ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...

Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

ΧΡΕΟΣ...ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ

Καλως τα τα παιδια...Αρχισαν τα οργανα...Αυτα τα ρητα μου ηρθαν πρωτα πρωτα στο μυαλο οταν διαβασα την παρακατω ειδηση.Αυτα ειχα και στο μυαλο μου εδω και καιρο οταν αρχισε η κριση...Ο σκοπος τελικα ειναι να γονατισουμε και να μας φανε οτι εχουμε και δεν εχουμε.
Παρακατω θα δειτε με ποιο περιπλοκο τροπο ετοιμαζουν το φαγοποτι....Οσο για μας...Αστο.Οπως λεει και ο Χαρυ Κλιν,ποτε σε μια τοσο μικρη χωρα δεν βρεθηκαν τοσα πολλα κοροιδα...
Ειμαστε κοροιδα και χαβαλεδες.Μας ψεκαζουν με σπρει δεν εξηγειται αλλιως...Αντι να παμε ολοι και να τους στειλουμε απο κει που ηρθανε,καθομαστε και δεχομαστε, κοιταζοντας σαν χαζοι,το τελικο χτυπημα.

Μα τι εγινε τα τελευταια χρονια και δεν αντιδρουμε σε τιποτε?Τι εγινε και δεχομαστε ξανα και ξανα να μας βιαζουν χωρις να λεμε κουβεντα?Ποσα ειναι πια τα λαμογια που αβανταρουν πολιτικους ωστε να κανουν οτι θελουν οι ξενοι?Σε τοσο μεγαλο βαθμο μας εχουν υπνωτισει τα καναλια ωστε να χαυτουμε τα παντα?Δεν υπαρχει πλεον κανεις να ξεσηκωσει αυτον τον λαο που αγγιζει τα ορια της ηληθιοτητας με την αδρανεια που τον διακρινει?
Καποτε υπηρχε και ενας Μικης Θεοδωρακης να υψωσει μια φωνη και να μας συνεπαρει.Σημερα μονο Λαζοπουλους ακουμε και ραδιο αρβυλα,γελωντας με τα χαλια μας τρωγοντας πιτσες,πινοντας μπυρονια λες και προκειτε για κωμικο θεαμα.
Δυστυχως απο δω και περα,μονον ο "Θεος της Ελλαδος" μπορει να κανει το θαυμα του γιατι απο ελληνες θα πρεπει να ειναι χαζος καποιος ωστε να περιμενει σωτηρια...Μακαρι να βγω ψευτης...
--------------------------------------------------------------------------------

Κινδυνεύει η Ακρόπολη από τους δανειστές;


Σταδιακά γίνονται αντιληπτές με περισσότερες λεπτομερείς οι όροι του δανεισμού της χώρας, που περιγράφονται στο μνημόνιο «διάσωσης» του ΔΝΤ, το οποίο έχει κατατεθεί προς επικύρωση στην Βουλή και μεταξύ άλλων προβλέπει την δήμευση κρατικής περιουσίας στην περίπτωση που δεν καταφέρει η Ελλάδα να ξεπληρώσει το χρέος.

 Το κείμενο, προβλέπει ότι σε περίπτωση αδυναμίας εξόφλησης, θα γίνει χρήση κρατικών περιουσιακών στοιχείων, ενώ ξεκαθαρίζεται πως «ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας»
Αυτό σημαίνει ότι οτιδήποτε ανήκει στο κράτος θα μπορεί να αξιοποιηθεί  προς εξόφληση του δανείου. Είναι αδιευκρίνιστο εάν περιλαμβάνονται και τα Εθνικά Μνημεία...

Πηγη  http://www.hbnews.gr/permalink/34247.html

Οι όροι του δανείου «βοηθείας» στην Ελλάδα


Το μνημόνιο «διάσωσης» του ΔΝΤ, το οποίο έχει κατατεθεί προς επικύρωση στην Βουλή προβλέπει ότι σε περίπτωση αδυναμίας εξόφλησης, θα γίνει χρήση κρατικών περιουσιακών στοιχείων, ενώ ξεκαθαρίζει πως «ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας»!
Στη Βουλή κατατέθηκε χθες, προς ψήφιση, το πλήρες κείμενο της συμφωνίας ανάμεσα στην Ευρωζώνη, το Δ.Ν.Τ. και την Ελλάδα και όπως προκύπτει από την ανάγνωση των ειδικών όρων που για πρώτη φορά αποκαλύπτονται, τουλάχιστον το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα, έχει συνάψει μία ιδιαίτερα επωφελή συμφωνία, με ενέχυρο την περιουσία του ελληνικού κράτους και αμφίβολη κατάληξη ως προς την αποπληρωμή του χρέους.

Από την άλλη πλευρά, το κέρδος για τις χώρες που θα δανείσουν έχει εξασφαλισθεί.

Στη συμφωνία προβλέπεται ότι ο δανεισμός κάθε κράτος που χορηγήσει κεφάλαια στην Ελλάδα αυτόματα θα γίνει φθηνότερος, με χρήμα της Ευρωζώνης (χωρίς τους σκληρούς δεσμευτικούς όρους που ισχύουν για την Ελλάδα). Η χώρα μας δηλαδή, γίνεται το θύμα τον οποίο οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης θα κληθούν να δανείσουν κερδίζοντας φθηνότερο δανεισμό για τις ίδιες.

Ερωτηματικό δημιουργεί, γιατί η Ε.Κ.Τ. και η Ευρωζώνη δεν προχώρησαν από την αρχή και για όλα τα μέλη τους, σε φθηνό δανεισμό προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση, την οποία τελικά δίκαια κάποιος θα εικάσει πως άφησε σκόπιμα να εξελιχθεί, για τον πιο αδύναμο κρίκο (την Ελλάδα).


Αρμοδιότητα για τη τήρηση των συμφωνημένων δίνεται με προσφυγή  στο αγγλικό δίκαιο αλλά οι συμβαλλόμενοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να υποβάλουν οποιαδήποτε διένεξη προκύψει σχετικά με τη νομιμότητα, την ισχύ, την ερμηνεία ή την εκτέλεση της παρούσας σύμβασης στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι αποφάσεις του οποίου είναι πλήρως δεσμευτικές και εκτελεστές από τα συμβαλλόμενα μέρη.

Μεταξύ άλλων,  η Ελλάδα παραιτείται άνευ όρων, από την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος για προσφυγή εναντίον απόφασης κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, δέσμευσης χρημάτων ή άλλου μέτρου, που οι δανειστές θα θελήσουν να επιβάλλουν σε περίπτωση που κρίνουν ότι οι όροι εξόφλησης δεν τηρούνται, εκτός εάν αυτό το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος - που στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει.

Η δέσμευση αυτή ισχύει μέχρι να εξοφληθεί όλο το κεφάλαιο, οι τόκοι και τα πρόσθετα ποσά  - εάν υπάρξουν. Αυτό που δημιουργεί τις μεγαλύτερες ανησυχίες, είναι το σημείο της συμφωνίας είναι αυτό που αφορά τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου.

Η Ελλάδα δεσμεύεται με τη σύμβαση να καταργήσει κάθε δικαίωμα πάνω στα περιουσιακά της στοιχεία και τα έσοδά της, όπως την εκποίηση, την τοποθέτησή τους ως ενέχυρο ή υποθήκη ή εγγύηση για δανεισμό από άλλο, τρίτο μέρος, εκτός των δανειστών (Ευρωζώνη, Δ.Ν.Τ.), εκτός εάν ότι εισπράξει διαμοιρασθεί ισότιμα σε αυτούς, ενώ διατηρούν το δικαίωμα προτεραιότητας σε οποιαδήποτε τέτοια πράξη (να δεχθούν δηλαδή ως υποθήκη περιουσία του ελληνικού κράτους).

Αν υπάρξει αδυναμίας αποπληρωμής, προβλέπεται η εκχώρηση περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας σε εταιρία ειδικού σκοπού, είτε η έκδοση ειδικών ομολόγων με αντίκρισμα τα κρατικά περιουσιακά στοιχεία, για να αντληθούν κεφάλαια.

Επίσης προβλέπεται η εκχώρηση στους πιστωτές αναπτυξιακών έργων (δρόμοι, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας κ.λ.π.) από την εκμετάλλευση των οποίων θα αποσβεσθεί το χρέος.


Καθορίζεται ότι το επιτόκιο των δανείων από τις χώρες της Ευρωζώνης θα προσεγγίζει το 5% και θα προσδιορίζεται από το άθροισμα:

Του ισχύοντος τρίμηνου Euribor.
Του περιθωρίου (το περίφημο spread) που ισούται με 300 μονάδες βάσης για τα τρία χρόνια που προβλέπονται στο σχέδιο στήριξης
Τις 400 μονάδες βάσης για όλες τις επόμενες περιόδους πέραν των τριών ετών, δηλαδή επιστροφή στο δανεισμό με υψηλό επιτόκιο.

Εάν μία χώρα δανείζοντας την Ελλάδα, αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας, καθώς δανείζεται με επιτόκια υψηλότερα από αυτά που δανείζεται η Ελλάδα, τότε τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωζώνης, θα καλύψουν την διαφορά του επιτοκίου για το δάνειο που έχει χορηγήσει στην Ελλάδα, ενώ μπορεί να ζητήσει και να πετύχει έξοδο από το σχέδιο στήριξης.

Εάν το ποσό που θα συγκεντρωθεί τελικά για το πρόγραμμα στήριξης φθάσει το 90% αυτού που είχε προβλεφθεί, τότε -εάν συναινέσει και η Ελλάδα (που μάλλον θα το κάνει)- η ΕΚΤ θα εκταμιεύσει το ποσό, ασχέτως των συμφωνηθέντων.   

Στη περίπτωση που τα κεφάλαια είναι κάτω του 90% των συμφωνηθέντων, τότε η Ε.Κ.Τ. περιμένει οδηγίες από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι και πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας του Ευρώ (Χ.Β.Ρομπάϊ). Εάν εκείνος κρίνει ότι το σχέδιο ναυάγησε, τότε τα ποσά επιστρέφονται στους δανειστές και πέφτουν τίτλοι τέλους στο περίφημο σχέδιο στήριξης.

Πηγη  http://www.hbnews.gr/permalink/34268.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ