ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ...

 Τραγική η κατάσταση στην παραλία Θεσσαλονίκης!

Χθες Σάββατο βράδυ μετά από πολύ καιρό αποφάσισα να κάνω βόλτα στην παλιά παραλία Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησα από την αρχή του
λιμανιού σε μια παραλία γεμάτη κόσμο με υπέροχο φεγγάρι και το πρώτο αρνητικό που βρήκα ήταν αυτά που επέπλεαν στη θάλασσα τα οποία έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της. Αυτό όμως που με εξόργισε ήταν οι δεκάδες πάγκοι αφροασιατών οι οποίοι ήταν σπαρμένοι σε μεγάλο μήκος της παραλίας γεμάτοι με λογής λογής είδη.
Αυτοί οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται το καλύτερο σημείο της πόλης για πώληση της πραμάτειας τους καθώς από εκεί περνά πλήθος κόσμου με μηδενικά έξοδα (ενοίκιο δημοτικά τέλη ρεύμα φόρους ασφάλεια κτλ) ακόμα και φωτισμό δωρεάν έχουν από τα φανάρια της παραλίας.
Πέρα από αυτό ο μισός πεζόδρομος είναι ποδηλατόδρομος και βάζοντας αυτοί τους πάγκους τους αναγκάζεται ο κόσμος να μπαίνει στον ποδηλατόδρομο με αποτέλεσμα ποδηλάτες και πεζοί να συνωστίζονται και να δημιουργούνται και μικροατυχήματα. Τέλος δεν θέλω να σκέφτομαι που κάνουν την ανάγκη τους ( αν και έτσι όπως είναι η θάλασσα μάλλον αυτό είναι το λιγότερο).
Από την άλλη μεριά έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους στην πόλη μας και εμπορικά μαγαζιά να κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο. Αν θεωρεί ο δήμαρχος ότι το φαινόμενο των πάγκων συμβάλλει πολιτιστικά στην πόλη μας ας χορηγήσει άδειες πώλησεις σε ανέργους συμπολίτες μας οι οποίοι και φόρους πληρώνουν και δημοτικά τέλη θα αποδίδουν αλλά φυσικά θα βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία χωρίς να παρεμποδίζουν ποδηλάτες και πεζούς.


Μορτόπουλος Στέλιος


email: mortopoulos@yahoo.gr


ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ...ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ,ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: