ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ? ΒΛΑΚΕΣ ? ΠΡΟΔΟΤΕΣ ? Ή ΟΛΑ ΜΑΖΙ ?

  Αυτό δεν είναι σήψη, μα κάτι άλλο. Δεν έχει ονοματοδοσία και δεν έχει παρόμοια κατάσταση όλο αυτό που ζούμε...

(Το λεξιλόγιο και οι χαρακτηρισμοί του κειμένου, απλά χρωματίζουν τις σκέψεις μου και δεν έχουν σκοπό να προσβάλλουν κανέναν)

Να τους πεις απατεώνες ? Να τους πεις βλάκες ? Να τους πεις προδότες ?

 Έχουμε μαλλιάσει τη γλώσσα μας να τους βγάζουμε κάθε μέρα κι από ένα παρατσούκλι. Όπως και να τους αποκαλέσεις όμως, καρφί δεν τους καίγεται μιας και μας έχουν γραμμένους και δεδομένους μαλάκες.

Τους έχουν αποκαλέσει, όλους αυτούς που κυβερνάνε δεκαετίες τώρα, μέχρι και κρυφοεβραίους που μόνος τους στόχος είναι η εξάλειψη του Ελληνισμού, και αυτοί κάνουν το παν για να το αποδείξουν. 

Το ότι ξεπουλάνε όλα τα καλά που έχει η Ελλάδα μας αλλά και τις δυνατότητες της στα ξένα αφεντικά τους, έχει αποδειχθεί πάμπολλες φορές και ας μην θέλουν οι Έλληνες - όλοι - να το πιστέψουν. Μετά από την δολοφονία Καποδίστρια, όλοι όσοι άσκησαν εξουσία στην Ελλάδα, είναι "φυτευτοί" από τους δανειστές του νεοσύστατου τότε κράτους μας, ώστε να μην μπορέσουμε ποτέ να ξεχρεώσουμε, μένοντας προτεκτοράτο ως και σήμερα. 

Όμως κανένας δανειστής δεν σου είπε τι θα κάνεις στην καθημερινότητα σου... Εσύ από μόνος σου τα γαμάς τη μάνα και τα κάνεις ρημαδιό....

 

Από τα 100 πράγματα που μπορεί να κάνει ένας κυβερνήτης για τον λαό του, ο δικός μας, δεν μπορεί να κάνει τα πέντε - δέκα. 

 

- Δεν μπορεί π.χ. να βγάλει τα πετρέλαια του υπεδάφους μας να φάμε ψωμί. 

- Δεν μπορεί να βγάλει τα λεγόμενα "στρατηγικά" μέταλλα από τη γη μας, και να παίζει στα δάχτυλα την Μέρκελ και τους εργοστασιάρχες της που ναι μεν έχουν πολλά εργοστάσια, αλλά δεν έχουν πρώτες ύλες (Γι αυτό οι Γερμανοί φέρονταν και φέρονται έτσι άκομψα. Λόγω αυτής της ανασφάλειας τους). 

- Δεν μπορεί να πει ούτε καλημέρα σε Ρώσους και Κινέζους αν δεν το επιτρέψουν οι δανειστές. 

  - Δεν μπορεί να μην είναι πρεσβευτής της παγκοσμιοποίησης - σαλαμοποίησης έστω και αν αυτό δεν μας συμφέρει. 

  - Δεν μπορεί να σταματήσει την παράνομη είσοδο λαθρομεταναστών, αλλά ούτε και τον επαναπατρισμό τους γιατί στα σχέδια των αφεντικών μας είναι το φθηνό εργατικό προσωπικό για τις πολυεθνικές τους και η μη συνοχή των λαών. 

  - Δεν μπορεί να αναπτύξει βιομηχανία διότι ο σχεδιασμός των δανειστών μας, προβλέπει εμείς να είμαστε σερβιτόροι και όχι ένα κράτος αύταρκες, (Η καταστροφή της Ελληνικής βιομηχανίας ξεκίνησε από τον..."εθνάρχη" Καραμανλή, που επινόησε τα πανωτόκια και ανέβασε τα επιτόκια χορηγήσεων καθιστώντας τις Ελληνικές βιομηχανίες μη ανταγωνιστικές και συνεχίστηκε από τον Ανδρέα, ώσπου έκλεισαν όλες σχεδόν).

  - Δεν μπορεί να αξιοποιήσει καινοτόμες τεχνολογίες, επινοήσεις και εφευρέσεις Ελλήνων.

 

Όλα τα παραπάνω δεν μπορείς να τα κάνεις ως Έλληνας κυβερνήτης και τα επιβάλουν οι δανειστές, μιας και άλλοτε σ' έχουν στο χέρι(1) εκβιάζοντας να σε ξεφτιλίσουν αν δεν υπακούσεις, άλλοτε επειδή σε απειλούν να σε σκοτώσουν(2), άλλοτε επειδή είσαι βλάκας(3) αστείρευτος και πιστεύεις τα σχέδια που σου πλασάρουν στρογγυλεμένα ( Ας μην μιλήσω για πρόσφατους βλάκες, και ας αναφερθώ στον δικτάτορα Ιωαννίδη που πίστεψε ο ηλίθιος ότι με το που θα πρόδωνε την Κύπρο, θα του έδιναν οι Αμερικάνοι την Κωνσταντινούπολη). Άλλοτε πάλι γιατί είσαι φλώρος κι απαίδευτος(4) εντελώς από την ζωή, πιστεύοντας τον κάθε μπαγλαμά σύμβουλο, ή τον χρηματοδότη σου - που είναι και μεσάζοντας των δανειστών- που σου χει πάρει τον αέρα. Όλα αυτά κατανοητά από τον κάθε Έλληνα, έστω και ενδόμυχα.

 

Όμως...

... Η καθημερινότητα ρε κουφάλες, δεν σας επιβάλλεται από κανέναν δανειστή και κανένα αφεντικό σας. Ο δανειστής έχει τα σχέδια του και αυτά τα πέντε - δέκα πράματα σου επιβάλλει και όχι πως θα γαμήσεις τον συνταξιούχο... Δεν σου επιβάλει να είναι η υγεία σου ένα μπουρδέλο και μισό... Δεν σου επιβάλει να πληρώνεις τον δρόμο που έφτιαξε ο εργολάβος, δυο και τρεις φορές ακριβότερα. Δεν σου επιβάλει κανένα ξεφτιλισμένο πουσταριό, να χώνεις στη φυλακή τον κάθε έναν νοικοκύρη που εσύ κατέστρεψες με την τεχνητή σου κρίση επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τα χαράτσια σου ενώ η λίστα Λαγκάρντ έχει ξεχαστεί με τον πιο άκομψο τρόπο. Δεν σου επιβάλει να δηλητηριάζεις τα παιδιά μας με την άθλια Παιδεία που έστησες ρε ρεμάλι... 

Γιατί το κάνεις αυτό ρε?

 Οι μόνες επιπρόσθετες εξηγήσεις που μπορώ να δώσω εκτός από τις παραπάνω, είναι ότι και αυτά σου τα επιβάλουν οι δανειστές, ή ότι μας μισείς. Δεν σου αρέσουμε ρε παιδί μου πως να στο πω... Δεν μας πας !

Δεν σου αρέσει το πως παντρευόμαστε... το πως γελάμε και αστειευόμαστε... Το πως βαφτίζουμε τα παιδιά μας... Το ότι πάμε στην Ανάσταση έστω για 10 λεπτά με αναμμένο κεράκι... Δεν σ΄αρέσει όταν ακούς τις καμπάνες των εκκλησιών μας να χτυπούν χαρμόσυνα στις χαρές και θλιμμένα στις λύπες μας... Δεν σου αρέσει που μας αρέσει ο θεσμός της οικογένειας... Δεν σου αρέσει που μας αρέσουν μόνο οι γυναίκες και όχι οι κοντσίτες... Δεν σου αρέσει που τα παιδιά μας ακούγοντας τον Εθνικό Ύμνο όταν παίρνουν αθλητικά μετάλλια, δακρύζουν. Δεν σου αρέσει η ιστορία μας που είναι ζηλευτή απ όλο τον κόσμο... 

Και το κυριότερο, δεν σου αρέσει που οι Έλληνες θέλουν να μορφώσουν τα παιδιά τους... Που θέλουν να μάθουν τα μυστικά αυτού του κόσμου, ώστε ελεύθερα να ζήσουν χωρίς κανέναν πούστη πάνω από το κεφάλι τους... Και το γάμησες κι αυτό... (Δεν μπορώ ακόμα να ξεχάσω όταν μαθήτρια Γ' λυκείου, με γενικό βαθμό 19,9 παρακαλώ, δεν ήξερε ποια είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας... Είχα παγώσει σας λέω...). Πες μου ρε μαλάκα φυτευτέ, ποιος γαμημένος δανειστής σου είπε να γαμήσεις τα μυαλά των παιδιών μας ? Ποιος ρε σου το επέβαλε αυτό ? Πες το μου ρε φλώρε, και να σαι σίγουρος πως δεν θα ξανακούσεις ποτέ γι' αυτόν. Έτσι κι αλλιώς πάντα εγώ "καθάριζα"... 

Αλλά δεν θα μου το πεις ποτέ... Μου το απέδειξες αυτό πολλές φορές. Απλά θα τροφοδοτείς την ματαιοδοξία σου κρατώντας την καρέκλα συνεχίζοντας να γαμάς τον λαό σου, έτσι... Επειδή σου το επέβαλαν, ή επειδή τον μισείς.

Και σκεπτόμενος όλα τα παραπάνω, το μόνο όνομα που μπορώ να δώσω σ' όλο αυτό, είναι ένα. Μετάλλαξη.

Μεταλλάχθηκες από Έλληνας σε κάτι άλλο. Και αυτό το άλλο, είναι ο διάολος μας ο ίδιος. Έγινες ένα πια μ΄αυτόν τον δανειστή. Και "έρωτα" κάνετε θαρρείς κάθε που κανονίζετε πως θα μας ρουφήξετε τα σωθικά. 

(1) Παριστάνεις τον άρρωστο και τα παρατάς αν είσαι πατριώτης

(2) Την Κίνα, την κυβερνούν 6 άντρες. Οπότε, αν "φάνε" τον έναν δεν τρέχει τίποτα. Ούτε σωματοφύλακες δεν χρειάζεσαι. Και στο κάτω κάτω, όποιος φοβάται, πάει και κοιμάται

(3) Δεν γίνεται τίποτε στην περίπτωση αυτή. Πρέπει να καθαρίσουν οι λογικοί του περίγυρου ή ο λαός.

(4) Ομοίως με το 3

Δείτε παρακάτω, στο άρθρο που ακολουθεί, γιατί τα έχω πάρει στο κρανίο σήμερα  πάλι... Ήδη είχα αρχίσει να "φορτώνω" όταν έμαθα ότι έβαλαν τον Ανατολάκη, που δεν μπορεί να αρθρώσει 4 λέξεις συνεχόμενα, στο Υπ. Παιδείας, όμως η αδιαφορία που επέδειξε το Υπ. Παιδείας όπως θα δείτε, δεν μπορεί κανείς να μου πει ότι ήταν τυχαία. Απλά δεν τους ενδιαφέρουμε...

Δείτε πρώτα το σχετικό ΦΕΚ με την πρόσληψη του Ανατολάκη ΕΔΩ, γελάστε ( ή κλάψτε) με το βίντεο και μετά διαβάστε το παρακάτω άρθρο να χάσετε το μυαλό σας.

 


  

Πιπεράτος

----------------------------

Ευτυχώς ο Γαλιλαίος πρόλαβε τον Αρβανιτόπουλο…

Όχι δεν είμαστε Μπανανία! Υπάρχει άλλωστε περίπτωση σε μια Μπανανία ένας συγγραφέας σχολικού βιβλίου (που εξετάζεται πανελλαδικώς) να έβγαινε και να…


έγραφε δημοσίως το παρακάτω μήνυμα και να μην είχε μεταναστεύσει ο υπουργός Παιδείας σ’ άλλη θάλασσα, άλλη Γη;

Απο το toixo-toixo

Δημήτρης Μπουραντάς, λοιπόν, γνωστός οικονομολόγος, συγγραφέας του βιβλίου των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΑΟΔΕ) της Γ’ τάξης του γενικού λυκείου.
Γράφει τα εξής:
“Αισθάνομαι έντονα απόψε την ανάγκη να ζητήσω δημοσίως συγνώμη από χιλιάδες παιδιά και από το γιό μου που δίνουν αύριο εξετάσεις στο ΑΟΔΕ , βιβλίο που συνέγραψα μαζί με 3 καθηγητές του Λυκείου το 1998. Η ευθύνη είναι συνολικά δική μου.  Τα λάθη που έκανα είναι:  

  • 1ο πίστεψα ότι το βιβλίο αυτό θα ήταν επιμορφωτικό και ότι ποτέ δεν θα έμπαινε στις πανελλήνιες,

  • 2ο δεν δημοσιοποιήσα ποτέ ότι ζήτησα να το ξαναγράψω χωρίς αμοιβή και οι αρμόδιοι αδιαφόρησαν 

  • 3ο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η ΠΟΛΙΤΕΙΑ θα διατηρούσε ένα βιβλίο που γράφτηκε πριν 16 χρόνια πριν καλά καλά εμφανισθεί το Internet.

OΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΜΟΥ.
ΖΗΤΩ ΞΑΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.”

Τάδε έφη Δημήτρης Μπουραντάς.

Τι να σχολιάσεις τώρα;

Ο άνθρωπος είναι σαφής. Έγραψε το βιβλίο με άλλο σκοπό και αλλού τελικά βρέθηκε αυτό. Επειδή, λοιπόν, δεν είναι κατάλληλο για πανελλαδικές, ζήτησε να το ξαναγράψει αφιλοκερδώς διότι, εκτός του ότι είναι κακογραμμένο, αφορά μιαν άλλην εποχή, πριν 16 χρόνια, διαφορά που για το συγκεκριμένο αντικείμενο είναι πολύ σημαντική, για να μη μαθαίνουν τα παιδιά παρωχημένες και μη ισχύουσες πλέον γνώσεις. Και φυσικά το υπουργείο Παιδείας στα παπάρια του… 

Και εχθές που τα παιδιά έδωσαν εξετάσεις στο συγεκριμένο μάθημα, εξετάζονταν σε πράγματα που ενδεχομένως σε κάποιο βαθμό δεν ισχύουν πια!

Γιατί, όταν μιλάει ένα βιβλίο για μάρκετιγκ και διαφήμιση και επιχειρήσεις, αλλά δεν έχει προλάβει  (επειδή είχε γραφτεί το 1998) να συμπεριλάβει τα όσα συνεπάγεται η εξάπλωση του ίντερνετ, είναι ένα τόσο δα προβληματάκι- όπως και να ‘χει…

Ευτυχώς δηλαδή που ο Γαλιλαίος είπε το “και όμως γυρίζει” πριν αναλάβει υπουργός ο Αρβανιτόπουλος, διότι ακόμη και σήμερα μάταια θα ζητούσε η Ένωση Φυσικών να γίνει αλλαγή στο κεφάλαιο της Φυσικής Γ΄ Λυκείου που θα ‘λεγε πως “η Γη είναι σαν ταψί”!

Μην ανησυχείτε, όμως!

Ο υπουργός Παιδείας είναι ακόμη στη θέση του.

Κι εμείς δεν είμαστε Μπανανία…

 Πηγή 




ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ...ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ,ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ