ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

ΣΟΙΜΠΛΕ ΠΕΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΚΙ ΑΛΛΑ...

"Δώσαμε λίγα στην Ελλάδα και εισπράττουμε τόκους"
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, o Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αφορμή τα δέκα χρόνια κυκλοφορίας
του ευρώ, χαρακτήρισε την πορεία του επιτυχημένη.
Όπως είπε, το ενιαίο νόμισμα εξακολουθεί, να είναι σταθερό και μετά το δολάριο το σημαντικότερο αποθεματικό νόμισμα.
Όπως είπε, "η σημερινή κρίση δεν συνιστά κρίση του ευρώ, αλλά κρίση χρέους κάποιων χωρών της ευρωζώνης".
Αναφερόμενος δε στις επιβαρύνσεις για το Γερμανό φορολογούμενο από την κρίση χρέους, τις χαρακτήρισε περιορισμένες.
"Μέχρι τώρα έχουμε πληρώσει λίγα. Δώσαμε στην Ελλάδα δάνεια, για τα οποία εισπράττουμε τόκους. Τα υπόλοιπα είναι εγγυήσεις, οι οποίες δεν χρησιμοποιήθηκαν", είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός.
"Να συμβάλλουν και οι Έλληνες"
Από την άλλη μεριά, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP), Ράινερ Μπρούντερλε, υπογράμμισε ότι το FDP συνεχίζει να πιστεύει ότι η αλληλεγγύη στην Ευρωζώνη δεν είναι μονόδρομος.
"Δεν βοηθάει να δίνουμε στην Ελλάδα μόνο χρηματική βοήθεια. Οι Έλληνες θα πρέπει να συμβάλουν ενεργά, για να εξαλειφθούν οι αιτίες της άθλιας κατάστασής τους, δηλαδή η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και οι παραλείψεις στις δομικές μεταρρυθμίσεις", είπε.
Όπως είπε, περιμένει σημαντικές αποφάσεις για την ευρω-διάσωση το 2012, που όπως εκτιμά βαδίζει επιτέλους προς μια ένωση σταθερότητας.
"Το έργο είναι δύσκολο. Αλλά αν δεν το καταφέρουμε, θα αποτύχουμε. Οι επιτυχίες των προσπαθειών μας σιγά-σιγά γίνονται ορατές", είπε ενώ κατέκρινε τη Γερμανίδα Καγκελάριο για τους χειρισμούς της στην Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.
"Τώρα το Σύμφωνο Σταθερότητας αποκτά διαφορετική αυστηρότητα. Έχει δόντια, ενώ πριν παρέπεμπε απλώς σε οδοντοστοιχία", δήλωσε χαρακτηριστικά.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ