ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...

Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΑΓΟΡΕΣ" ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ

 Οι αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης άσκησαν διώξεις κατά των HSBC, JPMorgan και Credit Agricole για χειραγώγηση δεικτών αναφοράς που συνδέονται με το ευρώ, απειλώντας τες με πρόστιμα.


«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανησυχεί ότι οι τρεις τράπεζες μπορεί να συμμετείχαν σε ένα σχέδιο συνωμοσίας που είχε στόχο να στρεβλώσει την ομαλή πορεία της τιμολόγησης συνθέτων για τα παράγωγα ευρωπαϊκών επιτοκίων» ανέφερε η Κομισιόν σε σχετική της ανακοίνωση.

Οι τρεις τράπεζες ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωπες με πρόστιμα ύψους έως και 10% του παγκόσμιου τζίρου τους εάν κριθούν ένοχες για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού της ΕΕ.

Τον Δεκέμβριο επιβλήθηκε πρόστιμο-ρεκόρ ύψους 1,7 δισ. ευρώ κατά έξι τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland και Citigroup για παρόμοια αδικήματα. Οι τράπεζες προχώρησαν σε διακανονισμό και είδαν τα πρόστιμά τους να μειώνονται κατά 10%.

Εν τω μεταξύ, ο ευρωπαίος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια δήλωσε ότι είναι πιθανόν η ΕΕ να ασκήσει δίωξη και κατά της ICAP για χειραγώγηση του δείκτη αναφοράς γεν-libor.

Πηγή euro2day.gr ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ...ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ,ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: