ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΚΡΙΣΗ ...ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ

Ευλογημενος τοπος σε κριση...Και να θελεις να το κανεις δε γινεται!
Μονο αν προσπαθησεις πολυ...

Και οι ηγετες μας προσπαθησαν και το καταφεραν κι αυτο.Καταφεραν να καταστρεψουν μια χωρα που τα εχει ολα τελικα οπως μαθαινουμε λιγο λιγο απο "πεταχτες ειδησεις" που σκοπιμα δεν ειναι πρωτοσελιδα ενω θα πρεπε.

Εχουμε μαθει ηδη πως υπαρχει πετρελαιο στο αιγαιο,στα Γρεβενα,στο ιονιο.Νερα αφθονα παντου σ ολη την επικρατεια.Ανανεωσιμες πηγες ενεργειας λογω ηλιου,ανεμων,γεωθερμιας αλλα και κυματων.Ουρανια και χρυσο στη βορεια Ελλαδα.


Ερχεται τωρα και ως κερασακι στην τουρτα η ειδηση πως εχουμε τεραστιες ποσοτητες διαμαντιων αναγκαιες για την βιομηχανια.

Σε μια χωρα που δεν παραγει και δεν εξαγει πλεον τιποτε,ποσο ηληθιοι πρεπει να ειμαστε ωστε να μην αξιοποιουμε τοσο πλουτο?!Δε νομιζω οι ηγετες μας να μην τα γνωριζαν ολα αυτα.Ποιος απαγορευει στους ελληνες να ειναι αυταρκεις και δυνατοι?Αντε και σου το απαγορευει "ο ξενος δακτυλος".Εσυ τι κανεις?Γιατι κανουν οι πολιτικοι μας οτι τους λενε?(Αν ειναι ετσι τελικα?)Η εξηγηση ισως ειναι πως για να γινεις ηγετης σε μια χωρα οπως την Ελλαδα ισως πρεπει να εισαι "φυτεφτος" απο Αμερικανους.
Και μονο ως αντρας,δεν μπορεις να δεχτεις καποιον αλλον να σου επιβαλει να "πουλησεις" τον λαο σου.Αν εισαι αντρας βγαινεις στα καναλια και τα λες ολα χαρτι και καλαμαρι και τελειωνει το θεμα εκει.Ξεσηκωνεις το λαο και λυθηκε το προβλημα.δεν μπορουν να σου κανουν τιποτε.

Τεχνιεντως οι αμερικανοι διαδιδουν μεσω ταχα μου αποκρυφων βιντεο πως απειλουν και τιμωρουν ηγετες που δεν ειναι υπακουοι σ αυτους.Εαν ειναι ετσι,τοτε μιλαμε για πολεμο.Οταν εισαι ηγετης και δεχεσε πολεμικη επιθεση τι κανεις?Πως αντιδρας?Βαζοντας την ουρα στα σκελια λεγοντας YES SIR?
Δε νομιζω να αντιδρουν ετσι οι ηγετες.Οι ηγετες μαχονται.Και σημερα οι μαχες δεν δινονται με οπλα.Δινονται με πολιτικες κινησεις.Δεν χρειαζεται σημερα να εισαι Λεωνιδας.Χρειαζεται να εισαι Ελληνας.Χρειαζεται να ενεργοποιεις τον λαο σου(Οτι πιο σημαντικο)Ο λαος τα κανει ολα οχι ο ηγετης.Ο ηγετης απλα ειναι μπροστα.Δειχνει τον δρομο.

Οι δικοι μας εδω δεν λειτουργουν ετσι.Οχι.Ενδιαφερονται για σαβουαρ βιβρ,Ενδιαφερονται για την ταξη και ηρεμια.Ενδιαφερονται να υπαρχουν προβληματα ωστε να φαινονται απαραιτητοι.Ενδιαφερονται για ανουσιους οπως αποδειχθηκε αριθμους.Μας εχουν εξομολογηθει πως εχουν "χαλαρη εθνικη συνειδηση",οτι καλυτερα μερικα στρεματα γης λιγωτερα ωστε να κοιμουνται καλυτερα...(Ειπωθηκαν αυτα...)Και στο τελος ακους να λενε μεταξυ τους πως το χουν παρατραβηξει τελευταια με την ασυδοσια και..."θα μας παρουν με τις πετρες"!(Ειπωθηκε και αυτο...)

Εχοντας τετοιους ηγετες δεν εχουμε κανενα μελον ως χωρα...Ολοι οι νεοι θελουν να φυγουν απο δω μιας και -δυστυχως- ουτε αγαπη δεν νιωθουν για την πατριδα τους.Με την παιδεια που ειχαμε τα τελευταια 20 χρονια,τα παιδια νιωθουν πως κατοικουν σε μια ...εταιρεια και μιας και δεν πληρωνωνται καλα θελουν να πανε σε αλλη εταιρεια... Καταντια.
-------------------------------------------


Διαμάντια στη Βόρεια Ελλάδα


Ζώνες διαμαντιών υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα σύμφωνα με επίκουρο καθηγητή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Περιοχές συγκρίσιμες με αδαμαντοφόρο ζώνη στο Καζακστάν

Ζώνες διαμαντιών υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος), Δημήτρη Κωστόπουλο.
Όπως αναφέρει ο καθηγητής, συγκεκριμένες περιοχές είναι άμεσα συγκρίσιμες - αν όχι μεγαλύτερες- με την καλύτερα μελετημένη και τεκμηριωμένη αδαμαντοφόρο ζώνη πετρωμάτων του φλοιού στον κόσμο, αυτή του Κοκτσετάφ (Kokchetav) του Καζακστάν.
Ωστόσο ο κ. Κωστόπουλος διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται περί  διαμαντιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πολύτιμοι λίθοι, αλλά σε πλήθος άλλων βιομηχανικών εφαρμογών.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ, οι περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου εμφανίζονται πετρώματα περιλαμβάνουν τους ορεινούς όγκους των νομών Θεσσαλονίκης και Κιλκίς στην Κεντρική Μακεδονία και μία στενή ζώνη που εκτείνεται ασυνεχώς -κατά μήκος 100 χιλιομέτρων και πλέον- από το Κάτω Νευροκόπι του νομού Δράμας μέχρι τη Σιδηρώ του νομού Έβρου, διατρέχοντας έτσι την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Τα διαμάντια, σύμφωνα με τον ίδιο, εμφανίζονται ως εγκλείσματα σε διάφορα ορυκτά όπως το ζιρκόνιο, ο γρανάτης και ο βιοτίτης, και έχουν μεγέθη που κυμαίνονται από 2 έως 150 χιλιοστά του χιλιοστού. Συγκριτικά, εξηγεί πως στο Καζακστάν, περίπου 80% των διαμαντιών έχουν μέγεθος που κυμαίνεται από 20 έως 70 μικρόμετρα.
Τα ελληνικά διαμάντια έχουν πιστοποιηθεί με τη μέθοδο φασματοσκοπίας λέιζερ Ράμαν καθώς και με τη μέθοδο περιθλασιμετρίας ακτίνων Χ. Μία σύγκριση των πιστοποιημένων περιοχών αδαμαντοφόρων πετρωμάτων του φλοιού ανά τον κόσμο, μεταξύ των ετών 1999 και 2003, καταδεικνύει, την αποδοχή της Ροδόπης ως μία τέτοια περιοχή από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ήδη από το 2003, επισημαίνει ο ακαδημαϊκός.
Οι τεράστιες γεωλογικές ομοιότητες μεταξύ της αδαμαντοφόρου ζώνης της Βόρειας Ελλάδας και αυτής του Καζακστάν συνηγορούν υπέρ της εκτίμησης ότι, τα πιθανά ελληνικά αποθέματα είναι συγκρίσιμα με αυτά του Καζακστάν.
Βέβαια, ο σχηματισμός πλήρους εικόνας περί του μεγέθους και της έκτασης των ελληνικών αδαμαντοφόρων κοιτασμάτων θα προκύψει μόνο μετά το πέρας εκτεταμένων επιστημονικών ερευνών, τονίζει ο κ. Κωστόπουλος και προσθέτει ότι δεν πρόκειται περί διαμαντιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πολύτιμοι λίθοι, αλλά σε πλήθος άλλων βιομηχανικών εφαρμογών.

Πηγη  http://news247.gr/ellada/xrhsima_gia_viomhxanikes_efarmoges.182484.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: