ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠ' ΤΟ "ΣΩΣΙΜΟ" ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ...

 Κανονικά θα πρεπε,όποιος δηλώνει πως είναι "μνημονιακός" οικονομολόγος,να τον αρχίζουμε στις φάπες χωρίς δεύτερη κουβέντα...


Όλα όσα μας είπαν ότι θα πάθουμε βγαίνοντας απ' το ευρώ,τα έχουμε πάθει ήδη μέσα σ' αυτό,και μάλιστα χωρίς να
έχουμε λύσει κανένα πρόβλημα μας.


Αντιθέτως...όλο και πιο βαθιά γίνεται η ύφεση και αυξάνει η ανεργία και οι αυτοκτονίες...και χρωστάμε περισσότερα από πριν...(!!)


Πόσα θα τραβήξουμε ακόμη ως λαός για να μην κακοκαρδίσουμε τα λαμόγια τους τοκογλύφους?
Άσε που όλη αυτή η μίζερη κατάσταση τρία χρόνια τώρα,τείνει να γίνει η νορμάλ ζωή της Ελλάδας. 
"Ωραία...μπήκαν τα βόδια οι Έλληνες στο λούκι που τους βάλαμε...Αυτός είναι ο ανεξάρτητος λαός που έχει για Εθνικό τους ύμνο την Ελευθερία? χαχαχα"
... Κάπως έτσι μιλάνε για μας τα διεθνή λαμόγια που έβαλαν τους ηγέτες μας να εκτελέσουν το σχέδιο τους...
Σε λίγο,έτσι όπως πάει,θα υπολογίζουμε τον χρόνο όχι με τα έτη,μα βάση αυτοκτονιών..."Στις 1000 αυτοκτονίες είχε γίνει αυτό...Στις 2500 συνέβη το άλλο..."

Το να κάνεις στάση πληρωμών ώστε να καταφέρεις να μαζέψεις χρήμα,για να "δέσεις" ως οικονομία,ήταν ένα σχέδιο που όλοι λέγαμε πως πρέπει να πράξουμε εξ αρχής.
Μειώνεις το έλλειμμα,και τα λεφτά που δεν πληρώνεις στα τοκογλυφικά δάνεια,(δεκάδες δις το χρόνο)τα κάνεις εργοστάσια, παραγωγή και εξαγωγές.Μόλις φτάσεις στο επιθυμητό επίπεδο,τότε ξαναρχίζεις να πληρώνεις αυτά που οφείλεις όμορφα και ωραία. Και αντί να έχεις ανεργία και αυτοκτονίες,θα είχες μείωση ανεργίας και οργασμό εργασίας.(απλοποιημένα πάντα)


Οι δικοί μας σωτήρες όμως,μας έλεγαν πως θα είναι καταστροφή το να κηρύξουμε στάση πληρωμών,διότι ισούται με ...χρεοκοπία.
Επέλεξαν λοιπόν να παραδώσουν Εθνική κυριαρχία και οικονομικό σχεδιασμό στους δανειστές μας,να ξεπουλήσουν για ψίχουλα δημόσια περιουσία,ώστε η εξυγίανση και η αποπληρωμή των χρεών,να γίνει ...βελούδινα.
Μας ξέσκισαν στην άδικη φορολογία,στην ανεργία,στην κατάθλιψη,μόνο και μόνο για να μην επέλθει η χρεοκοπία μέσω στάσης πληρωμών...
Και αυτό όχι μόνο δεν το κατάφεραν,όπως θα δείτε στο παρακάτω θέμα,αλλά συνεχίζουν να μας λένε πως ο δρόμος της τρέλας που ακολουθείται τρία χρόνια τώρα,είναι ο σωστός δρόμος...


Μας έχουν δηλαδή,για περισσότερο μπούφους απ' ότι νομίζαμε...και δεν έχουν άδικο.Τα τρία αυτά χρόνια μιζέριας και παραλογισμού,έχουν αλλάξει ότι αγέρωχο υπήρχε στον Ελληνικό λαό...Μας μετέτρεψαν σε μίζερα ανθρωπάκια που υπακούμε τον κάθε βλάκα που φόρεσε μια γραβάτα και βγαίνει σε τηλεοπτικά παράθυρα,προτρέποντάς μας να υποφέρουμε περισσότερο για το καλό της πατρίδας...(!!)


Όποιος συμφωνεί με τον παραπάνω συλλογισμό,δεν έχει παρά να συμφωνήσει,ότι η υπόθεση Ελλάδα... τετέλεσθαι...

Πιπεράτος

-------------------------------------------


 ΦΤΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ !!


Η ελληνική οικονομία είναι πλήρως ιδρυματοποιημένη και μπροστά σε Στάση πληρωμών έναντι των υποχρεώσεών της. Ο μηχανισμός διάσωσης που μας έφερε πανηγυρίζοντας ο κ Παπανδρέου έχει αποτύχει με κάθε πιθανό και απίθανο μέσο.
Η χώρα δε έχει σωθεί ούτε κατά διάνοια.
Η στάση πληρωμών η οποία στο ΒΗΜΑ αποκαλείται “μετάθεση πληρωμών” και Σιωπηρή παράταση εκτιμάται πως θα δοθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην Ελλάδα αναφορικά με τη αποπληρωμή του ομολόγου αξίας 3,2 δισ. ευρώ που ωριμάζει στις 20 Αυγούστου.

Η επόμενη δόση του μηχανισμού που αποκαλείται στήριξης δεν αναμένεται να εκταμιευθεί εγκαίρως και οι διεργασίες για τη λήψη δανείου-γέφυρας (bridge loan) για να καλυφθούν οι πληρωμές ομολόγων 3,2 δισ. ευρώ δεν έχουν ακόμη τελεσφορήσει. Έτσι ως πιθανότερη λύση θεωρείται η επίκληση ρητρών για την μετάθεση της πληρωμής του ομολόγου.

Εάν ο πιστωτής, δηλαδή η ΕΚΤ, δεν κάνει άμεσα απαιτητή την πληρωμή τότε δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και η Ελλάδα θα έχει μπει και επισήμως στο κίνημα του τζάμπα. Αν όμως ενεργοποιηθούν τα όσα έχουμε υπογράψει με τους δανειστές μας -οι οποίοι και καθυστερούν την δόση-τι θα γίνει άραγε;

Το προηγούμενο διάστημα και σε επίπεδο Eurogroup Working Group εξετάσθηκαν κάποιες εναλλακτικές λύσεις όπως η προκαταβολή από κάποιες χώρες ποσών από την επόμενη δόση των 30 δισ. ευρώ ώστε να καλυφθούν τα συγκεκριμένα ομόλογα, την έκδοση εντόκων γραμματίων που θα καλυφθούν απευθείας από την ΕΚΤ, αλλά και χρήση των ομολόγων του EFSF που έχει το ΤΧΣ ως εγγύηση για τη παράταση της περιόδου αποπληρωμής. Καθώς για τις λύσεις αυτές δεν σημειώθηκε ομοφωνία και κάποιες κρίθηκαν τεχνικά ανέφικτες τη λύση αναμένεται να τη δώσει η ίδια η ΕΚΤ αν δεχτεί σιωπηρά την μετάθεση πληρωμής.

Όπως και αν έχει όμως και όπως και να αποκληθεί η στάση πληρωμών στο ομόλογο του Αυγούστου δεν πρόκειται να πάει μακριά ούτε αυτό το παραμύθι. Έρχονται κι άλλα ομόλογα και η Ελλάδα εφεξής θα είναι σε καθεστώς εθελοντικής και μόνιμης χρεοκοπίας και “εκκαθάρισης” αλλά θα είμαστε στο ευρώ…


Πηγη
thesecretrealtruth.blogspot.com


ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ...ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ,ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: