ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Ο ΓΑΠ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΣΤΑ.Τ. ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΟΛΟΙ

  Για κίνδυνο να θιγεί η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ "από τις βολές που δέχεται αυτές τις μέρες", κάνει λόγο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, όπως τονίζει, σε δήλωσή του, θα περίμενε από όλους τους
εκπροσώπους κάθε πολιτειακού πυλώνα να περιφρουρήσουν την ανεξαρτησία της ανεξάρτητης Αρχής, που αποτελεί κατάκτηση και επαινέθηκε ως δείγμα της αποφασιστικότητας της χώρας να εισέλθει στην εποχή της διαφάνειας, αντί να την υπονομεύουν. Και αναρωτιέται, σε τέτοια περίπτωση «ποιος από τους φύλακες θα φυλάττει;».

Η δήλωση του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής:
«Υπερασπίζομαι, εργάζομαι και υπηρετώ στη ζωή μου την δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, στο πλαίσιο του Συντάγματος, καθώς και την πραγματική ανεξαρτησία κάθε θεσμού της πολιτείας στην εκτέλεση της αποστολής του.
Επί της δικής μου Κυβέρνησης έγιναν θεσμικά άλματα και στη Δικαιοσύνη.
Υπόσχεση και πράξη της Κυβέρνησής μου ήταν η ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των οικονομικών πράξεων του κράτους. Η "Διαύγεια" αποτέλεσε ένα ακόμα δείγμα της αποφασιστικότητας για διαφάνεια και ορθή, εύνομη λειτουργία των δημοκρατικών μας θεσμών.
Πρώτη όμως παρόμοια πράξη ήταν η θέσπιση μιας ανεξάρτητης στατιστικής υπηρεσίας. Μιας υπηρεσίας που θα καταγράφει τα αληθινά δεδομένα και δεν θα παίζει παιχνίδια αλλοίωσης αυτών σύμφωνα με κομματικές ή άλλες βουλές σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.
Αυτή η πράξη χαιρετίστηκε ως σημαντικό βήμα αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας μας διεθνώς.
Αυτή η υπηρεσία βάλλεται σήμερα και βάλλεται και η ανεξαρτησία της.
Θα περίμενα από τους εκπροσώπους κάθε πολιτειακού πυλώνα, δηλαδή της εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας, να περιφρουρήσουν αυτήν την κατάκτηση αντί να την υπονομεύουν.
Διότι είναι πια επιταγή επιβίωσης και τελικά ανεξαρτησίας της πατρίδας μας η εύνομη λειτουργία όλων των θεσμών και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού προς αυτούς.
Αλλιώς ο ελληνικός λαός δικαίως θα αναρωτηθεί: "ποιος τους φύλακες θα φυλάττει;"»

ethnos.gr

Σχόλιο : Ποιό Σύνταγμα και ποιά Δημοκρατία ρε ΓΑΠ...Και για ποιά ανεξαρτησία της ΕΛ.ΣΤΑ.Τ. μιλάς...? Να μας τρελάνεις θέλεις?
Την Γεωργαντά,που δήλωνε μάλιστα πασοκτσού,την "έθαψες" μόλις άρχισε να διαμαρτύρεται με τις μηχανοραφίες για το έλλειμα.Τότε γιατί δεν μιλούσες για ανεξαρτησία ?
Όσο για το ότι κινείσαι πάντα στα πλαίσια του Συντάγματος όπως αναφέρεις, να είσαι σίγουρος ότι έχει γελάσει και το παρδαλό κατσίκι....Τα μνημόνια μου μέσα...


ΠιπεράτοςΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ...ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ,ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ