ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΙ...ΣΑΣ ΞΕΣΠΙΤΩΝΟΥΝ !

Δυστυχώς για τρίτη φορά αναρτώ το ίδιο κείμενο που έγραψα πριν από ένα χρόνο για τους άστεγους που θα ρθουν...
Καί ήρθαν...Και πολύ φοβάμαι πως με την αδράνεια και την ύπνωση που μας διακατέχει,(20 χιλιάδες λένε πως είναι οι άστεγοι στην Αθήνα,μα μόνο 1000 άτομα "αγανάκτισαν" στην Πλατεία Συντάγματος την περασμένη Κυριακή...)  το επόμενο παρόμοιο κείμενο που θα γραφτεί μπορεί να γραφτεί για μένα που γράφω τώρα,αλλά και για σένα που το διαβάζεις.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τόσα και τόσα πάθαμε, μέσα σ αυτά τα δυο χρόνια,και εμείς οι Έλληνες ακόμη καθόμαστε και ανεχόμαστε πρωθυπουργούς που τάζουν έναν εργαζόμενο σε κάθε οικογένεια...(Τ ακούσαμε κι αυτό!)

Αποδεικνύουμε, κάθε μέρα που περνάει,πόσο
μαλθακοί-σε βαθμό αστειότητος-και δουλοπρεπείς έχουμε γίνει,ώστε να ανεχόμαστε ότι πιο παράλογο και παλαβό μας πει ο "αφέντης".

Το ότι η ανυπακοή μπορεί να μας σώσει,ούτε περνάει από το μυαλό μας σαν λαός...Μέγα λάθος...Αυτή είναι ο λόγος που υπάρχουμε.Οποιαδήποτε άλλη στάση,θα μας εξαφανίσει από το χάρτη,για 800 χρόνια αυτή τη φορά...Να μαστε σίγουροι. 

Όλοι με τα χαρτάκια των εκτάκτων εισφορών,θα τρέχουμε αύριο στους γκισέδες να πληρώσουμε σαν καλά παιδιά τον αφέντη μην μας κάνει ντα...Λες κι αν δεν πάμε,θα γίνει κάτι κακό ή καλό!Τίποτε δεν θα γίνει και σε καμία περίπτωση...
Πάλι του χρόνου,αν όχι μετά από λίγους μήνες,ο "αφέντης" θα βάλει κάποιον από την παρέα του,να ανακοινώσει ότι το μέτρο δεν ευόδωσε όσο υπολογίζανε και ότι λείπουν ακόμη κάποια δισεκατομμύρια που στενοχωρούν τροικανούς και άλλους εταίρους...Και τότε ξέρεις...μιας και έμαθες τι σημαίνει έκτακτη εισφορά...Πάλι θα σου ζητάνε ότι σου απέμεινε...και δεν θα χεις...και θα φοβάσαι...ενώ αυτοί δεν θα σε φοβούνται...που θα πρεπε.

Αν συνεχιστεί αυτή η στάση μας,τότε οι παρακάτω σκέψεις που γράφτηκαν τον Ιανουάριο,δεν θα αργήσουν να γίνουν πραγματικότητα,όπως δείχνει..

                                     


Και αυτη εδω ειναι η θεση σου....Σε περιμενει.


Πιπεράτος

Διαβάστε παρακάτω,πως μας έχουν φέρει με τα νερά τους οι κυβερνώντες,που ενώ θα πρεπε να απαιτούμε με νύχια και με δόντια τον διωγμό όλων αυτών που μας κατέστρεψαν,καθόμαστε και συζητούμε πως θα διαχειριστούμε την δυστυχία που επικρατεί.
-----------------

Οι «νεόπτωχοι», απλοί άνθρωποι που πριν λίγους μήνες είχαν σπίτι και δουλειά περιφέρονται τώρα άστεγοι στους δρόμους της πρωτεύουσας, της Θεσσαλονίκης αλλά και σε κάθε πόλη της Ελλάδος.
Σε όποια γωνία και να κοιτάξει κάποιος θα δει ανθρώπους αδύναμους, ταλαιπωρημένους, με «σκαμμένα» πρόσωπα από την πείνα να εκλιπαρούν για ελεημοσύνη.
Ένα κράτος πρέπει να στηρίζει τον πολίτη που δεν έχει μέρος να ζήσει, να του δίνει ένα πιάτο φαγητό και να του παρέχει ένα περιβάλλον μέσω του οποίου θα μπορεί να επανενταχθεί στην κοινωνία.
Όταν ένας άνθρωπος μείνει στον δρόμο χωρίς υποστήριξη  από την πολιτεία είναι αδύνατο να επανενταχθεί.
Πως θα ψάξει ο άστεγος για δουλειά (ανέκδοτο βέβαια με την επίσημη ανεργία στο 18,2%) όταν δεν έχει την δυνατότητα να κάνει ένα μπάνιο;
Πως θα ψάξει ο άστεγος για δουλειά όταν τα λιγοστά υπάρχοντα του τα μεταφέρει συνεχώς πάνω του, στις καθημερινές περιπλανήσεις επιβίωσης μέσα στη πόλη;
Πως θα ψάξει ο άστεγος  για δουλειά όταν πεινάει;
Κανείς δε θα προσλάβει στη δουλειά του έναν άνθρωπο που μυρίζει, που είναι ρακένδυτος, που φαίνεται αδύναμος & ταλαιπωρημένος…
Απευθυνόμαστε προσωπικά στον κ. Παπαδήμο αλλά και στα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και τους καλούμε άμεσα να πάρουν πρωτοβουλίες για τη δημιουργία οργανωμένων χώρων υποστήριξης & φιλοξενίας αστέγων. Δεν εννούμε γυμναστήρια και αποθήκες όπου οι άστεγοι θα ξαπλώνουν στο πάτωμα για να περάσουν τη νύχτα… Εννοούμε τη δημιουργία χώρων στους οποίους ο άστεγος θα βρίσκει ένα ανθρώπινο κρεβάτι, πρόσβαση σε μπάνιο, φαγητό, αξιοπρεπή ρούχα, πρόσβαση σε αγγελίες εργασίας & υποστήριξη για επαγγελματική αποκατάσταση, για όσο χρειαστεί.
Πριν πείτε ότι δεν υπάρχουν λεφτά, σκεφθείτε ότι η απελπισία φέρνει εγκληματικότητα.. Σε έναν εγκληματία στη φυλακή,αυτά που ζητάμε για τους αστέγους, η πολιτεία τα παρέχει..
Φυσικά ζητάμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες και από τους δήμαρχους, & ειδικά από τον κ. Καμίνη & τον κ. Μπουτάρη (το κάνουμε προσωπικό και περιμένουμε απάντηση).
Μην περιμένετε να γίνουν εγκληματίες  & μην περιμένετε όσοι δεν μπορούν να εγκληματίσουν να πεθάνουν για να λυθεί το πρόβλημα..
troktiko.eu


ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ...ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ,ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ