ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΑ...ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ...

 Είναι ώρα να ξαναβρεθεί η κοινωνία στις πλατείες. Αν αυτές τις μέρες ξαναζήσουμε "μέρες Ιουνίου", η ήττα του μνημονιακού κατεστημένου θα είναι βέβαιη.


 Οι αποφάσεις που θα ληφθούν τις αμέσως επόμενες μέρες θα σφραγίσουν, με συνοπτικές και αντιδημοκρατικές διαδικασίες, το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς. Το PSI και η δανειακή σύμβαση, με το Μνημόνιο Νο 2 που θα τα συνοδεύει, θα επισφραγίσουν την καταβύθιση της χώρας στην ύφεση και τη μετατροπή της, για πολλά χρόνια, σε χώρα περιορισμένης κυριαρχίας.
Αύριο - μεθαύριο οι τρεις συγκυβερνώντες πολιτικοί αρχηγοί θα συνεδριάσουν ώστε να συναποφασίσουν για τα νέα άγρια μέτρα.


Η θριαμβολογία για το δάνειο των 130 δισ. ευρώ έχει ξεθυμάνει. Οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι με το νέο δάνειο ξεπληρώνονται οι δανειστές και τη γλιτώνουν οι τραπεζίτες. Η ζωή των πολλών υποβαθμίζεται, καθώς νέα φορολογική επέλαση σε συνδυασμό με περικοπές μισθών και συντάξεων συνθέτουν την "κόλαση" του νέου Μνημονίου.
Είναι ώρα να ξαναβρεθεί η κοινωνία στις πλατείες. Αν αυτές τις μέρες ξαναζήσουμε "μέρες Ιουνίου", η ήττα του μνημονιακού κατεστημένου θα είναι βέβαιη. Το πολιτικό καρναβάλι και οι εκβιασμοί θα πέσουν στο κενό. Η δικαιολογημένη αμηχανία που χαρακτηρίζει την κοινωνία τους τελευταίους μήνες μπορεί να μετατραπεί σε δυναμικό "Όχι", διότι, σε αντίθεση με τον Ιούνιο, τώρα είναι ανοιχτή η δημοκρατική κάθαρση μέσω των εκλογών. Αυτή η ειδοποιός διαφορά μπορεί να προσδώσει άμεσο πολιτικό χαρακτήρα στις κινητοποιήσεις των ημερών και να μετατρέψει σε χειροπιαστή πολιτική δύναμη την επίμονη διαπίστωση των δημοσκοπήσεων για πολιτική ανατροπή.
Μόνο η λαϊκή παρέμβαση μπορεί να αποκρούσει το Μνημόνιο 2 και να αποτρέψει τη διαιώνιση της οικονομικής και κοινωνικής χρεωκοπίας. Μόνο η λαϊκή παρέμβαση μπορεί να σταματήσει την παραπολιτική παραπλάνηση στην οποία επιδίδονται τα τρία συγκυβερνώντα κόμματα, που επιχειρούν να διαστρέψουν σε παιχνίδια κορυφής τη λαϊκή αξίωση για εκλογές τώρα. Πριν δεσμευτεί η χώρα για το PSI και τη δανειακή σύμβαση.


ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ...ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ,ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ
                                          ΔΕΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ...

                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια: