικών «επιδρομών» για χρέη προς το Δημόσιο, στέλνουν το λάθος μήνυμα σε λάθος χρόνο και οδηγούν τις πληττόμενες επιχειρ
Η απειλή του αυτοφώρου, τα «διαρκή» φορολογικά εγκλήματα και η ένταση των εισπρακτικών «επιδρομών» για χρέη προς το Δημόσιο, στέλνουν το λάθος μήνυμα σε λάθος χρόνο και οδηγούν τις πληττόμενες επιχειρήσεις στο βέβαιο κλείσιμο, τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη, οι οφειλέτες του Δημοσίου για τους οποίους ισχύουν οι ποινές αυτοφώρου και φυλάκισης είναι 716.000, ενώ οι αντίστοιχοι οφειλέτες του ΙΚΑ που απειλούνται με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης όπως η συντηρητική κατάσχεση εμπορευμάτων είναι 244.000.
Σε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Ε. Βενιζέλο, για το θέμα των οφειλών προς το Δημόσιο, η ΕΣΕΕ αναφέρει ότι δέχεται σωρεία διαμαρτυριών από το σύνολο της επικράτειας καθώς "η ποινική καταστολή της οφειλής και η ρεαλιστική πια απειλή της φυλακής, έρχονται να προστεθούν στις λοιπές εισπρακτικές τακτικές, με τους δικαστικούς επιμελητές να εισβάλλουν στα καταστήματα την ώρα που λειτουργούν και να προχωρούν σε επιβολή μέτρων αναγκαστικής κατάσχεσης εμπορευμάτων και παγίων περιουσιακών στοιχείων, πολλές φορές ενώπιον πελατών και φιλοθεάμονος κοινού, που μαζεύεται για να παρακολουθήσει τη διαπόμπευση".
Τονίζει ακόμη ότι η απειλή του αυτοφώρου, τα "διαρκή" φορολογικά εγκλήματα και η ένταση των εισπρακτικών "επιδρομών" για χρέη προς το Δημόσιο, στέλνουν το λάθος μήνυμα σε λάθος χρόνο και οδηγούν τις πληττόμενες επιχειρήσεις στο βέβαιο κλείσιμο.
Στην αντίστοιχη επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη για τις οφειλές προς το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ, η Συνομοσπονδία των εμπόρων επισημαίνει ότι "αντιλαμβανόμαστε τη δυσχερή οικονομικών κατάσταση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, για την οποία δεν αισθανόμαστε ότι ευθύνονται οι μικροί και μεσαίοι έμποροι, ωστόσο για να συνεχίσει να υπάρχει ΟΑΕΕ πρέπει πρωτίστως να συνεχίσουν να υπάρχουν επιχειρήσεις για να καταβάλουν τις εισφορές τους". Αναφέρει, ακόμη, ότι στον ΟΑΕΕ ισχύει η παγκόσμια πρωτοτυπία, όταν οφείλει κανείς προσωπικές εισφορές εκτός του ότι χάνει την ασφάλιση, να μπαίνει και φυλακή.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, τέλος, σημείωνει χαρακτηριστικά ότι "το ελληνικό εμπόριο εδώ και ενάμιση χρόνο λειτουργεί υπό συνθήκες "selective default" ή σε αυστηρή μετάφραση "επιλεκτικής χρεοκοπίας", αφού στο τέλος κάθε μήνα ο κάθε μικρομεσαίος επιχειρηματίας "επιλέγει" ποια από τις υποχρεώσεις του θα πληρώσει, όχι γιατί δεν θέλει, αλλά γιατί δεν μπορεί".

ΠΗΓΗ  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63237260

3 σχόλια:

ola de palabras... είπε...

Λύσε μου μια απορία: Όταν το δημόσιο χρωστάει χρήματα, στον φίλο μου τον Γιάννη, απο μισθούς (είναι ωρομίσθιος εκπαιδευτικός) για ένα χρόνο τότε τι γίνεται; Ο Γιάννης τι πρέπει να κάνει; Να πάει στο αυτόφωρο το Δημόσιο;

Πιπεράτος είπε...

Αθηνά ήρθες στο σωστό μπλοκ για να λύσεις την απορία σου...
Κατ αρχην να πεις αυτού του άπληστου Γιάννη πως θα πρέπει να ντρέπεται που δεν τηρεί το "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος", καί μόλις συνετιστεί,πες του να βγάλει κανένα εισητηριάκι για την αλλοδαπήν γιατί εδώ "δεν υπάρχει σάλιο"
Σε διαφορετική περίπτωση,τα μαθήματα αυθυποβολής των ινδών γκουρού, που δεν χρειάζονται πολυτέλειες όπως είναι τα τρόφιμα π.χ.,θα ήταν καλό να τα αρχίσει.

Ελπίζω να βοήθησα...

ola de palabras... είπε...

Φυσικά και βοήθησες! Αν μη τι άλλο έλιωσα στο γέλιο! Ευχαριστώ!!!