ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Να γλιτώσουν τα λεφτά για ασφάλιστρα αυτοκινήτου και για την έκτακτη εισφορά της επόμενης χρονιάς, σπεύδουν καθημερινά δεκάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που συνωστίζονται τις ημέρες αυτές στις ΔΟΥ, δίπλα στις ουρές που σχηματίζουν στις εφορίες και όσοι θέλουν να παραλάβουν κλειδάριθμο για να μπορέσουν να υποβάλουν φέτος τη φορολογική τους δήλωση.
Το σκηνικό της κοσμοσυρροής στα τμήματα αυτοκινήτου είναι συνηθισμένο πλέον, παρότι πλησιάζουμε στα μέσα της χρονιάς και τα τέλη κυκλοφορίας της χρονιάς είναι ήδη πληρωμένα για ολόκληρο το δωδεκάμηνο.
Ωστόσο, αν και αλλιώς τα υπολόγιζαν, χιλιάδες ιδιοκτήτες που βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται και τις δουλειές τους να χάνονται, θέλουν να αποφύγουν να πιαστούν στα τεκμήρια και να πληρώσουν το χρόνο και έκτακτη εισφορά για εισοδήματα που στην πραγματικότητα δεν έχουν.
Ενώ δηλαδή οι μισθοί μειώνονται, η εφορία υπολογίζει σαν φορολογητέο ετήσιο εισόδημα για ένα «σαραβαλάκι» δεκαπενταετίας ή εικοσαετίας 2.000 κυβικών, τουλάχιστον 4.400 έως και 6.150 ευρώ, που έρχονται να προστεθούν στο «προσωπικό τεκμήριο» των 3.000 ευρώ αλλά και στο τεκμήριο κατοικίας. Φτάνει έτσι αμέσως-αμέσως κάποιον που ζει πλέον με λιγότερα από 1.000 ευρώ το μήνα, να πρέπει να πληρώσει και επιπλέον φόρο αλλά και έκτακτη εισφορά του χρόνου για εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ.
Χαρακτηριστικά μάλιστα, στις περιπτώσεις αυτές, οι υπάλληλοι των ΔΟΥ τους συστήνουν να αναγράφουν στερεότυπα στο έντυπο που καταθέτουν μαζί με τις πινακίδες, ότι «λόγοι που προκάλεσαν την ακινησία» είναι «οικονομικοί».
Στην ουρά στήνονται όμως και ιδιοκτήτες μικρότερου κυβισμού, κάτω και από τα 1.600 κυβικά (που έχουν τεκμήριο πλέον 3.500- 7.000 το χρόνο, αναλόγως της παλαιότητος) για έναν επιπρόσθετο λόγο: για το αυτοκίνητο δεν έχει δηλωθεί «ακινησία» στη ΔΟΥ, ακόμα και αν δεν κυκλοφορεί αλλά μένει μονίμως παρκαρισμένο, οφείλονται και αναζητούνται να πληρωθούν ασφάλιστρα αυτοκινήτου. Με το νέο αυτό μέτρο, οι ιδιοκτήτες απειλούνται ακόμα και με σύλληψη αν, μετά από έλεγχο στο δρόμο ή από διασταυρώσεις στοιχείων, βρεθούν να μην έχουν ασφαλίσει το όχημά τους.
Έτσι, όσοι παραδίδουν πινακίδες ως τώρα, γλιτώνουν τα ασφάλιστρα του επόμενου εξαμήνου για το 2013 ή, αν έχουν κάνει ετήσιο συμβόλαιο, το «ρευστοποιούν» εισπράττοντας ζεστό χρήμα από την ασφαλιστική εταιρία για το εναπομείναν χρονικό διάστημα μετά την κατάθεση των πινακίδων και μέχρι τη λήξη του συμβολαίου. Στις περιπτώσεις αυτές, «βάζει στην τσέπη» συνήθως από 30 μέχρι και 300 ευρώ, σαν επιστροφή μη δεδουλευμένων ασφαλίστρων που τα έχει προπληρώσει υπογράφοντας το συμβόλαιο ασφάλισης του αυτοκινήτου του.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πηγή: staparaskinia.gr



ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ...ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ,ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: