ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Η ΤΡΟΙΚΑ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΑΣ

 "Γη και ύδωρ" απαιτεί η τρόικα προκειμένου να δώσει τη συγκατάθεσή της για τη χρηματοδότηση του PSI+ και τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης.
Το ενδιαφέρον τους, όπως προκύπτει από τις συζητήσεις που άρχισαν την Παρασκευή, τόσο με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, όσο και με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο,
εστιάζεται στη μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα και τις ΔΕΚΟ, στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων, στην κατάργηση των ωριμάνσεων, στο ψαλίδισμα του 13ου και του 14ου μισθού, στο κλείσιμο κρατικών φορέων με απόλυση προσωπικού (8.000 με 10.000) και στην πλήρη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.
Ειδικότερα, η απαίτηση για καταργήσεις και συγχωνεύσεις 100 κρατικών φορέων θα περάσει παράλληλα και το θέμα των απολύσεων περίπου 8.000-10.000 υπαλλήλων.
Δεδομένης της αποτυχίας της εργασιακής εφεδρείας, η τρόικα ξεκαθαρίζει ότι το κλείσιμο των φορέων του Δημοσίου θα πρέπει να είναι πλέον μαζικό.
Αναφορικά με την κατάργηση των ωριμάνσεων, η τρόικα έχει ζητήσει περιορισμό του μισθολογικού κόστους και δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει πίσω ούτε στο ζήτημα του παγώματος των αυξήσεων.
Το θέμα της περικοπής ή της παροχής εν είδει μπόνους του 13ου και 14ου μισθού υπάρχει ακόμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όπως υπάρχει και το ζήτημα της μείωσης του κατώτατου μισθού.
Η μείωση του μισθολογικού κόστους στις εισηγμένες και υπό αποκρατικοποίηση ΔΕΚΟ, αλλά και στις τράπεζες, με στόχο την εξυγίανσή τους.
Επιμένουν ακόμα να διευθετηθεί από την παρούσα Βουλή το ζήτημα των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις.
Το πάγιο, τέλος, αίτημα της τρόικας αποτελεί το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.
Η τρόικα επιδιώκει τα μέτρα αυτά να ψηφιστούν από την παρούσα Βουλή και να αρχίσουν να υλοποιούνται άμεσα από την υφιστάμενη κυβέρνηση.
Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η "Καθημερινή της Κυριακής", ΓΣΕΕ και εργοδοτικές οργανώσεις βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για τη μείωση του εργασιακού κόστους.
Τα βασικά σημεία της προσέγγισής τους αναμένεται να οριστικοποιηθούν σε συνάντηση, το αργότερο ώς την Τρίτη.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ...ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ,ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: