ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ...ΞΑΝΑ ΣΚΛΑΒΙΑ...ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

 ΠΑΡΕ ΝΑ ΧΕΙΣ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ...
ΕΔΩ ΣΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΤΑΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΠΟΥ ΣΟΥ ΞΕΦΟΥΡΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΙΣΟΥΝ,ΚΑΙ ΣΥ ΚΟΙΜΑΣΕ ΟΡΘΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ... ΜΠΟΥΦΟ...ΦΛΩΡΕ... ΛΙΓΕ.... ΑΡΙΣΤΕΡΕ... ΔΕΞΙΕ... ΚΕΝΤΡΩΕ.
ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ...
(Μην μου πεί κανείς πως αυθαδιάζω,γιατί από τα νεύρα που έχω τώρα,ίσα που πάω και τον βρίσκω και τον κάνω μαύρο στο ξύλο...)

Το χειρότερο σενάριο που είχα στο μυαλό μου από την αρχή της
"κρίσης" πριν δυο χρόνια,παίρνει σάρκα και οστά απ ότι δείχνουν τα πράματα.
Θα μας φάνε τον ορυκτό πλούτο της χώρας με ΠΡΟΣΧΗΜΑ το "μαιμού" χρέος.

Το μπλοκ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ έγινε για να εκφράσω αυτή μου την ανησυχία.Η πρώτη μου ανάρτηση είχε αυτό το θέμα... " ΚΡΙΣΗ,ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΑ " Φως φανάρι ήταν πως αυτός ήταν ο λόγος που ασχολούνταν σε τέτοιο βαθμό τα μεγαλολαμόγια του πλανήτη με μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα.Να μας φάνε αυτά που έχουμε και χρειάζονται...

Πάρα πολλές φορές έχω γράψει πως αυτό το παιχνίδι έχει ξαναπαιχτεί στην Ελλάδα με τα μονοπώλεια προιόντων που τα έσοδά τους,πήγαιναν απ' ευθείας στους δανειστές μας για Δ Ε Κ Α Ε Τ Ι Ε Σ.Το ξέρουν το κόλπο τα λαμόγια...Δε θέλει πολύ άλλωστε για να πετύχει...5-10 λαδωμένους πολιτικούς που θα παραμυθιάσουν τον λαό τους, και η μπίσνα έκλεισε.

Το παράδοξο όμως στις μέρες μας,είναι πως ενώ υπάρχει μόρφωση,πληροφόρηση και ενημέρωση,η αντίδραση του λαού είναι αντιστρόφως ανάλογη με το παρελθόν.Αυτό πιστεύω οφείλεται στο σύνδρομο του βατράχου  που ακινητοποιήθηκε λόγω απόλαυσης του ζεστού νερού,που όταν αυτό έγινε καυτό,ο βάτραχος ήταν ήδη αδύναμος να αντιδράσει από την χαλάρωση...και τον έφαγε η μαρμάγκα.

Σ αυτή την "ύπνωση" δεν είναι αμέτοχοι και οι bloggers...
Πολλοί από μας,αντί να ασχολούμαστε με τα κύρια προβλήματα των αιτιών της "ασθένειας",αποπροσανατολίζαμε μέσω της εκτόνωσης τον κόσμο που μας διάβαζε.

Πολλοί bloggers δε,ασχολούντο με ότι "παπαριά" τους έρθει στο μυαλό,όπως Ελοχίμ, Νεφελίμ, Μασώνους, Εβραίους ,Μπίλντεμπεργκ, Ιλουμινάτους και αρχιδάτους του κερατά,δίνοντας έτσι άφεση αμαρτιών στον κάθε τσόγλανο που παρίστανε τον πολιτικό και μας δούλευε ,ενώ ήταν η κύρια πληγή του προβλήματος ο πολιτικός και όχι ο κάθε Ιλουμινάτος η παπαράτος ή όποιος άλλος διάολος του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού.Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν...Εσύ τι κάνεις είναι το ζητούμενο.Κανένας Μασώνος η Μπίλντεμπεργκιος, δεν μπορεί να σου πάρει τίποτε,αν εσύ δεν το επιτρέψεις.Εμείς το επιτρέψαμε...

Ενώ σήμερα ξέρουμε Ο Λ Ο Ι  πως οι ηγέτες μας είναι υποχείρια αυτών των λαμογιών,εμείς τους επιτρέπουμε να είναι ηγέτες μας.Τους καλοπληρώνουμε για να μας πουλάνε στην κυριολεξία,και όταν ψιλοδιαμαρτυρόμαστε να βάζουν τον Πάνκαλο να μας βρίζει κιόλας...Πόσο περισσότερο μαλάκες μπορούμε να γίνουμε δηλαδή?

Κι όμως...Μπορούμε να γίνουμε ακόμη περισσότερο μαλάκες...
Όταν πιστεύεις πως θα έρθει κάποιος,που μπορεί να τον λένε Σαμαρά Αντώνη π.χ. .ωστε να βάλει τα πράματα στη θέση τους,τότε είσαι ο ορισμός του απόλυτου μαλάκα.
Αν πιστεύεις πως όλα αυτά τα διεθνή λαμόγια είναι τόσο καλά οργανωμένα,τι άλλο από μαλάκας είσαι αν πιστεύεις πως αυτός ο Αντώνης δεν είναι δικός τους και προβλέψιμος όπως πιστεύεις για τον συμαθητή του?
Το μόνο που δεν μπορούν να προβλέψουν,είναι η αντίδραση του λαού,όταν αυτή γίνει σοβαρά.Και μείς σοβαροί δεν είμαστε σαν λαος απ΄οτι φάνηκε...

Μαζεύτηκαν π.χ. κάποιοι άνθρωποι όπως ο Δρ Λαμπαβίτσας με την Σοφία Σακοράφα και σύστησαν μια επιτροπή ελέγχου του χρέους ώστε να αρχίσει μια σοβαρή αντιμετώπιση του προβλήματος.Αυτό απαιτούσε πλαισίωση από τον κόσμο που κλήθηκε να υπογράψει,ώστε να γίνει όπως πρέπει και οι "Αγανακτισμένοι" τάχα μου Έλληνες τους έγραψαν στα γεννητικά τους όργανα...(54 χιλιάδες ήταν μόνο οι υπογραφές πριν ένα χρόνο, και 58 χιλιάδες είναι τώρα)
(Οι Ισλανδοί μέσα σε λίγες μέρες,μέσω Facebook οργανώθηκαν και έσωσαν τη χώρα τους από κάθε λογής λαμόγιο...Αυτός μπορείς να πείς πως είναι σοβαρός λαός...)
 
Η απογοήτευσή μου όμως,ήρθε όταν βρέθηκα σε μία συγκέντρωση των "Αγανακτισμένων" του Λευκού Πύργου...διαβάστε εδώ τι είδα όπως και τα σχόλια της ανάρτησης να φρίξετε....
Εκεί ,σκέφτηκα πως είμαστε χαμένοι από χέρι...
Έλεγε στο μικρόφωνο ο καθένας τη μαλακία του για άμεση δημοκρατία τύπου Αρχαίας Ελλάδας και κολοκύθια με τη ρίγανη και μείς περιμέναμε απ αυτούς χαήρι... Περισσότερο μου έφερναν στο μυαλό σουρωμένο,που βρήκε για ακροατήριο κάποιον νυσταγμένο μπάρμαν να πεί τα εσώψυχα του, παρά αγανακτισμένο πολίτη που νιώθει ότι τον κλέβουν στην κυριολεξία !
Στόχευση πουθενά...Αοριστομαλακίες του τύπου "ψωμί παιδεία ελευθερία" άκουγες και τίποτε ουσιαστικό.
Στην πλατεία Συντάγματος πάλι,άλλο χάλι μαύρο...ανω πλατεία και κάτω πλατεία...Όπως ΕΑΜ - ΕΔΕΣ ένα πράμα....Μα είναι δυνατόν...??!! ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ...?! ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙΙΙ ΜΑΛΑΚΕΣ....ΕΛΕΟΣ ΛΕΜΕ !!

Παρόλα αυτά συνέχισα να γράφω όποτε είχα χρόνο,προσπαθώντας να συντηρώ και να "τσιγκλάω" το αίσθημα της Αγανάκτισης, μήπως και γίνει κάτι ρε παιδί μου στο φινάλε...
Τίποτε όμως.Τζίφος.Ήρθε η παρακάτω είδηση να μου κάνει το συκώτι σαν τσαρούχι... Οι Έλληνες δεν είναι απλά μουδιασμένοι όπως ο βάτραχος που ανέφερα παραπάνω... Είναι ήδη τελειωμένοι και παραδομένοι.Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω.

Δεν το χωράει ο νους μου ρε σείς,πως μπορείς να αποδέχεσε ως περιβάλλον έναν κλέφτη που σου κλέβει το σπίτι κοροιδεύοντας τον εαυτό σου λέγοντας  "...έ τι να κάνουμε...έτσι είναι αυτά...υπάρχουν και κλέφτες στη ζωή",αντί να πάρεις ότι βρείς μπροστά σου και να του σπάσεις το κεφάλι...
Περιβάλλον και φυσιολογικό,είναι το κρύο,η καταιγίδα,ο σεισμός,που καλείσαι να αντιμετωπίσεις αποδέχοντας τα φαινόμενα αυτά ως ανυπέρβλητα.Έναν πολιτικό ή κάποιες οικογένειες πολιτικών,που ξεπουλάνε την πατρίδα σου στους ξένους νταβατζήδες,ώστε να τους έχουν άρχοντες στη ζωή σου, πως τους δέχεσε ως ανυπέρβλητους και δεδομένους?!Είσαι ηλίθιος?!?!Θες να με σκάσεις μάλλον ρε μαλακα Έλληνα και δεν μπορώ να το βγάλω αυτό απ το μυαλό μου .

Για να μην σας κράζω άλλο -ελπίζω να καταλαβένετε πως μέσα στους μαλάκες βάζω πρώτον και καλύτερον εμένα- θα σας πως την τελευταία μου ελπίδα για το μέλλον της λατρεμένης μου Ελλάδας μιας και εκ φύσεως αισιόδοξος,δεν μπορώ να αποδεχθώ ρε πούστη μου πως χάνω λόγω μαλακίας από ανασφαλή πουστράκια με κολάρα άσπρα,ότι έχω και δεν έχω...

Αυτό που μπορεί να μας σώσει από τα νύχια των λαμογιών,είναι να "γείρουν" οικονομικά και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι...Μόνο αν γίνει μπάχαλο το όλο σκηνικό,και τους ξεφύγει η κατάσταση,τότε θα καταφέρουμε να σωθούμε,ΑΝ ΚΑΙ ΕΦ ΟΣΟΝ τη στιγμή εκείνη,υπάρχει κάποιος που δεν είναι τοποθετημένος από τα ξένα αφεντικά όπως συμβαίνει από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους.Αν δεν συμβεί αυτό,ετοιμαστείτε για άλλα 400 χρόνια ιδιότυπης σκλαβιάς...

Εύχομαι από καρδιάς,να βγώ ψεύτης.Αμήν.

Πιπεράτος
------------------------------------------------

Υποθήκευση του συνόλου των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Ελλάδας, θα περιλαμβάνει η δανειακή σύμβαση με επέκταση του επαίσχυντου άρθρου 13 του Κειμένου Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου ή περίληψη επιπλέον ειδικού άρθρου με το οποίο θα εκχωρούνται απ’ευθείας στους ξένους δανειστές τα έσοδα της χώρας από τα  κοιτάσματα υδρογονανθράκων.
Για την ακρίβεια αυτή την στιγμή η διαπραγμάτευση δεν είναι για τον αν τα χρήματα θα πηγαίνουν απ’ευθείας σε ένα ταμείο το οποίο θα αποπληρώνει τα δάνεια, αλλά αν θα συμβεί αυτό (το οποίο οι κυβερνώντες θεωρούν «θετική λύση» ή αν θα αναλάβουν την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων απ’ευθείας οι δανειστές!

Αυτό σημαίνει ότι θα κοστολογούν με ένα συγκεκριμένο κόστος παραγωγής το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο το οποίο θα χρησιμοποιείται για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους και εν συνεχεία θα το πωλούν αυτοί όπου και όσο θέλουν!

Τα παραπάνω, τα οποία βασίζονται σε απόλυτα έγκυρη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, απλά επιβεβαιώνουν αυτά που το defencenet.gr έχει ήδη αποκαλύψει για την τύχη των κοιτασμάτων υδρογοναθράκων και την άρνηση για άμεση εκμετάλλευσή τους.

Τα παραπάνω θα αποτυπωθούν σε άρθρο ανάλογο με το άρθρο 13 του Κειμένου Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου, το οποίο επι λέξει αναφέρει ότι: «Greece commits future cash flows from project Helios or other privatisation revenue in excess of those already included in the adjustment programme to further reduce indebtedness of the Hellenic Republic by up to 15 billion euros with the aim of restoring the lending capacity of the EFSF».

Το συγκεκριμένο ταμείο στο οποίο θα συγκεντρώνονται τα χρήματα από ενέργεια (είτε ανανεώσιμες πηγές είτε υδρογονάνθρακες) και αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει μέχρι το 2015 να έχει συγκεντρώσει 50 δισ. ευρώ!

Εύκολα γίνεται αντιληπτό (αν κρίνουμε και από το αποτραπέν, έστω προσωρινά, σκάνδαλο των Airbus) ότι οι αποκρατικοποιήσεις ακόμα και κατά 100% όλων των φιλέτων (ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, λιμάνια κλπ) είναι πρακτικά αδύνατο να συγκεντρώσουν περισσότερα από 15 δισ. ευρώ, αφού είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι τα έσοδα θα αφορούν περί το 20% της πραγματικής αξίας των υπό ιδιωτικοποίηση εταιρειών-φιλέτων. Άρα μένουν μόνο τα κοιτάσματα και το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ το οποίο όπως θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να αποδώσει.

Ήδη το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι "η Ελλάδα σύντομα θα μπορεί να καλύπτει μέχρι και 30% των αναγκών της σε υδρογονάνθρακες από την εγχώρια παραγωγή και αυτό το ποσοστό δεν αφορά τα κοιτάσματα νότια της Κρήτης, αλλά μόνο αυτά της δυτικής Ελλάδας".

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ αρμόδιος για θέματα ενέργειας Γ.Μανιάτης «Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν στην διάθεσή μας μιλάμε για το 30% και μη συνυπολογίζοντας τα νέα θετικότερα δεδομένα που είμαστε σίγουροι πως θα προκύψουν από τις νέες έρευνες»!

Μιλάει δηλαδή μόνο για τις περιοχές, σε Ιόνιο (Πατραϊκός κόλπος, Κατάκολο) και Ιωάννινα.

Εν κατακλείδι: Πρόκειται για μία συντονισμένη επιχείρηση αρπαγής του εθνικού πλούτου με την κατ’αρχήν υποδούλωση της χώρας. Προσέξτε την αλληλουχία των γεγονότων: Το 2009, ο τότε πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου δηλώνει σε συνέντευξη στις Βρυξέλλες, ότι «Πετρέλαιο δεν υπάρχει ή τουλάχιστον δεν υπάρχει αρκετό».

Από το 2007 οι Αμερικανοί έχουν βεβαιωθεί για την ύπαρξη τεράστιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην δυνητική ελληνική ΑΟΖ, αλλά και στην δυτική Ελλάδα. Τον Απρίλιο του 2010 ο (ακόμα!) αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ειρωνεύεται στην Βουλή συντελεστές τηλεοπτικής εκπομπής (μεταξύ των οποίων και συνεργάτη του defencenet.gr), οι οποίοι με αποκαλύπτουν μέρος των συγκλονιστικών στοιχείων για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Α.Μεσόγειο και στο Ιόνιο και δηλώνει και αυτός ότι «Φυσικά πετρέλαιο δεν υπάρχει».

Τον Μάϊο η χώρα βιώνει την άλωσή της με την υπογραφή του Μνημονίου (μια εξέλιξη που ακόμα και ο Κώστας Σημίτης, τώρα –κάπως αργά βέβαια – καταγγέλλει ως «καταστροφή για την Ελλάδα»).

Ξαφνικά, αμέσως μετά εξαγγέλλεται η δημιουργία κρατικού φορέα αδειοδότησης ερευνών για υδρογονάνθρακες (αλήθεια, αφού «Δεν υπήρχε πετρέλαιο» γιατί ίδρυσαν τέτοιο φορέα;) και ακολουθεί ένα χρόνο μετά η διαβεβαίωση του υφυπουργού του ότι «Το 30% των αναγκών μας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα καλύπτονται από ελληνικά κοιτάσματα, μόνο από τα γνωστά κοιτάσματα»!

Πως από το «Δεν υπάρχει πετρέλαιο» φτάσαμε στην κάλυψη του 30% (τουλάχιστον) της κάλυψης των αναγκών μας σε πετρέλιο και φυσικό αέριο; Μεσολάβησαν έρευνες και νεότερα στοιχεία; Όχι! Το ήξεραν και τότε και το έκρυβαν.

Και φυσικά δεν μιλάμε για το «30%», αλλά για τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια βαρέλια μόνο στις περιοχές που ήδη έχουν δεσμευθεί νότια της Κρήτης. Αλλά γιατί να το πουν τότε; Μόνο αυτά που έχουν βρεθεί εντός των περιοχών που έχουν ήδη δεσμευθεί υπολογίζεται η αξία τους σε περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ!

Θα πρέπει να αναλογιστεί κάποιος το κλίμα που θα δημιουργούσε η ανακοίνωση για ύπαρξη τέτοιων κοιτασμάτων λίγο πριν αρχίσουν οι προδοσίες περί «Τιτανικού» κλπ και πριν «φουσκώσουν» το χρέος έτσι ώστε να εξυπηρετεί τα σχέδιά τους, οι Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου. Υπήρχε περίπτωση κανείς να δεχόταν Μνημόνια κλπ; Ποτέ; εκτός του ότι οι διεθνείς αγορές θα έβλεπαν πολύ πιο "ήπια" την ελληνική περίπτωση, όπως έπραξαν και με την Κύπρο.

Όλα αυτά έχουν μόνο ένα στόχο: Την εκποίηση της ίδιας της χώρας και ειδικότερα των στρατηγικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, σε τιμές … δώρου, του εθνικού πλούτου της χώρας. Θα τους επιτρέψουμε (και σε αυτούς και σε άλλους συνεργούς τους σε ΝΔ και ΛΑΟΣ) να ολοκληρώσουν το έγκλημα;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ...ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ,ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ