ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Τι περιμένουν οι Έλληνες από τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ

Τα τελευταία 5 χρόνια, έγιναν αiσχη στις πλάτες των Ελλήνων...

...Ελλήνων, που κοιτώντας σαστισμένοι και πανικόβλητοι δεξιά κι αριστερά, δεν ήξεραν πως να αντιδράσουν για να σωθούν. Η υπομονή και η ψυχραιμία που επέδειξαν, λαμβάνοντας σοβαρά υπ' όψιν τις προτροπές των καναλιών και των "μεγαλοδημοσιογράφων", δεν έσωσε τίποτα από
αυτά που πάλευαν να σώσουν. Αυτοκτονίες, κατασχέσεις κατοικιών, σπίτια χωρίς ρεύμα, μετανάστευση νέων, ανεργία, φυλακίσεις νοικοκυρέων για χρέη, και εξευτελισμός, ήταν η ζωή των υπομονετικών και υπάκουων Ελλήνων αυτή την περίοδο που ονομάστηκε "κρίση".
Φυσικό επόμενο λοιπόν, ήταν η μεταστροφή της υπομονής και της υπακοής, σε ένα μεγαλοπρεπέστατο "αι σιχτίρ", και η επιλογή δοκιμής του άλλου δρόμου.


Τι περιμένουν όμως οι ανυπάκουοι και ανυπόμονοι πλέον Έλληνες από αυτόν τον άλλον δρόμο που επέλεξαν? Τι περιμένουν από τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ? Σίγουρα οι Έλληνες δεν είναι κορόιδα, όπως κορόιδο δεν είναι κανένας λαός, ώστε να πιστεύουν μεγάλα λόγια και υποσχέσεις, τουλάχιστον για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σίγουρα δεν περιμένουν να δούν τους τραπεζίτες του κόσμου να χορεύουν πεντοζάλη για πάρτη μας, ούτε να λυθούν τα προβλήματα σε μια νύχτα. Περιμένουν όμως αξιοπρέπεια...

Πολλά μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος και μία κοινωνία κατ' επέκταση, όμως τον εξευτελισμό του τύπου "και κερατάς και δαρμένος" όχι... Αυτό δεν παλεύεται.

Δεν παλεύεται το να χάνεις την δουλειά σου στα 45 σου χρόνια χωρίς να φταις και να μην έχεις να την περάσεις εσύ και η οικογένεια σου... Αυτό δεν παλεύεται
Δεν παλεύεται το να δουλεύεις 15 ώρες την ημέρα στο μαγαζί σου για χρόνια και να αναγκάζεσαι να το κλείσεις και να σε κυνηγάει η τράπεζα, η εφορία και το ασφαλιστικό σου ταμείο να σε χώσουν φυλακή... Αυτό δεν παλεύεται
Δεν παλεύεται το να πηγαίνουν νηστικά παιδάκια στο σχολείο... Αυτό δεν παλεύεται
Δεν παλεύεται το να μην έχει ιατρική περίθαλψη ένας λαός που έχει 97 δημόσια νοσοκομεία... Αυτό δεν παλεύεται

Για τα παραπάνω "απάλευτα" θέματα -κυρίως-, ψήφισαν Τσίπρα οι Έλληνες και για κανέναν άλλον λόγο.

Οι πρώτες άμεσες και ορατές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, θα πρέπει να είναι:

-Tο σταμάτημα συλλήψεων για άνεργους, αναξιοπαθούντες, μικροοφειλέτες και το σταμάτημα των κατασχέσεων "μέχρι νεωτέρας" έστω.
-Ανακοινώσεις για διαγραφή χρεών
Αν δεν τα κάνει πάει να πει πως χάθηκε ήδη μέσα στον λαβύρινθο των λαμογιών που οι Έλληνες τον έστειλαν να πολεμήσει.
Ποιά θα είναι η αντίδραση των Ελλήνων σε μια τέτοια περίπτωση, δεν το ξέρει κανείς... Πως αντιδρούν οι άνθρωποι άραγε όταν δεν έχουν από που να πιαστούν?

Πιπεράτος

ΥΓ: Ελπίζουμε, να μην χρειαστεί να επανέλθουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: