ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...


 Ετσι γινονται τα λεφτα...των μεγαλων.
Πεθαινοντας κυριολεκτικα οι μικροι στη δουλεια!Μεχρι που σου απαγορευεται να πεθανεις ωστε να μην σταματησεις να δουλευεις!Ας ελπισουμε το φαινομενο που θα διαβασετε παρακατω να μην ερθει και στην Ελλαδα.Ας ελπισουμε πως ο ηλιος η θαλασσα και το ελληνικο "δε βαριεσε" θα μας σωσουν και σ αυτη τη περιοδο...Αμην.

----------------------------------------------- --------------------------------------------------------

Συμβόλαιο μη αυτοκτονίας

Δέσμευση ότι δεν θα αποπειραθούν να αυτοκτονήσουν υπέγραψαν 800.000 εργαζόμενοι της Foxconn, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες εξαρτημάτων στην Κίνα και παγκοσμίως. Δέκα νεκροί από την αρχή του χρόνου

Δεν θα αποπειραθώ να αυτοκτονήσω". Αυτή, είναι η  γραπτή δέσμευση από τους 800.000 εργαζομένους  της κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικών Foxconn.
Από την αρχή του χρόνου σ’ αυτή τη σύγχρονη γαλέρα δέκα άτομα έχουν αυτοκτονήσει. Το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη όταν ο 19χρονος Λι Χάι, πήδηξε από το παράθυρο κτιρίου στο Σεντσέν, στη Νότια Κίνα.
Η αντίδραση της  Foxconn στο κύμα αυτοκτονιών ήταν να  ζητήσει µε επιστολή της από τους εργαζόμενους στα εργοστάσιά της να υποσχεθούν ότι «δεν θα χρησιμοποιήσουν ακραία µέσα για να βλάψουν τον εαυτό τους ή τους άλλους» και να συμφωνήσουν ότι οι οικογένειές τους δεν θα καταθέσουν αγωγές κατά της εταιρίας  για πρόσθετη αποζημίωση αν οι ίδιοι αυτοκτονήσουν.
Η Foxconn είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο η οποία κατασκευάζει εξαρτήματα για πασίγνωστες εταιρείες ηλεκτρονικών της Δύσης, όπως η Αpple (iphone, ipad) η Νokia και η Dell.
Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν όμως ότι οι αυτοκτονίες αντανακλούν τις δύσκολες συνθήκες εκατομμυρίων εργατών, οι οποίοι υποχρεώνονται σε πολλές ώρες εργασίας και υποβάλλονται σε μεγάλες πιέσεις. "Είµαστε όρθιοι οκτώ ώρες καθημερινά και δουλεύουµε έξι µέρες την εβδομάδα», λέει ο 20χρονος Χου. Κι ο Τρόι που εργάζεται σε άλλη εταιρεία συμπληρώνει "Ο µισθός της Foxconn είναι 1.800 γουάν, όταν στην υπόλοιπη Σεντσέν ο µέσος µμισθός είναι 6.000".
Ο πρόεδρος και ιδρυτής της εταιριας  Τέρι Γκου  εξέφρασε τη λύπη του για τις αυτοκτονίες  «Δεν κοιµάµαι καθόλου καλά τελευταία», δήλωσε. Η εταιρεία θα κάνει ό,τι µπορεί για να σταματήσει τις αυτοκτονίες.
Άφησε όμως να εννοηθεί ότι ορισμένες αυτοκτονίες συνδέονταν περισσότερο με προσωπικά προβλήματα. Ένας  εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι πολλοί εργαζόμενοι είναι νεαρής ηλικίας και ζουν μακριά από τις οικογένειές τους και επομένως είναι πιο ευάλωτοι σε ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές.

Πηγη  http://news247.gr/kosmos/news/ayksanontai_oi_aytoxeires.164746.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: