ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΤΕΛΟΣ...ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΛΕΟΝ Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 Τελικά κατάφεραν να παγιώσουν τη μιζέρια...

Η μιζέρια είναι πλέον "περιβάλλον" στη χώρα.Την έχουμε αποδεχτεί και μάλιστα λέμε "Δόξα τω Θεώ" που δεν περνά κάθε πρωί κάποιος υπάλληλος του κράτους να μας χτυπάει μ' ένα ρόπαλο στο κεφάλι κάθε πρωί...έτσι για πλάκα.

Δείτε την έρευνα που ακολουθεί και δείχνει πως οι Έλληνες νιώθουν λιγώτερο απισιόδοξοι μετά απο 3 χρόνια κρίσης και ανέχειας...Το γιατί νιώθουν λιγότερο απαισιόδοξοι εγώ δεν μπόρεσα να το καταλάβω...

 Πιπεράτος



-----------------------------

Έρευνα: Λιγότερο απαισιόδοξοι οι πολίτες

 Λιγότερο απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι πολίτες μετά τις εκλογές, σύμφωνα με το «Οικονομικό Βαρόμετρο» που πραγματοποίησε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Η έρευνα για το τρίτο δίμηνο του 2012 διεξήχθη το διάστημα μεταξύ 28 και 30 Ιουνίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από όλη την Ελλάδα, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας κατέγραψαν βελτίωση στον δείκτη απαισιοδοξίας των πολιτών αναφορικά τόσο με τα δημόσια όσο και με τα προσωπικά τους οικονομικά, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του προηγούμενου τετραμήνου. Συγκεκριμένα, το 84% των ερωτηθέντων δηλώνουν απαισιόδοξοι σε ό,τι αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας -βελτιωμένο κατά 9% σε σύγκριση με το ποσοστό του προηγούμενου διμήνου-, το 8% του συνόλου διατηρεί τόνους αισιοδοξίας, ενώ το υπόλοιπο 8% επέλεξε να μην συμμετάσχει.

Σε ό,τι αφορά τα προσωπικά/οικογενειακά τους οικονομικά, το 85% του συνόλου δηλώνουν απαισιόδοξοι -μειωμένο κατά 8% από τα επίπεδα του προηγούμενου διμήνου- το 8% των ερωτηθέντων είναι αισιόδοξοι, ενώ το 7% του συνόλου δεν συμμετείχε.

Είναι η πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο διεξαγωγής του Οικονομικού Βαρομέτρου του ΕΒΕΑ, που αποτυπώνεται σημαντική κάμψη στα ποσοστά απαισιοδοξίας των πολιτών, καθώς και μικρή άνοδος στα ποσοστά αισιοδοξίας.

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα το βαθμό ικανοποίησης από τη σύνθεση του οικονομικού επιτελείου, όπου η κοινή γνώμη είναι διχασμένη. Το 19% των ερωτηθέντων είναι πολύ ικανοποιημένοι, το 28% αρκετά ικανοποιημένοι, το 25% λίγο ικανοποιημένοι, το 20% καθόλου ικανοποιημένοι, ενώ το 8% δεν συμμετείχε.

Σε ερώτημα σχετικά με το πόσο πιθανό είναι η κυβέρνηση να πετύχει θετικά αποτελέσματα στην αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, το 47% των ερωτηθέντων απάντησαν θετικά δίνοντας προβάδισμα 15 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του 32% των ερωτηθέντων που απάντησε αρνητικά, ενώ το 21% αποφάσισε να μην συμμετάσχει, σημειώνοντας ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αποχής.

Σε άλλο ερώτημα, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν ποια κατά την άποψή τους θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης, επιλέγοντας ανάμεσα στην ασφάλεια, την οικονομία και τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις. Τα υψηλότερα ποσοστά συγκεντρώθηκαν στις δυο πρώτες επιλογές, την ασφάλεια και την οικονομία με 38% και 36% αντίστοιχα, ενώ οι ερωτηθέντες αξιολόγησαν τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις ως τρίτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης με ποσοστό 22%. Το υπόλοιπο 4% δεν συμμετείχε στο ερώτημα.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

 zougla.gr


ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ...ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ,ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ