ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΜΠΡΟΣ???

Πατερα ξεκουρασου...
Θα σε βγαλουν ασπροπροσωπο τα παιδια σου....

Αν και ολοι νιωθουμε κουρασμενοι,απο τους ορους του μνημονιου,υπνωτισμενοι απο τα καναλια,και απογοητευμενοι απο τους ανικανους πολιτικους μας,τα παιδια μας δεν χαμπαριαζουν
απ ολα αυτα.
Αυτα την δουλεια τους κανουν και μας εχουν γραμμενους.Και πολυ καλα κανουν λεω εγω.

Μολις ακουσα στις ειδησεις της ΝΕΤ,οτι στην Πατρα,18 σχολεια κανουν καταληψη διαμαρτυριας για το μνημονιο που ταλαιπωρει τους γονεις τους και για την κατασταση στην παιδεια που δεν παραγει μορφωση πλεον οπως ανακοινωθηκε σε "πεταχτη"ειδηση...(Αν καποιος γνωριζει κατι παραπανω να μας το σχολιασει )

Και ενω τα παιδια της Πατρας διαμαρτυρονται για ολα αυτα που συμβαινουν στη χωρα και στη ζωη μας κατα συνεπεια,καποια αλλα παιδια στο μακρινο Πεκινο παιρνουν μεταλια σε Ολυμπιαδες γνωσης!
Χαλκινο μεταλιο στην Αστρονομια παρακαλω!Διαβαστε αρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ σχετικα με αυτο.

Ενα μπραβο στα παιδια μας και στις δυο περιπτωσεις που δηλωνουν παροντες στις προκλησεις της εποχης δειχνοντας την δυναμη τους αλλα και την αξια τους.
Καλη σχολικη χρονια

Πιπερατος

--------------------------------------------------------------


Στο βάθρο της 4ης Ολυμπιάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, ανέβηκαν δύο Έλληνες μαθητές λυκείου, ο Ορφέας Βουτυράς από την Αθήνα και ο Γιώργος Λιούτας από τα Τρίκαλα.
Ένας ακόμα μαθητής, ο Νίκος Φλεμοτόμος από την Αθήνα, βραβεύτηκε με τιμητική διάκριση, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι επικεφαλής της ελληνικής ομάδας. Στους φετινούς αγώνες συμμετείχαν ακόμα η Δέσποινα Παζούλη από τη Δράμα και ο Στέφανος Τύρος από την Καλαμάτα.

Στη διοργάνωση αναμετρήθηκαν περίπου 110 μαθητές από 22 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Νοτίου Αμερικής.

Το χρυσό κέρδισε ένας Πολωνός, ο οποίος απάντησε σωστά στο 90% των θεμάτων που τέθηκαν στους μαθητές. Αυτό σημαίνει ότι η επόμενη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2011 στην Πολωνία.

Στην καθιέρωση της Ολυμπιάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής είχε συμβάλει ο καθηγητής Αστρονομίας του ΑΠΘ Γιάννης Σειραδάκης, ο οποίος έθεσε το θέμα το 2006 στη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα.

Ο κ. Σειραδάκης ηγήθηκε της ελληνικής αποστολής στους φετινούς αγώνες μαζί με τον λέκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Λουκά Ζαχείλα.

Η 4η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής λήγει επισήμως την Τρίτη.


Πηγη     http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=355527&dt=20/09/2010

6 σχόλια:

Katerina είπε...

συγχαρητήρια στα παιδιά
που μας έκαναν περήφανους με αυτή τους την διάκριση!!


και μια καλημέρα στον αγαπημένο μου φίλο ¨ΠΙΠΕΡΑΤΟ"

Πιπεράτος είπε...

Γεια σου Κατερινακι μου!Τι κανεις?
Φιλακια

Theodosia είπε...

Kι εγώ θα συμπληρώσω ότι ένα παιδί από την Θεσσαλονίκη πήρε το δεύτερο βραβείο σε διαγωνισμό της Microsoft.
Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος.
Την καλησπέρα μου.

Πιπεράτος είπε...

Μπραβο στο παιδι και καλησπερα σε σενα Θεοδοσια μου!:)

Imizael είπε...

τι μυαλα εχουν μωρε και τα παιδια στα σχολεια και στα δημοτικα που κανουν καταληψεις, τα υποκινουν 2-3 ζωηρουληδες για να χασουν μαθημα. τα ξερω τα θυμαμαι τα εχω προσφατα.

Πιπεράτος είπε...

Οταν προχθες εγινε καταληψη στο δικο μας σχολειο,ρωτησα τα παιδια τον λογο και μου ειπαν πως εχουν παραμελησει το γυμναστηριο τοσο ωστε ειναι σχεδον κατεστραμενο.
Χμ...Σαν λογικη φαινεται η κινηση των μαθητων...
Δεν πρεπει να ξεχνουμε πως
τα σχολεια δεν τα χτιζουμε ωστε οι δασκαλοι και οι καθηγητες να εχουν εναν σιγουρο μισθο αλλα για να μορφωσουν τα παιδια...
Το να διαμαρτυρεσε πλεον για ψυλου πηδημα ειναι επιτακτικη αναγκη εδω που εχουμε φτασει.