ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΟΧΙ

  Με το που έμαθα ότι θα κάνει διάγγελμα ο Καραμανλής δεν κρατήθηκα και όπλισα το πληκτρολόγιο...

Λοιπόν... Ασύντακτα και στα γρήγορα.

 Συριζαίο δε με λες με τίποτα... Το τι τους έχω σούρει παλαιότερα δε λέγεται. Όμως...

... Τα πράγματα πρέπει να λέγονται με τ' όνομά τους, ώστε να βγαίνει άκρη γρήγορα. Είναι το πιο έξυπνο.

Αυτό που συνέβη τα τελευταία
5 χρόνια, είναι μια κατάσταση επαναλαμβανόμενη και όχι στιγμιαία. Είχαμε κάθε τόσο "συμφωνίες" που κάθε υπογραφή που έμπαινε, "στερούσε Ελλάδα"  στην κυριολεξία... Μειώθηκε μέχρι και ο πληθυσμός μας... Οι περισσότεροι βέβαια, μένετε στις μειώσεις μισθών, συντάξεων, θέσεων εργασίας κ.λ.π.. Εγώ έχω μάθει να βλέπω το πρόβλημα μακροσκοπικά από ψηλά... Τα επί μέρους θέματα σε αυτή την περίοδο, είναι κουτό να τα ψάχνεις. Θα χαθείς στις λεπτομέρειες χάνοντας την μπάλα.
Όταν λοιπόν φώναζε ο "Μπάμπης ο σουγιάς" του ΣΚΑΙ λέγοντας " Μα να συμφωνήσουν επιτέλους", εννοούσε να εξαφανιστούν ακόμη μερικοί Έλληνες "δια να συνεχιστεί η ... κανονικότητα" (τους).
Κανονικότητα γι΄όλους αυτούς, είναι να παραμένει η Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση ώστε κάθε 5-6 μήνες να "συμφωνούμε" και να μειώνουμε Ελλάδα.
Ερώτημα... Ως πότε ρε ντερβίσια?

Γιατί όμως μαλώνουν οι Έλληνες μεταξύ τους σήμερα?

Σιγά μην ξέρουν... Ακόμη και σήμερα το 2015, υπάρχουν αριστερές και δεξιές εμπάθειες.
Βλέπω αυτές τις μέρες στα κανάλια, να σκίζουν τα ρούχα τους οι της αντιπολίτευσης, για τις λάθος κινήσεις του Τσίπρα, που μας έκανε και μας έρανε. Συμφωνώ..Έκανε στρατηγικά λάθη και παραδέχτηκε ότι μας παραπλάνησαν... Όμως, είναι λόγος αυτός να πάμε και να γλείψουμε εκεί που φτύσαμε? Αν το κάνουμε, Τ Η Ν   Γ Α Μ Η Σ Α Μ Ε.

Κανείς από αυτούς που φωνάζουν δεν λέει κάτι για την ουσία. Για το αίτημα ελάφρυνσης χρέους που είναι και το ζουμί του δημοψηφίσματος. - (Μόλις σήμερα βγήκε στη δημοσιότητα ότι το παραδέχτηκε ακόμα και το ΔΝΤ, ότι δεν είναι βιώσιμο - Αλλάζει τα δεδομένα υπέρ μας αυτό.- Η έκθεση αυτή είναι πριν την ανακοίνωση δημοψηφίσματος από τον Τσίπρα και μάλλον την έβγαλαν στη φόρα οι Αμερικάνοι πριν το δημοψήφισμα ως υπεράσπιση του ΟΧΙ για να την "βγουν" στην Μέρκελ). Αν δεν κουρευτεί λοιπόν αυτό το χρέος ώστε να είναι βιώσιμο, θα μειώνεται η Ελλάδα ως που να εξαφανιστεί, στην κυριολεξία. Ο ΣΥΡΙΖΑ για να υπογράψει, απαιτεί να ρυθμιστεί αυτό το χρέος, ώστε να υπάρχει στόχος τέλους και όχι μια αιώνια μαύρη τρύπα που θα μας ρουφήξει τελικά.
Στα κανάλια βέβαια, κουβέντα οι του ΝΑΙ για όλα αυτά τα ζουμερά, αλλά μένουν στα 60 ευρώ των ΑΤΜ παρακαλώντας να συνεχιστεί η μείωση της Ελλάδας.

Δεν θέλουν οι "εταίροι" να σηκώσουμε κεφάλι λέμε

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο ΚΟΝΤRΑ για την βιωσιμότητα του χρέους, και είπε ότι "και εμείς πολεμούσαμε να ρυθμιστεί το χρέος... Μας είπαν οκ μόλις βγάλετε πλεόνασμα 1%... Το πήγαμε... Μετά μας είπαν θέλουμε 3%... Το πήγαμε και στο 3% αλλά δεν...".
 Το "...αλλά δεν" το είπε χαμηλόφωνα, λες και είναι ένα πρόβλημα μέσα στα πολλά.. Αντί δηλαδή να είναι όλη η κυβέρνηση του Σαμαρά πάνω στα "κάγκελα" βγάζοντας αφρούς από το στόμα, το έσκασαν δια των εκλογών... Αυτοί κάνουν αντιπολίτευση σήμερα... Αν όλοι τους που προτρέπουν στο ΝΑΙ, κάνανε μερικές δηλώσεις περί αναγκαίας ρύθμισης του χρέους, ούτε που θα μιλούσαμε τώρα για δημοψήφισμα... (Μοναδική φορά που θυμάμαι σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο ήταν το 87 με το Σισμίκ των τούρκων... Βγήκαν όλοι οι πολιτικοί και έκραζαν -λέμε τώρα- Αμερικάνους και ΝΑΤΟ)

Για να μην σας πρήζω όμως, μιας και το κεφάλι σας έγινε καζάνι αυτές τις μέρες, θα σας πω τι βλέπω μετά το δημοψήφισμα να τελειώνουμε...

Καλό δεν έχει ούτε με ΝΑΙ ούτε με ΟΧΙ

Στην περίπτωση που θα υπερισχύσει το ΝΑΙ την γαμήσαμε αιωνίως και στο μέλλον θα γίνουν πράματα και θάματα διότι με 300 ευρώ μισθό, με 2 εκατομμύρια άνεργους (και βάλε), και χωρίς φως στον ορίζοντα θα εξατμιζόμαστε λίγο λίγο και οι μικρές εξεγέρσεις και ασχήμιες θα είναι καθημερινότητα.

Με το ΟΧΙ ευελπιστούμε να είναι αυτή η τελευταία μάχη που θα σταματήσει την 5χρονη κατρακύλα και θα ξέρουμε που πατάμε και που πάμε. Μπορεί να περάσουμε δύσκολες μέρες στην αρχή, θα το ξεπεράσουμε. Αν δεν το κάνουμε τώρα, θα αναγκαστούμε να το κάνουμε αργότερα...

Σε κάθε περίπτωση θα είναι δύσκολα, αλλά το να έχεις και μια προοπτική είναι κάτι κι αυτό.

Αυτά τα περί εξόδου από το ευρώ και την Ευρώπη δεν έχουν μεγάλη βάση και να είσαστε σίγουροι, ότι τρέμουν οι "εταίροι" μας αυτό το σενάριο.
Για να μην ξεχνιόμαστε, θα πω ότι η Λήμαν μπράδερς που ευθύνεται για την απαρχή της κρίσης και προκάλεσε έκρηξη ήταν "γατάκι" μπροστά μας. Αν δεν μας είχαν ανάγκη, δεν θα ασχολιόταν καν μαζί μας τόσα χρόνια. Οι χυδαίες παρεμβάσεις που κάνουν ώστε να επηρεάσουν τους Έλληνες να ψηφίσουν το ΝΑΙ τους, το αποδεικνύει.
Όσο για το αν θύμωσαν και δεν συνομιλήσουν πια με τον Τσίπρα είναι σενάριο για γέλια... Εδώ ο Πούτιν είπε κατάφατσα στην Μέρκελ "Δεν υπάρχει γάμος χωρίς γαμήσι" και μια χαρά συνέχισε και συνομιλούσε... Για λεφτά μιλάμε εδώ όχι για σαχλαμάρες. Μην ακούτε λόγια

Όσον αφορά τους έχοντες και τους μη έχοντες και το τι έχει να χάσει ο καθένας μας, υπάρχουν δυο διαστάσεις. Η ατομική και η εθνική. Διαλέγεις και παίρνεις.
Αν κοιτάς το τομάρι σου, και προσπαθείς να περιφρουρίσεις την ευμάρια και την ..."κανονικότητα" σου, σεβαστό... αρκεί να το θέτεις έτσι και μην πουλάς τρέλα που την βαφτίζεις πολιτική άποψη. Όμως να ξέρεις, ότι όταν ξηλώνεται το πουλόβερ δεν έχει τελειωμό σε κάποιο σημείο. Θα έρθει και σένα η ώρα σου.
 
Τέλος λοιπόν θα πω ότι όλο αυτό που ζούμε, καμία σχέση δεν έχει με οικονομία και αριθμούς. Είναι ένας πόλεμος για το ποιος και πως, θα κάνει κουμάντο την Ευρώπη. Με χαρά και έκπληξη άκουσα προχθές τον αγανακτισμένο Χατζηνικολάου να λέει επί λέξη..." Μήπως θέλουν να μην έχουμε κυβερνήτες αλλά περιφερειάρχες?! (Αμ τους καποδιστριακούς Δήμους γιατί τους κάνανε θαρρείς.. Έτοιμα όλα τα χουν)...

Αντισταθείτε λοιπόν όσο μπορείτε και δείξετε ότι ξυπνήσατε γιατί υπάρχουν σχέδια των λαμογιών που ούτε ο Χίτλερ δεν σκαρφίστηκε. Μας έχουν βάλει θερμόμετρο για να δουν πόσο βράζουμε και να πράξουν αναλόγως ένα πράμα... Το ότι είναι τώρα στην κυβέρνηση οι παλαβοί του Σύριζα και εξελίχθηκε έτσι η κατάσταση είναι ευκαιρία....

... Όσο μεγαλύτερο είναι το ΟΧΙ τόσο καλύτερα... Όλοι ΟΧΙ δεν γίνεται αλλιώς.-

ΥΓ1: Όλα τα παραπάνω, δεν αποτελούν πληροφορίες, αλλά σκέψεις. Είναι πια τόσο πολυσύνθετη η ζωή των ανθρώπων που κανείς μα κανείς, δεν ξέρει τι έρχεται. Ακόμη και αυτοί εκεί στα σκοτεινά γραφεία των "αφεντικών του κόσμου" έχουν χάσει τον μπούσουλα κι ας έχουν τα σενάρια έτοιμα. Απόδειξη αυτού, είναι οι χοντράδες που κάνουν, ενώ παλιά ήταν "χειρουργοί"... Σήμερα διαφαίνεται ότι ακόμη κι αυτοί δεν μπορούν να ελέγξουν το τέρας που έθρεψαν.

ΥΓ2: Με το που τελειώσει το δημοψήφισμα, μπορούμε να συνεχίσουμε να μαλώνουμε μεταξύ μας που τόσο πολύ μας αρέσει... Τώρα ηρεμία

Πιπεράτος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΧΆΡΙ ΚΛΙΝ έγραψε.
Αυτό που με 60€ όριο αναλήψεων τη μέρα θα πεινάσεις και με 300€ μισθό το μήνα θα είσαι στην ζώνη των ισχυρών να το κοιτάξεις.
Πρώτα με τον ψυχαναλυτή σου και μετά με τον καθηγητή μαθηματικών.
tsuknida.blogspot

Ανώνυμος είπε...

Έγραψε... Τόλης