ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ "ΦΑΓΟΠΟΤΙ" ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ?!?!

Βρε καλώς τα τα παιδιά...
Τι ωραία Σαββατιάτικια είδηση...ενεργιακού περιεχομένου ?!

"Κλειδί" για την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης στο μέλλον χαρακτηρίζει την Κρήτη ο καθηγητής Γεωλογίας Α. Φώσκολος...."

"Μάλιστα ο κ Φώσκολος θέλοντας να δώσει ένα συγκριτικό μέγεθος σε σχέση με τα κοιτάσματα του Πρίνου τόνισε ότι η Δυτική Ελλάδα έχει 20 πρίνους και η Κρήτη έχει….2000 Πρίνους."

Άραγε την προηγούμενη εβδομάδα ανακαλύψανε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου?
Όχι βέβαια!

Δεκαετίες τώρα γνωρίζουν όλοι τι θυσαυρούς έχουμε στις θάλασσές μας.
Γιατί τώρα και από επίσημα και έγκριτα χείλη πλέον, γίνονται αυτές οι δηλώσεις?
Γιατί τώρα που έχουμε καταστραφεί οικονομικά και έχουμε υποθηκεύσει με το μεσοπρόθεσμο,όλα τα περιουσιακά μας στοιχεία,μεταξύ αυτών και τον ορυκτό μας πλούτο?!
Το πιο λογικό δεν θα ήταν,μόλις μαθαίναμε ότι όντως υπάρχει πλούτος ,να τον αξιοποιήσουμε,ωστε να μην χρειάζεται να υπερδανειζόμαστε,όπως κάναμε ως τώρα?
Ο παραπάνω συλλογισμός,με κάνει να συμπεράνω πως ξεκίνησε το φαγοπότι...

Θυμάστε τα έξι μονοπώλια?Σπίρτα,οινόπνευμα,τράπουλες κ.λ.π.?Τα έσοδα απο τα προιόντα αυτά,πήγαιναν κατευθείαν ως δόσεις για το εξωτερικό μας χρέος.Πολύ φοβάμε,πως με κάποιο παρόμοιο τρικ,θα μας φάνε τον ορυκτό μας πλούτο.

Έναν πλούτο, που αντί να μας δώσει ανεξαρτησία και επίπεδο ζωής,θα δώσει στην Μέρκελ στον Σαρκοζί και στ άλλα παιδιά ενέργεια μισοτιμής...

Πρέπει πάση θυσία,να αποτρέψουμε το παραπάνω σενάριο.Πρέπει πάση θυσία να εκμεταλευτούμε εμείς οι ίδιοι τον πλούτο μας που θα μας δώσει νέα ώθηση ως κράτος.

 Στην προστασία του πλούτου αυτού πρέπει να εστιαστεί η αγανάκτιση των ελλήνων και όχι στο αν τους έκοψαν 200 ευρώ από τον μισθό.Η εξαθλίωση που έχουν φέρει στη χώρα,είναι το "εργαλείο" και μόνο, των διεθνών τραπεζιτών ώστε να μας τα φάνε τζάμπα και βερεσέ.Ας μην πέσουμε στην παγίδα τους ,αντιστικόμενοι σθεναρά στα όποια θολά σχέδια τους.

Αν και αυτή τη φορά δεν τα καταφέρουμε,τότε δυστυχώς η Ελλάδα θα γίνει παρελθόν.

Πιπεράτος

  
  Διαβάστε το άρθρο του        

Σωτηρία για την Ελλάδα μέσω φυσικού αερίου

"Κλειδί" για την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης στο μέλλον χαρακτηρίζει την Κρήτη ο καθηγητής Γεωλογίας Α. Φώσκολος. Περίπου 1,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή νότια του νησιού. Πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να εξαφανίσει το χρέος της
Λύση στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, θα μπορούσαν να δώσουν τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας και ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνη Φώσκολο, μεταξύ πλακιά και Φραγκοκάστελου νότια της Κρήτης υπάρχουν 1,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
Ο κ Φώσκολος με αφορμή και τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την άμεση προώθηση των διαδικασιών για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας, τόνισε ότι η επιστημονική κοινότητα βλέπει με θετικό τρόπο αυτές τις πρωτοβουλίες.
"Τελευταία , υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα όσο αφορά την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας ο οποίος πιστεύω ακράδαντα, θα μας βγάλει από το χρέος. Αν αξιοποιήσουμε τον ορυκτό πλούτο τα χρέη τα βγάλαμε," δήλωσε χαρακτηριστικά.
"Περιμέναμε αυτή την απόφαση πολλά χρόνια," συμπλήρωσε ο Αντώνης Φώσκολος, με αφορμή το πράσινο φως που έδωσε το Υπουργικό συμβούλιο στη σύσταση φορέα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.
Στην Ελλάδα το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης
Σύμφωνα με τον κ. Φώσκολο, "το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης είναι η Βόρειος Αφρική η Ανατολική Μεσόγειος και η Ελλάδα που έχει περισσότερα αποθέματα."
Σύμφωνα με τον καθηγητή σήμερα δημιουργείται μια νέα πραγματικότητα που δεν πρέπει να χαθεί και υπάρχουν τρεις προτεραιότητες.
*Πρώτον πρέπει να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό πλούτο για να βγάλουμε τα χρέη
*Δεύτερον, αυτό τον ορυκτό πλούτο τον χρειάζεται η Ευρώπη
Ο κ. Φώσκολος σημειώνει ότι αυτό το μήνυμα δεν έχει περάσει από την ελληνική κυβέρνηση προς τους Ευρωπαίους: "Κύριοι, εσείς θα χρειαστείτε ενέργεια μετά το 2015, αυτή την ενέργεια την έχουμε εμείς και θα σας την δώσουμε".
*Τρίτον, η γεωπολιτική δύναμη που αποκτά η Ελλάδα.
"Το φυσικό αέριο που έχει η ανατολική Μεσόγειος, δηλαδή η Κύπρος το Ισραήλ η Αίγυπτος και ο Λίβανος θα πρέπει να διοχετευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω Κρήτης. Άρα αυτή τη στιγμή η Κρήτη έχει το "κλειδί". Όχι μόνο γιατί έχει τον ορυκτό πλούτο αλλά διότι αυτή τη στιγμή όλος ο ορυκτός πλούτος αυτός που έχει η ανατολική Μεσόγειος θα περάσει μέσα από την Κρήτη", υπογράμμισε.
Τι θα γίνει με τις έρευνες
Όσο αφορά τις έρευνες που θα γίνουν στην Κρήτη ο καθηγητής τόνισε: "Θα πάμε κάτω μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου είναι το ένα κομμάτι, ένα άλλο κομμάτι μεγάλο κομμάτι , είναι το κομμάτι νοτιοδυτικά της Γαύδου. Έχει απόθεμα , πόσο δεν ξέρω. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι το κομμάτι μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου το υπολογίζω ότι είναι 1,5 τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αεριού."
Μάλιστα ο κ Φώσκολος θέλοντας να δώσει ένα συγκριτικό μέγεθος σε σχέση με τα κοιτάσματα του Πρίνου τόνισε ότι η Δυτική Ελλάδα έχει 20 πρίνους και η Κρήτη έχει….2000 Πρίνους.
Η διενέργεια ερευνών τόσο στο Ιόνιο όσο και νοτίως της Κρήτης και η αξιοποίηση των πλούσιων κοιτασμάτων, θα καταστήσει την Ελλάδα ρυθμιστή της ενεργειακής πολιτικής της Ευρώπης τονίζουν οι επιστήμονες, γεγονός που μπορεί σε χρόνο ρεκόρ να απαλλάξει τη χώρα από την παρούσα δυσάρεστη οικονομική συγκυρία.
Το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την απελευθέρωση στην αγορά της ενέργειας, και θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, χαρακτηρίζεται από τους ίδιους ως το μεγαλύτερο βήμα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, των τελευταίων δεκαετιών.


ΠΗΓΗ  http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/swthria_gia_thn_ellada_mesw_fysikou_aerioy.1180325.html

2 σχόλια:

Αγγελική είπε...

Μα γι αυτό μας εξαθλιώνουν καθημερινά για να μας τα πάρουν όλα, αυτό ακριβώς είναι το σχέδιο.
Οι ιθαγενείς δεν θα μπορούν να αντιδράσουν.
Μόνο αν τους φύγουμε όλους τους κλέφτες και δοσίλογους της βουλής θα μπορέσουμε να δούμε άσπρη μέρα αλλιώς κλάψτα Πιπεράτε!
Καλημέραα!

Πιπεράτος είπε...

ΜΑΙΡΗ

Αυτή η υπόθεση του ορυκτού πλούτου,μ έκανε να κάνω το μπλοκ αυτό πριν ένα χρόνο λίγο πρίν το μνημόνιο 1.
Είναι "φως φανάρι" πως αυτός είναι ο κυρίαρχος λόγος που τα τραβάμε όλα αυτά.Όλα τ άλλα είναι απλά παραπλάνηση.
Δυστυχώς μιλώντας με τον απλό κόσμο (εκτος ίντερνετ) για το θέμα αυτό,ακούω να λένε..."ας τα φάνε να ησυχάσουμε",χωρίς να έχουν συναίσθηση ότι το επόμενο βήμα θα είναι η εξαφάνιση μας.
Σ αυτό το σημείο έχουν φέρει τον κόσμο και το ξέρουν τα λαμόγια.
Πρέπει όλοι να το παρακολουθούμε το θέμα...