ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΨΩΜΙΑΔΗ ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ???

Ο νομαρχης της καρδιας μας επι το εργον....
Οτι η ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ δεν συμπαθει το πολιτικο ον Παναγιωτη Ψωμιαδη το εχετε καταλαβει οσοι εχετε διαβασει παλαιοτερη αναρτηση μου,οπου και ειδατε την αποψη μου για τα γραφικα και ανουσια καραγκιοζιλικια του...Πιστευω πως η επανεκλογες Ψωμιαδη ειναι το ακρον αωτον της παραπλανησης ψηφοφορων.

Δειτε παρακατω μια ειδηση που θα απασχολησει πιστευω τις επομενες μερες.
Μετα το ατσαλακωτο πολιτικο ον ονοματι Παπαγεωργοπουλος το οποιο δεν μας ξεκαθαρισε που βρισκονται τα 30 εκκατομυρια ευρω απο τα ταμεια του δημου Θεσσαλονικης,ερχετε τωρα ενα θεμα ..."κακοδιαχειρησης" δημοσιου χρηματος απο την νομαρχια Θεσσαλονικης.
Καταγγελθηκε πως με αριστοτεχνικο τρικ πληρωνοταν απο την νομαρχια Θεσσαλονικης εργα τα οποια ειχαν ηδη πληρωθει!

Περιμενουμε να δουμε τι θα γινει τελικα.Θα βρεθει ακρη η θα ψαχνουν καμια 10ρια χρονια ως που παραγραφει το αδικημα?

Διαβαστε παρακατω τι αποκαλυπτεται

“Με τις σημερινές αποκαλύψεις, αποδεικνύεται ότι οι πολίτες δεν έχουν μπροστά τους μόνο μια γραφική τηλεπερσόνα αλλά ένα καθεστώς αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης, που εκτός από το βόλεμα ημετέρων και τις συναλλαγές με εργολάβους, προκαλεί σοβαρή βλάβη στο δημόσιο συμφέρον. Δε θα το αφήσουμε να επεκταθεί σε όλη την Κ. Μακεδονία”, δήλωσε ο Μ. Τρεμόπουλος.


Μέχρι τώρα είχαν εντοπιστεί οι παράνομες διαδικασίες, τα ποινικά αδικήματα και η ζημιά του ελληνικού Δημοσίου κατά την εκτέλεση και πληρωμή των δημοσίων έργων με πρόχειρους διαγωνισμούς (στην ουσία αναθέσεις) σε εκατοντάδες έργα προϋπολογισμού 45.000 Ευρώ στη Δ.Τ.Υ.Ν.Α.Θ. στο διάστημα 2005 έως 2010. Τα θέματα αυτά διερευνούνται ήδη από τη Δικαιοσύνη.

Όμως με τα νέα στοιχεία, το σκηνικό γίνεται πιο επιβαρυντικό για τη διοίκηση Ψωμιάδη και θα πρέπει επειγόντως να διερευνηθούν.

Συγκεκριμένα, η διπλοπληρωμή των 45αριών γινόταν με βάση τα εξής «τεχνάσματα»:

1. Εκτελείται ένα «45αρι», όμως εμφανίζονται στα χαρτιά δύο έργα, τα οποία παραλαμβάνονται, πληρώνονται με εντελώς διαφορετικές τίτλους, που όμως τελικά παραπέμπουν μόνο στο φυσικό αντικείμενο του πρώτου έργου.

Παράδειγμα, το 45αρι με τίτλο “Καθαρισμός και διευθέτηση ρεμάτων Δήμου Βερτίσκου” (έγγραφο 1α), που πληρώθηκε την άνοιξη του 2010, είχε ήδη πληρωθεί το 2008 στα πλαίσια του έργου “Συντήρηση και καθαρισμός κοιτών ρεμάτων σε περιοχές του Ν. Θεσσαλονίκης” (έγγραφο 2β). Μάλιστα αμφισβητείται ακόμη και το αν έπρεπε να πληρωθεί το 2008.

2. Εκτελείται αρχικά ένα έργο με ανοικτή δημοπρασία μεγάλου προϋπολογισμού. Στην πορεία εμφανίζεται στα χαρτιά ένα ή ενδεχόμενα περισσότερα «45αρια» με διαφορετικό τίτλο, το οποίο παραλαμβάνεται και πληρώνεται, όμως το φυσικό του αντικείμενο έχει ήδη πληρωθεί ή πληρώνεται αργότερα και στα πλαίσια του αρχικού έργου.

Παράδειγμα, το αμαρτωλό έργο της οδού Θεσσαλονίκης- Ωραιοκάστρου, όπου διπλοπληρώθηκαν πλήθος από 45άρια (πάνω από τρία) ενώ ήδη είχαν πληρωθεί (ως φυσικό αντικείμενο) στα πλαίσια του υπόψη έργου.

3. Εκτελείται αρχικά ένα «45αρι» με συγκεκριμένο τίτλο έργου. Το επόμενο ή το μεθεπόμενο έτος αρχίζουν και ολοκληρώνονται οι διαδικασίες εκτέλεσης παραλαβής και πληρωμής ενός άλλου «45αριού» με παρεμφερή έως και ίδιο τίτλο με τον αντίστοιχο τίτλο του πρώτου έργου. Στην περίπτωση αυτή, για να μη γίνει αντιληπτή η διπλοπληρωμή, το πρώτο έργο πληρώνεται συνήθως από το πρόγραμμα ΚΑΠ ενώ το δεύτερο από διαφορετικό πρόγραμμα (χρηματοδοτήσεις της Γ.Γ.Α κ.λ.π).

Παράδειγμα, τα 45άρια με τίτλους “Κατασκευή αποδυτηρίων και επισκευή περίφραξης στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Δ.Δ. Μελισσουργού του Δ. Απολλωνίας” και “Εκσυγχρονισμός γηπέδου ποδοσφαίρου του Δ. Πανοράματος στο λόφο Αναλήψεως” εκτελούνται και πληρώνονται το 2008 και το 2009 (έγγραφα 3α και 3β). Το 2010 όμως διπλοπληρώνονται με τίτλους αντίστοιχα “Αποδυτήρια στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Δ.Δ. Μελισσουργού του Δ. Απολλωνίας” και “Συντήρηση εγκαταστάσεων γηπέδου ποδοσφαίρου λόφου Αναλήψεως του Δ. Πανοράματος” (έγγραφα 3γ και 3δ). Σημειωτέον ότι ανάδοχος είναι σταθερά ο ίδιος ενώ υπάρχουν κατηγορίες ότι παρανόμως αντικαταστάθηκε από την επιτροπή παραλαβής ο μηχανικός που αρνήθηκε να παραλάβει τα υπόψη διπλοπληρωμένα έργα.



Για τον ακριβή υπολογισμό της μεγάλης οικονομικής ζημιάς του ελληνικού Δημοσίου από τις διπλοπληρωμές, οι δικαστικές αρχές και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα πρέπει να διατάξουν τη διενέργεια σχετικής πραγματογνωμοσύνης, η οποία θα καταγράψει το φυσικό αντικείμενο των «45αριών» και των έργων μεγάλου προϋπολογισμού για το διάστημα 2005-2010 στη Δ.Τ.Υ.Ν.Α.Θ. και θα συγκρίνει το μεταξύ τους εμφανιζόμενο ως φυσικό τους αντικείμενο.
 
 
Πηγη   http://efenpress.blogspot.com/2010/09/efenpress-45.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: