ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΑΔΥΝΑΤΟΝ !! ΚΕΡΔΙΣΕ ΛΟΤΟ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ...ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!!

 Θυμάστε την ιστορία με ενα μικρό άγνωστο αγροτικό χωριό της Ισπανίας, ονόματι Σοντέτο, με περίπου 70 νοικοκυριά που κέρδισε το πρώτο βραβείο της ισπανικής Λοταρίας, 950 εκατομμύρια δολάρια;
Είναι το μεγαλύτερο ποσό στην
ιστορία του Eλ Γκόρντο (ο χοντρός), όπως ονομάζεται η εν λόγω λοταρία. Όλοι οι κάτοικοι κέρδισαν, εκτός από έναν… Ο Έλληνας Κώστας Μητσοτάκης παραγωγός ταινιών, ήταν ο μοναδικός που δεν κέρδισε ούτε ευρώ!
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι κάτοικοι του μικρού Σοντέτο, περίπου τρεις ώρες βορειανατολικά της Βαρκελώνης, αγοράζουν λαχνούς της Χριστουγεννιάτικης Λοταρίας προσφέροντας στήριξη στην ένωση των νοικοκυρών του τόπου τους που τα εμπορεύεται κερδίζοντας ένα μικρό ποσοστό. Ωστόσο, φέτος η οικονομική κατάσταση ήταν τόσο τραγική που κάποιοι κάτοικοι σκέφτονταν να μην συμμετάσχουν στην εθνική εμμονή της Λοταρίας. Για καλή τους τύχη, έμειναν πιστοί στις συνήθειες τους.
Οι περισσότεροι κάτοικοι του Σοντέτο είναι αγρότες ή άνεργοι εργάτες οικοδομών. Πλέον κάποιοι είναι εκατομμυριούχοι, ενώ ακόμη και οι λιγότεροι τυχεροί κέρδισαν ένα μίνιμουμ 130.000 δολαρίων.
Ο μοναδικός που έμεινε έξω από τον χορό των κερδών ήταν ο Έλληνας Κωστής Μητσοτάκης (απλή συνωνυμία!). Ο κ. Μητσοτάκης (φωτογραφία) πήγε στο μικρό Σοντέτο, που αριθμεί περίπου 250 κατοίκους, για μια γυναίκα. Το ειδύλλιο δεν προχώρησε, όμως ο Έλληνας παραγωγός ταινιών παραμένει εκεί και δηλώνει πως παρότι δεν κέρδισε έχει ωφεληθεί από την τύχη των υπολοίπων καθώς τώρα μπορεί να πουλήσει τη γη του.
Αν αυτή η ιστορία σας θυμίζει κάτι, μάλλον είναι το Waking Ned Devine, σε σκηνοθεσία Kirk Jones.
 http://www.tsantiri.gr/
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ...ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ,ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ
                                             ΔΕΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ...

                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια: