ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΜΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ

 «Κάνω ένα κίνημα πολιτών, προκειμένου να αντισταθώ με άλλους Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης και προέλευσης και να πούμε «όχι» στο Μνημόνιο», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος στον «ΒΗΜΑ 99,5».


«Οι πολίτες έκαναν γύρω στις 93 προτάσεις οι οποίες, πλέον, διαμορφώνονται σ' ένα κείμενο αρχών το οποίο θα δοθεί στη κοινή γνώμη, μέσα στις επόμενες μέρες και θα κληθούν να υπογράψουν πολίτες, όχι μόνο 200, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο εκλογικός νόμος. Αλλά πολίτες από όλη την Ελλάδα. Καθώς θα υπάρχουν σημεία ανά την επικράτεια, όπου θα μπορεί κάποιος να υπογράψει το κείμενο αρχών και θέσεων εάν το επιθυμεί», συμπλήρωσε.

«Εγώ δεν επιθυμώ να δεσμεύσω κανέναν. Συνομιλώ με συναδέλφους μου και από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ αλλά και Ανεξάρτητους, όπως κι από άλλους χώρους», ανέφερε σχετικά με το αν θα μετάσχουν κι άλλοι βουλευτές σ' αυτή τη νέα του πολιτική κίνηση.

Για τις συνταγές εξόδου από το ευρώ, ο κ. Καμμένος είπε: «Οι συνταγές είναι για τους μάγειρες και τον κ. Σαμαρά. Εγώ λέω ευθέως και καθαρά. Η δανειακή αυτή σύμβαση, το δάνειο αυτό, πρέπει να κηρυχθεί επαχθές και απεχθές. Και δεν πρέπει να πληρωθεί.

Τα 370 δισ. ευρώ, τα οποία αυτή τη στιγμή ζητούν οι δανειστές μας δεν πρέπει να πληρωθούν. Κι ακόμη υποστηρίζω ότι δεν υπάρχει καμία διάταξη για να μας βγάλουν από το ευρώ. Αυτό το νταβατζιλίκι του κ. Παπαδήμου και των τραπεζιτών που πληρώνουν τους αρχηγούς των κομμάτων, θα πρέπει να τελειώσει εδώ.

Δεν υπάρχει καμία διάταξη που να λέει ότι μπορούν να μας βγάλουν από το ευρώ . Η απειλή για τη δραχμή προκύπτει από μετρήσεις, τις οποίες έκαναν κι απειλούν συνταξιούχους κι εργαζόμενους ότι θα βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ και θα την πάνε στη δραχμή. Αυτό είναι νταβατζιλίκι των τοκογλύφων και των τραπεζιτών, μέσω των αρχηγών που μιλάνε για έξοδο από το ευρώ».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην αλλαγή στάσης της Νέας Δημοκρατίας για το Μνημόνιο, υπογγράμισε: «Εκείνοι, οι οποίοι δήλωναν ότι το Μνημόνιο είναι λάθος συνταγή αποφάσισαν, σε μια νύχτα, μιλάω για τον κ. Σαμαρά, ότι θα πρέπει να ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση.

Αυτή η αλλαγή στάσης δεν έχει γίνει κατανοητή από τον κόσμο. Κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα, όχι από τις δημοσκοπήσεις, γιατί εκεί απαντούν ανώνυμα οι πολίτες, αλλά από τους πολίτες με τους οποίους εγώ επικοινωνώ μέσω του Facebook και του Twitter, από τις πλατείες, από τις γειτονιές, από τα τηλέφωνα, από ανθρώπους που έχουν πρόσωπο κι έχουν βρεθεί από τη μια στιγμή στην άλλη χωρίς δουλειά, που έχουν βρεθεί ενώπιον μια αδυναμίας να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στη τράπεζα ή την εφορία και, πλέον, αντιλαμβάνονται ότι εδώ εφαρμόζεται ένα περίεργο σχέδιο το οποίο έρχεται,σήμερα, και παραχωρεί την εθνική κυριαρχία της χώρας».

Ακόμη, ο κ. Καμμένος σχολίασε την απόφαση του Eurogroup. «Έρχεται, σήμερα, μια κυβέρνηση η οποία είναι δοτή, μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό και συμφωνεί στις Βρυξέλλεςνα πω τη φράση στα Αγγλικά “This provision will be introduced in the greek government as soon as possible”.

Υπογράφουν συμφωνία με την οποία δεσμεύουν τη χώρα. Αυτή η συμφωνία θα δεσμευτεί με Συνταγματική ρύθμιση το συντομότερο δυνατό. Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στις πιο σκληρές δικτατορίες.

Πρόκειται περί Συνταγματικής εκτροπής. Περί πλήρους παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας. Και παρόλα αυτά προχώρησαν. Όλα αυτά που γίνονται φαίνεται ότι είναι μια παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας από ένα διευθυντήριο το οποίο έχει αποφασίσει να καταργήσει την έννοια έθνους- κράτος. Να προχωρήσει σε μια βίαιη παγκοσμιοποίηση την οποία έλεγε ο κ. Παπανδρέου από παλαιότερα».
new post

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ...ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ,ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ