ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!

Πάρτε...
"Εξόφληση οφειλών ακόμα και με ακίνητα θα δέχεται η Εφορία αναμένεται να περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών"...

Αν αυτό λέγεται Κράτος,τότε εγώ είμαι Κονγκολέζος φύλαρχος...


Η παρακάτω είδηση δεν διευκρινίζει για ποια κατηγορία οφειλετών μιλάμε,όπως και για ποιου
τύπου ακίνητα.
Αν η εξόφληση αφορά και μικρά σχετικά ποσά,αλλά και πρώτη κατοικία,τότε μιλάμε για γενοκτονία στην κυριολεξία.Άσε που θα δημιουργηθεί τέτοιο μπάχαλο,μιας και οι αντικειμενικές αξίες καμία σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές,με αποτέλεσμα να χάνει ο κόσμος τα ακίνητά του στη μισή τιμή...
Άν αφορά τα λαμόγια που έφαγαν εκατομμύρια στέλνοντάς τα στην Ελβετία έχει καλώς...Αν όμως αφορά και αυτούς που καταστράφηκαν και δεν μπορούν να πληρώσουν,τότε μιλάμε για "μπίζνα" αποτελειωμού της μεσαίας τάξης.
Ανάμεσα στις κατηγορίες για την "καλοπέραση" των Ελλήνων,είναι και το ότι οι Έλληνες κατά 80% έχουν δικό τους σπίτι...Και ποιανού θα πρεπε να είναι το σπίτι που κατοικώ ρε παιδιά...?Του γείτονα?Ή κανενός λαμογιού από αυτά που ξεζουμίζουν τη χώρα?Η απάντηση τελικά είναι του λαμογιού...Γιατί σε κάποιο λαμόγιο "κοράκι" θα καταλήξει το κάθε ακίνητο,απ αυτά που έχουν τις άκρες στους πλειστηριασμούς,στα πλαίσια πάντα της αποκρατικοποίησης...

Εισπράκτορας δημοσίου...
Για το "θεάρεστο" αυτό έργο,θα ενεργοποιηθούν λέει,ιδιώτες ως εισπράκτορες...όπως της εικόνας αυτής δηλαδή...?

Η "μπάλα" χάθηκε όπως και να χει...Γι αυτό ευθύνονται οι κυβερνητικοί των τελευταίων δεκαετιών,και τους χαρίζω την φωτογραφία του Αχιλέα από τη Λάρισσα...

Πιπεράτος
-----------------------------------------------


Ακόμα και σε είδος ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών μέσω ακινήτων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου που θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο.
Στο προσχέδιο περιλαμβάνεται επίσης η εισαγωγή νέων αντικειμενικών κριτηρίων με έλεγχο ακόμη και των τραπεζικών καταθέσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών και φορο-κυνηγητό από ιδιώτες ελεγκτές και φορο-εισπρακτικές εταιρείες.
Αυτό που ξεφεύγει αδιαμφισβήτητα από τα τετριμμένα είναι η δυνατότητα που δίνεται σε όσους φορολογούμενους θέλουν να εξοφλήσουν τις οφειλές του στο Δημόσιο αλλά δεν έχουν μετρητά και δεν μπορούν να πωλήσουν τα ακίνητά τους, να μπορούν να μεταβιβάζουν στην εφορία τα εν λόγω ακίνητα για να διαγραφεί το χρέος τους.
Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, σύμφωνα με "Τα Νέα", η εξόφληση θα μπορεί να πραγματοποιηθεί εφάπαξ προκειμένου να διαγραφεί το 100% των προσαυξήσεων, σε 2 έως 12 μηνιαίες δόσεις προκειμένου να διαγραφεί το 90% των προσαυξήσεων, σε 13 έως 24 δόσεις για να διαγραφεί το 75% των προσαυξήσεων, σε 25 έως 36 δόσεις για απαλλαγή του 60% των προσαυξήσεων, σε 37 έως 48 δόσεις για διαγραφή του 45% των προσαυξήσεων και σε 49 έως 60 μηνιαίες δόσεις με διαγραφή του 25% των προσαυξήσεων. Να σημειωθεί πως η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 100 ευρώ.
Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2012 στην αρμόδια εφορία ή τελωνεία όπου είναι βεβαιωμένες οφειλές μέχρι την ημερομηνία αυτή.
Σε περίπτωση πτώχευσης επιχείρησης, δεν θα γίνεται δεκτή η συζήτηση αίτησης αν δεν έχει ενημερωθεί μέσα σε 20 ημέρες η εφορία.
Ανοίγει ακόμα ο δρόμος για εισπρακτικές εταιρείες και ιδιώτες κυνηγούς φόρων με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών.
Οι ιδιώτες σύμβουλοι είσπραξης φόρων θα κυνηγούν χρέη ιδιωτών ή επιχειρήσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, εφορίες και τελωνεία αλλά και ασφαλιστικούς οργανισμούς.


http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ