ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΟΛΟΣ ΜΑΣ ΚΟΙΜΙΖΕΙ...?

Σε αυτήν την χώρα τελικά γρήγορα ξεχνάμε . Αυτό δεν είναι καλό ούτε για την κουλτούρα μας ούτε για την φήμη μας αλλά κυρίως ούτε για
το μέλλον μας .

Πριν τις εκλογές η Ελλάδα κατέρρεε …Ο φόβος και ο τρόμος φύλασσε τα έρμα . Βομβαρδιζόμασταν από παντού για μια χρεοκοπία που θα μας χτυπήσει την πόρτα πολύ σύντομα και βλέπαμε την κάλπη που ερχόταν σαν μια υποχρεωτική καταδίκη που θα μας κρεμούσε στην ουσία με το «σκοινί του μνημονίου» αλλά θα μας έδινε και λίγο καιρό να το συνειδητοποιήσουμε αν ψηφίζαμε μνημονιακά κόμματα.


Αν δεν ψηφίζαμε μνημονιακά κόμματα ; ε τότε το σκοινί θα περνούσε κιόλας την επόμενη μέρα από το λαιμό μας. Αυτή ήταν η άποψη που επικρατούσε όλες τις μέρες της προεκλογικής περιόδου.


Την επόμενη μέρα των εκλογών οι παππούδες και οι γιαγιάδες επέστρεψαν τα λεφτά τους στις τράπεζες. Η αντιπολίτευση σχημάτισε μια σκιώδη κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την απειλητική της πολιτική, το ΠΑΣΟΚ κλαίει τις χαμένες υπουργικές θέσεις και προσπαθεί ακόμη να ξεπλυθεί από τις αμαρτίες του παρελθόντος .

Ο πρωθυπουργός άρρωστος στο κρεβάτι βγαίνει εκτός παιχνιδιού στην ουσία αλλά η ΝΔ αφήνει να διαρρεύσει ότι ο Σαμαράς κόβει τα ταξίδια και τις κούρσες των υπουργών για να κάνει οικονομία. Το διατυμπανίζουν για να πούμε κι εμείς οι κακόμοιροι : α τι ωραία θα βάλει τάξη στον τόπο… αλλά θυμόμαστε και τον Παπανδρέου όταν έγινε πρωθυπουργός ότι κάτι τέτοιες ανακοινώσεις έκανε κι έδειχνε διάθεση για ξεκαθάρισμα της βρωμιάς από την κυβέρνηση και τελικά καθάρισε τους Έλληνες και ησύχασε.

Γιατί όλοι πιστεύουν ότι οι Έλληνες είναι ηλίθιοι, ότι τους ρίχνουν λίγο τυράκι και σωπαίνουν; Γιατί νομίζουν ότι με μια εντολή που λέει τέρμα τα υπουργικά ταξίδια θα λυθεί το πρόβλημα αυτού του τόπου;


Εδώ υπάρχουν ακόμη αυτοκίνητα που τα κυκλοφορούν πρώην βουλευτές και δεν τα έχουν επιστρέψει πίσω όπως μου εκμυστηρεύτηκε πρώην υπουργός κουνώντας το κεφάλι του , εδώ δεν έχουν τιμωρηθεί ακόμη όλοι αυτοί που κατέστρεψαν κόπους μιας ολόκληρης ζωής του Έλληνα πολίτη , δεν έχουν πάρει το κεφάλι σε ανθρώπους που κατέστρεψαν την παιδεία και ψήφισαν ανθελληνικούς νόμους κι άλλαξαν την ρώτα του πολιτισμού και της φιλοσοφίας του Έλληνα.


Δεν τιμωρήθηκαν ακόμη όλοι αυτοί που επέτρεψαν στις τράπεζες να πίνουν το αίμα μας και να αυτοκτονεί καθημερινά ένας νέος άνθρωπος σε αυτόν τον τόπο . Αν τιμωρηθούν όλοι αυτοί οι εγκληματίες τότε δεν θα μας πειράζει να κάνουν κανένα ταξιδάκι και οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης.


Αλλά το δυστύχημα είναι ότι όλα πια τα ακούμε παθητικά . Ίσως γιατί έχουμε κουραστεί, γιατί μας έχουν εξοντώσει ή γιατί κάποιος μας κοιμίζει με επιφανειακές λύσεις που μας ικανοποιούν προσωρινά νομίζοντας ότι μπορούν να μας τραβήξουν την προσοχή από το αληθινό πρόβλημα.



http://www.briefingnews.gr 



ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ...ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ,ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: