ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΠΕΣ...? ΔΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΙΜΙΟΙ...

Ελπίζω σήμερα τουλάχιστον, να μην υπάρχουν Έλληνες που να πιστεύουν ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η φοροδιαφυγή και όχι τα λαμόγια με την κακοδιαχείρηση...(αλλά εδώ που τα λέμε,όταν όλα τα έσοδα μας από σύστασης του κράτους πηγαίνουν σε υψηλά τοκοχρεολύσια και δεν επιστρέφουν στην κοινωνία τι να σου κάνουν και τα λαμόγια...).
Να είσαστε σίγουροι ότι, σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι
είναι ίδιοι.Δεν υπάρχουν τίμιοι και άτιμοι λαοί.Απλά υπάρχουν λαοί που αντιδρούν και λαοί που δεν αντιδρούν όταν τους τρώνε τα σωθικά όπως την Ελλάδα.Εμείς ανήκουμε στους λαούς που δεν αντιδρούν.Και όταν κάποιον τον σφαλιαρίζεις και δεν αντιδρά,(σοβαρά ε...όχι με απέργεία 2 ημερών) τότε ακολουθεί και δεύτερη και τρίτη σφαλιάρα...
Η συνοδεία της σφαλιάρας που τρως εσύ μπούφο Έλληνα είναι το "μαζί τα φάγαμε"  και ότι είσαι κακός πολίτης που δεν πληρώνεις εφορία...
Κανείς δεν σου λέει όμως ότι έξω είναι χειρότερα τα πράματα όσον αφορά την φοροδιαφυγή.Χαμός λέμε.Γι' αυτό και οι οικονομικές αστυνομίες στον δυτικό κόσμο είναι αυστηρές...Αλλιώς δεν θα χρειαζόταν η αυστηρότητα αυτή.Οταν η γερμανική εφορία λέει ότι πάω να κάνω έλεγχο στην ταβέρνα,δεν εννοεί ότι πάει να δει τα βιβλία της...Όχι.Πάει εκεί για 2-3 μέρες και μετράει από το άνοιγμα ως το κλείσιμο του μαγαζιού τι τζίρο έκανε και βγάζει τον μέσο όρο κέρδους, και την φορολογεί ανάλογα.
Αν λοιπόν είναι απατεώνες οι δυτικοί γιατί δεν είναι στην δική μας δύσκολη θέση,αλλά μας κουνούν και το δάχτυλο?
Πολύ απλά,διότι άν εκεί ρίξουν το "καράβι έξω" λέγοντας τους ότι δεν θα έχουν φάρμακα,δουλειά και αξιοπρέπεια,θα ποδοπατήσουν στην κυριολεξία τους πολιτικούς τους και δεν θα κλαψουρίζουν σαν εμάς...Παντού "τρώνε" οι πολιτικοί και παντού υπάρχουν μίζες και λαμόγια.Απλά εκεί τρώνε με μέτρο ενώ εδώ δεν μας υπολογίζουν καθόλου μιας και δεν αντιδρούμε σοβαρά...Δεν είσαι σοβαρός άνθρωπος Έλληνα...Γελάνε μαζί σου.

Πιπεράτος

--------------------------------

Οι εταιρείες-κολοσσοί Siemens, Thyssen Krupp, Deutsche Bank, ΜΑΝ μπαίνουν στο στόχαστρο του γερμανικού τύπου για τα σκάνδαλα τους.Τις τελευταίες ημέρες είναι η Deutsche Bank, o τραπεζικός γίγαντας της Γερμανίας στο στόχαστρο της δικαιοσύνης. 
Φορολογικές απάτες, ξέπλυμα χρήματος και απιστία είναι μερικές από τις κατηγορίες με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η γερμανική τράπεζα. 
Ακόμη δεν έχει αποδειχθεί τίποτε, ωστόσο, η ζημιά που έχει υποστεί το κύρος της Deutsche Βank είναι τεράστια. 
Και αυτό θα το αισθανθεί κάποια στιγμή το κορυφαίο χρηματοπιστωτικό ινστιτούτο της Ευρώπης, εκτιμά ο Γιόζεφ Βίλαντ, καθηγητής στο Ινστιτούτο Διαχείρισης Αξιών του Πανεπιστημίου της Κωνσταντίας, στη Γερμανία.
«Όποιος βλάπτει διαρκώς τη φήμη του, αυτοαποβάλλεται από την αγορά. Αυτό δεν γίνεται άμεσα ορατό με χρηματιστηριακές απώλειες, αλλά παρατηρείται στην πορεία και στην συμπεριφορά των πελατών. Υπάρχουν πολλές πτυχές και δεν είναι σύμπτωση ότι σήμερα οι επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται πολύ στο πλαίσιο της διαχείρισης της εικόνας τους» εκτιμά ο γερμανός καθηγητής.
Από «λαδώματα» αξιωματούχων μέχρι sexparty για συνδικαλιστές
Και έχουν κάθε λόγο να το κάνουν με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια πολλά μεγάλα ονόματα της γερμανικής οικονομίας βρέθηκαν στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών. 
Η Thyssen Krupp κατηγορήθηκε για συστηματική παραβίαση της νομοθεσίας περί αθέμιτου ανταγωνισμού, σε διαγωνισμούς για τον εξοπλισμό των σιδηροδρόμων. 
Η ΜΑΝ δωροδόκησε δεκάδες κρατικούς λειτουργούς και στελέχη επιχειρήσεων για να διασφαλίσει παραγγελίες. 
Η Daimler διαπιστώθηκε ότι «λάδωνε» παράγοντες σε 22 χώρες. 
Η Volkswagen πρόσφερε σε ηγετικά στελέχη των εργοστασιακών σωματείων της ακριβά δώρα, πολυτελή ταξίδια και «sexparty». 
Ο ασφαλιστικός όμιλος Ergo αντάμειβε τους πιο επιτυχημένους πωλητές του με ταξίδια «αναψυχής».
Όλες αυτές οι υποθέσεις καταδεικνύουν ότι για πολλές γερμανικές επιχειρήσεις η τήρηση της νομιμότητας παραμένει ζητούμενο. 
Με την άποψη αυτή δεν συμφωνεί ο Κρίστοφ Λίτγκε, καθηγητής Οικονομικής Ηθικής στο Πολυτεχνείο του Μονάχου. 
«Η φιλοσοφία της τήρησης της νομιμότητας είναι παρούσα στις γερμανικές επιχειρήσεις. Ο όρος compliance σημαίνει ότι μια επιχείρηση τηρεί τους κανόνες και τους νόμους. Οι περισσότερες επιχειρήσεις στη Γερμανία έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες στην κατεύθυνση αυτή, έχουν επενδύσει χρήματα και έχουν αναπτύξει ειδικά τμήματα που ασχολούνται με τα ζητήματα αυτά», υποστηρίζει ο Κρίστοφ Λίτγκε.
Ωστόσο, όλα αυτά δεν επαρκούν, αντιτείνει ο Γιόζεφ Βίλαντ και διευκρινίζει: «Ζητούμενο είναι η ακεραιότητα και η τήρηση των νόμων και κανόνων. Και όταν λέμε ακεραιότητα εννοούμε την υποδειγματική διεύθυνση μιας επιχείρησης. Είναι το ύφος με το οποίο επικοινωνεί η διεύθυνση μιας επιχείρησης. Χωρίς μια δραστήρια και πραγματικά ακέραιη ηγετική ομάδα δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό οποιοδήποτε σύστημα διαφάνειας. Κάθε τόσο θα σημειώνονται αποκλίσεις».
Siemens: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της οικονομίας
Ένα πολύ γνωστό παράδειγμα «αποκλίνουσας συμπεριφοράς» μιας επιχείρησης είναι αυτό του ομίλου Siemens. 
Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της οικονομίας. Περίπου 1,3 δις ευρώ φέρεται να δαπάνησε για ύποπτες πληρωμές ο γερμανικός όμιλος. Οι συνέπειες ήταν σοβαρές για την Siemens. H αμερικανική δικαιοσύνη της επέβαλε πρόστιμο ύψους 1,2 δις ευρώ. Περίπου τόσο κόστισε στην εταιρεία η διαλεύκανση των διαφόρων υποθέσεων διαφθοράς. 
Και όπως σημειώνει ο καθηγητής Βίλαντ: «Από την υπόθεση Siemens γνωρίζουμε ότι ο αθέμιτος ανταγωνισμός κοστίζει πολύ. Όταν υφίσταται πλήγμα η εικόνα μιας επιχείρησης αυτό έχει συνέπειες. Πιστεύω λοιπόν ότι οι επιχειρηματίες που προσέχουν πραγματικά το συμφέρον τους θα πρέπει να φροντίζουν έτσι ώστε να τηρείται η νομιμότητα στις επιχειρήσεις τους».
Πηγή Deutsche Welle
 okalosomylos.blogspot.gr
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ...ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ,ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ