ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

"ΛΑΔΩΜΑ" ΚΑΙ...ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δύο στους δέκα επιχειρηματίες παραδέχτηκαν πως έχουν δωροδοκήσει δημόσιο υπάλληλο προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντά τους. Τι καταμαρτυρούν τα στοιχεία αποκαλυπτικής έρευνας
Σε έρευνα που διενήργησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΣΕ) και έγινε με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, το 18% των επιχειρηματιών παραδέχτηκε πως δωροδόκησε δημόσιο υπάλληλο.
Ωστόσο, το 41,4% δικαιολογεί αυτή την συναλλαγή και υποστηρίζει πως το έπραξε για να μειώσει την ασφυκτική οικονομική επιβάρυνση που δεχόντουσαν οι επιχειρήσεις τους.
Από μία έως και τρεις φορές έχει δώσει χρήματα "κάτω από τραπέζι" το 9,2%, πάνω από 3 φορές το 8,6%, ενώ μόνο μία φορά απάντησε το 4,9%. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων δηλαδή το 77,3% απάντησε πως δεν έχει δωροδοκήσει ποτέ δημοσίους υπαλλήλους.
Το 88,2% πιστεύει πως η φορολογική συνείδηση των Ελλήνων επιχειρηματιών είναι από χαμηλή έως και ανύπαρκτη και μόλις το 11,8% θεωρεί πως οι συνάδελφοι τους είναι διατεθειμένοι να επωμισθούν στο ακέραιο το σύνολο των φορολογικών τους υποχρεώσεων.
Η έρευνα, όπως σημειώνει η "Real News", έχει σταλεί ήδη από τον Πρόεδρο της ΕΣΣΕ, Βασίλη Κορκίδη, προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενόψει της διαβούλευσης για το νέο φορολογικό σύστημα.
Στη συνοδευτική επιστολή οι έμποροι προτείνουν μείωση κατά 15% της φορολογίας των επιχειρήσεων, εφαρμογή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 19% και χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ 9%.

http://news247.gr/

1 σχόλιο:

ΜΑΙΡΗ είπε...

Ηταν κάτι που όλοι μας το ξέραμε και το συντηρούσαμε, σήμερα πιστεύω ότι δεν έχει αλλάξει,απεναντίας πολύ καλά κρατεί.

Θα χαρούμε να είσαι κι εσύ ένας απο τους επισκέπτες μας στο καινούργιο μας ιστολόγιο που συμμετέχω κι εγώ,
καλή εβδομάδα

https://ohifront.wordpress.com/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ