ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

ΤΟ ΚΚΕ ΑΠΕΛΥΣΕ 5 ΑΤΟΜΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ...

 Γράφει ο Σπύρος Σεαφείμ

Το διαβάζω, το διαβάζω ξανά και δεν το πιστεύω: «Πρωτομαγιάτικα, ο “Ριζοσπάστης”, έκανε πέντε απολύσεις εργαζομένων»...


Το διαβάζω άλλη μία φορά, πιθανώς κάτι διαβάζω λάθος. Όχι. Είναι αλήθεια. Παραμονή της εργατικής Πρωτομαγιάς, έγιναν πέντε (5) απολύσεις στον «Ριζοσπάστη». (3 στον.....
«Ριζοσπάστη», 2 στη «Σύγχρονη Εποχή»)
Προφανώς, εκεί στο κόμμα, έχουν τρελό χιούμορ, θα μπορούσε κάποιος και να το χαρακτηρίσει και ως διεστραμμένο: Τους απέλυσαν προκειμένου να κατέβουν σίγουρα στην πορεία.

Παραμονή της ημέρας που «δεν είναι αργία, είναι απεργία», κάποιοι εκεί μέσα σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν και διασκευή στο σύνθημα που έχει γεμίσει με σθένος τα πνευμόνια της εργατιάς όλης της Γης.
Την ώρα που φοιτητές θα μοιράζουν τον «Οδηγητή» στην πορεία, μπορεί και να γίνει κάποιο σαρδάμ – κατά το «γλώττα λανθάνουσα...»: «Δεν είναι αργία, είναι ανεργία»...

Οι πρόσφατες απολύσεις στην πρωινή εφημερίδα-όργανο της Κ.Ε. του ΚΚΕ, όπως και εκείνες στον 902, αποτελούν -προσωπικά γράφοντας- από τα μεγαλύτερα εργατικά παράδοξα.
Όταν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας -που η δράση του είναι συνυφασμένη άρρηκτα με τους αγώνες και το αίμα των εργατών- απολύει εργαζομένους την παραμονή της Πρωτομαγιάς, είναι προφανές πως όλα όσα ξέραμε είναι λάθος.

Οι απολύσεις των εργαζομένων στον «Ριζοσπάστη» ηχούν παράδοξες -ειδικά αυτή τη χρονική στιγμή- λόγω του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς. Πώς αλλιώς να το γράψω; Θα περίμενε κάποιος μια μεγαλύτερη ευαισθησία από το κόμμα, σε συνάρτηση με τον συμβολισμό της ημέρας – «δεν απολύεις εργάτες την εργατική Πρωτομαγιά». Και σκεφτείτε ότι ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, το 1996, ανέλαβε τη διεύθυνση του «Ριζοσπάστη», θέση στην οποία παρέμεινε για μια δεκαετία.

Θα μου πείτε «τι, έπρεπε να βάλει πλάτη στους πρώην συντρόφους-συναδέλφους του; Ένα σωστό κόμμα προχωρά σε πάσης φύσεως κάθαρση, δίχως να προσέχει ημετέρους».
Σωστά. Τέτοιου τύπου συναισθηματισμοί έχουν φύγει προ πολλού από το εν λόγω κόμμα, θα τους βρεις να διαδηλώνουν σήμερα στην πλατεία, πρωτομαγιάτικα, με ολόκληρα κομμάτια ανεργίας.
Και μετά θα ακούσεις και δηλώσεις από το γραφείο Τύπου του κόμματος περί «στρατιές ανέργων», «σκληρά αφεντικά», για «το τέρας του καπιταλισμού που κατατρώγει τους εργαζομένους» και άλλα τέτοια κλασικά, «ξύλινα», πάντα με αγωνιστικούς χαιρετισμούς, λόγω της ημέρας που δεν αργία κ.λπ. κ.λπ.


kafeneio-gr.blogspot.gr

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ...ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ,ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ