Μην διαβάζω μαμακίες. Στη Γερμανία, οι δημόσιοι υπάλληλοι (περίπου 6 εκατ.) αποτελούν το 14% του συνολικού εργατικού δυναμικού (ιδιωτικός και δημόσιος τομέας), όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα είναι 25% (1 εκατ. δημόσιοι υπάλληλοι και 4 εκατ. συνολικό εργατικό δυναμικό στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα). Σε μία άλλη μεγάλη χώρα, την Ιταλία με ΑΕΠ 1,5 τρισ. ευρώ και πληθυσμό 60 εκατ., απασχολούνται 3,6 εκατ. δημόσιοι υπάλληλοι που αντιστοιχούν στο 14,5% των εργαζομένων Η Ιρλανδία διαθέτει έναν από τους πιο αποτελεσματικούς δημόσιους τομείς. Μικρή σπατάλη (μόλις 7% των πρωτογενών δαπανών) και υψηλή αποδοτικότητα που φτάνει το 93%.Απασχολεί 37.300 δημόσιους υπαλλήλους (17,7% των συνολικών μισθωτών) και τα επιδόματα περιορίζονται στα βασικά (παιδιά, υπερωρίες κ.λπ). Και φυσικά οι υπηρεσίες που παρέχονται σε όλα τα παραπάνω κρατοι δεν έχουν καμία σχέση μα τις δικές μας. Και μην μου πει κανένας ότι οι δημοσ. υπάλληλοι δεν είναι 1 εκατομ. επειδή η απογραφή τους έβγαλε λίγο πάνω από 760.000 γιατί αυτή η απογραφή που θα επικαλεστεί δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αφού απογράφηκαν μόνο οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία, τα ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ καθώς και οι συμβασιούχοι που υπηρετούσαν τις ημέρες της απογραφής. Σε δεύτερη φάση που θα ακολουθούσε το φθινόπωρο του 2010, θα απογραφοντουσαν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, σε ΝΠΙΔ και σε δημοτικές επιχειρήσεις αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.
Α και κάτι ακόμη. Στο φινάλε αυτό που μετράει είναι οι ποιότητα. Και ας βρεθεί ένας να μου πεί για το πόσο ευχαριστημένος είναι από ποιότητα του συνόλου των υπηρεσιών στο δημόσιο.
ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ.ΑΛΛΟ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ
Λες να μην κατάλαβα σε ποα θέση είναι η Γερμανία; Τα στατιστικά τα έδωσα για να δείξω ότι ένας στους 4 που εργάζονται σε αυτόν τον τόπο πληρώνετε από τους φόρους του Έλληνα πολίτη. Αυτό το ποσοστό αλλάζει μέρα με την ημέρα προς το χειρότερο λόγο της αυξανόμενης ανεργίας στον ιδ. τομέα. Α και κάτι ακόμη λογο έναρξης της χρονιάς. Γιατί οι δάσκαλοι (δημόσιοι λειτουργοί λένε) δεν κάνουν τις εκλογές τους στο 15νθήμερο των χριστουγέννων, που κάθονται, και περιμένουν να ανοίξουν τα σχολεία για να γίνουν πάντα αρχές τις χρονιάς αλλά σε ημέρα που κανονικά θα εργαζόντουσαν; (άραγε γιατί κάθονται και πληρώνονται τουλάχιστον 4 μήνες τον χρόνο, και αφού πληρώνονται γιατί δεν προσφέρουν ποτέ κάποια εθελοντική εργασία;) Μιλάω για το σύνολο και όχι την ενδεχόμενη εξαίρεση.
Υ.Γ. Εάν το ψάξεις αυτήν την θέση την έχουμε με στατιστικά του 2002 που εμφάνιζαν το ποσοστό δημοσ. υπαλλήλων στο 11,2%. !!!!! Δηλαδή περίπου 450-500.000 άτομα. Αυτά το 2002 που κανένας δεν ήξερε πόσοι είναι οι δημοσ. υπαλλήλοι και όλοι θέλανε να είναι κρυφό. Αυτά μέχρι την απογραφή του 2010. Δές τον πίνακα εδώ http://lh4.ggpht.com/-7s-XVaG0W-k/TmooxkVX2uI/AAAAAAAAAs4/SD5TK7NnVIE/s1600-h/Pinakas%252520dimosion%252520ipalilon%252520EE%25255B3%25255D.jpg.
5 σχόλια:
Μην διαβάζω μαμακίες.
Στη Γερμανία, οι δημόσιοι υπάλληλοι (περίπου 6 εκατ.) αποτελούν το 14% του συνολικού εργατικού δυναμικού (ιδιωτικός και δημόσιος τομέας), όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα είναι 25% (1 εκατ. δημόσιοι υπάλληλοι και 4 εκατ. συνολικό εργατικό δυναμικό στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα).
Σε μία άλλη μεγάλη χώρα, την Ιταλία με ΑΕΠ 1,5 τρισ. ευρώ και πληθυσμό 60 εκατ., απασχολούνται 3,6 εκατ. δημόσιοι υπάλληλοι που αντιστοιχούν στο 14,5% των εργαζομένων
Η Ιρλανδία διαθέτει έναν από τους πιο αποτελεσματικούς δημόσιους τομείς. Μικρή σπατάλη (μόλις 7% των πρωτογενών δαπανών) και υψηλή αποδοτικότητα που φτάνει το 93%.Απασχολεί 37.300 δημόσιους υπαλλήλους (17,7% των συνολικών μισθωτών) και τα επιδόματα περιορίζονται στα βασικά (παιδιά, υπερωρίες κ.λπ).
Και φυσικά οι υπηρεσίες που παρέχονται σε όλα τα παραπάνω κρατοι δεν έχουν καμία σχέση μα τις δικές μας.
Και μην μου πει κανένας ότι οι δημοσ. υπάλληλοι δεν είναι 1 εκατομ. επειδή η απογραφή τους έβγαλε λίγο πάνω από 760.000 γιατί αυτή η απογραφή που θα επικαλεστεί δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αφού απογράφηκαν μόνο οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία, τα ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ καθώς και οι συμβασιούχοι που υπηρετούσαν τις ημέρες της απογραφής. Σε δεύτερη φάση που θα ακολουθούσε το φθινόπωρο του 2010, θα απογραφοντουσαν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, σε ΝΠΙΔ και σε δημοτικές επιχειρήσεις αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.
Α και κάτι ακόμη.
Στο φινάλε αυτό που μετράει είναι οι ποιότητα.
Και ας βρεθεί ένας να μου πεί για το πόσο ευχαριστημένος είναι από ποιότητα του συνόλου των υπηρεσιών στο δημόσιο.
ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ.ΑΛΛΟ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ
Λες να μην κατάλαβα σε ποα θέση είναι η Γερμανία;
Τα στατιστικά τα έδωσα για να δείξω ότι ένας στους 4 που εργάζονται σε αυτόν τον τόπο πληρώνετε από τους φόρους του Έλληνα πολίτη. Αυτό το ποσοστό αλλάζει μέρα με την ημέρα προς το χειρότερο λόγο της αυξανόμενης ανεργίας στον ιδ. τομέα.
Α και κάτι ακόμη λογο έναρξης της χρονιάς.
Γιατί οι δάσκαλοι (δημόσιοι λειτουργοί λένε) δεν κάνουν τις εκλογές τους στο 15νθήμερο των χριστουγέννων, που κάθονται, και περιμένουν να ανοίξουν τα σχολεία για να γίνουν πάντα αρχές τις χρονιάς αλλά σε ημέρα που κανονικά θα εργαζόντουσαν;
(άραγε γιατί κάθονται και πληρώνονται τουλάχιστον 4 μήνες τον χρόνο, και αφού πληρώνονται γιατί δεν προσφέρουν ποτέ κάποια εθελοντική εργασία;)
Μιλάω για το σύνολο και όχι την ενδεχόμενη εξαίρεση.
Υ.Γ.
Εάν το ψάξεις αυτήν την θέση την έχουμε με στατιστικά του 2002 που εμφάνιζαν το ποσοστό δημοσ. υπαλλήλων στο 11,2%. !!!!!
Δηλαδή περίπου 450-500.000 άτομα.
Αυτά το 2002 που κανένας δεν ήξερε πόσοι είναι οι δημοσ. υπαλλήλοι και όλοι θέλανε να είναι κρυφό.
Αυτά μέχρι την απογραφή του 2010.
Δές τον πίνακα εδώ http://lh4.ggpht.com/-7s-XVaG0W-k/TmooxkVX2uI/AAAAAAAAAs4/SD5TK7NnVIE/s1600-h/Pinakas%252520dimosion%252520ipalilon%252520EE%25255B3%25255D.jpg.
Δημοσίευση σχολίου