ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΙΣΠΑΝΙΚΗ "ΑΝΤΑΡΣΙΑ" ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ !!

 Υπαναχωρεί από την αρχική συμφωνία της χώρας του με τις Βρυξέλλες και τις απαιτήσεις των εταίρων του ο Ισπανός πρωθυπουργός και ανακοινώνει πως δεν μπορεί να «κυνηγάει» μη ρεαλιστικούς στόχους!
Ο Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε πως η Ισπανία
θέτει χαμηλότερα τον πήχη για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος, με το νέο στόχο για το έλλειμμα του 2012 είναι η μείωσή του στο 5,8% και όχι στο 4,4% που είχε συμφωνηθεί αρχικά με την ΕΕ από την προηγούμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση Θαπατέρο.
Χαρακτηρίζοντας το νέο στόχο «λογικό» και επισημαίνοντας πως ο προηγούμενος στόχος είχε κριθεί μη ρεαλιστικός από «έναν ικανό αριθμό οικονομολόγων» δήλωσε ευθέως πως στο επίσημο κείμενο του προϋπολογισμού του 2012 «το ποσοστό για το δημόσιο έλλειμμα δεν θα είναι αυτό που παρουσιάστηκε στους Ευρωπαίους ηγέτες».
Και για να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση για το τι ακριβώς εννοεί και ποια στάση θα κρατήσει απέναντι στις – αναμενόμενες – αντιδράσεις των Ευρωπαίων, συμπληρώνει: «Δεν ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω (Σ.Σ: να περάσει στον προϋπολογισμό πρόβλεψη για μείωση του ελλείμματος στο 4,4% φέτος). Αυτή εξάλλου είναι μια απόφαση που παίρνουν οι Ισπανοί».
Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση πως αυτή η αλλαγή του στόχου δεν θα έχει συνέπειες στις αγορές ή στη δημοπράτηση ομολόγων της Ισπανίας, «καθώς η κυβέρνηση θα δείξει ότι κάνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
Προς επίρρωση των όσων λέει μάλιστα έφερε και ένα απτό παράδειγμα στοιχείων που δικαιολογούν την απόφασή του να μην συρθεί πίσω από μη ρεαλιστικούς στόχους των γραφειοκρατών των Βρυξελλών. Ανακοίνωσε δηλαδή τα στοιχεία που δείχνουν πως η Ισπανία θα αντιμετωπίσει ισχυρή ύφεση το 2012, με συρρίκνωση 1,7% του ΑΕΠ της, έναντι 1% που προέβλεπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή!!!

 http://www.tsantiri.gr/


ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ...ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ,ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: