ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...

Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΦΟΥ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΟΛΑ, ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ Ο "ΤΕΜΠΕΛΗΣ" ΕΛΛΗΝΑΣ

 Οι Γερμανοί τώρα ανακαλύπτουν ότι “ο τεμπέλης Ελληνας” είναι μύθος που χρησιμοποιήθηκε για να μας εκθέσει στα μάτια των Γερμανών, που σημειωτέον εργάζονται λιγότερο.
Παρότι έρευνες του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης έδειχναν πως οι Ελληνες είναι από τους σκληρότερα και περισσότερο εργαζόμενους, οι
Γερμανοί και ιδίως ορισμένα λαϊκά ΜΜΕ επέμειναν στη διάρκεια της κρίσης στο στερεότυπο του “τεμπέλη Ελληνα”.

Αλλά τώρα φαίνεται πως και στη Γερμανία γίνεται αντιληπτό πως πρόκειται για κακόγουστο μύθο.
Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allemeine Zeitung, δημοσιεύει στοιχεία από έρευνα του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας και τονίζει εμφαντικά πως «οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τους Γερμανούς» καθώς και ότι στην Ευρώπη «μόνο Γάλλοι και Δανοί εργάζονται λιγότερο από τους Γερμανούς».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα οι Γερμανοί εργάζονται κάθε χρόνο 1.658,5 ώρες, Ούγγροι, Πολωνοί και Ρουμάνοι εργάζονται 1.840 ώρες. Και όπως αναφέρει η FAZ λες και κάνει αυτοκριτική, “οι Έλληνες με 1.808 ώρες, εργάζονται πολύ περισσότερο από τους Γερμανούς».
Συνεχίζοντας στο ίδιο αυτοκριτικό πνεύμα επισημαίνει πως “ο σκληρά εργαζόμενος Γερμανός αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις μύθους της μεταπολεμικής Γερμανίας”.

Πηγή newsit

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ...ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ,ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ