ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΡΩΤΑΝΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επιστολή στην Τράπεζα της Ελλάδος έστειλαν έξι ασφαλιστικά ταμεία. Την κατηγορούν για κακοδιαχείριση χρημάτων και αυθαίρετες επενδύσεις σε ομόλογα. Τι απαντά το υπουργείο Εργασίας
Διαστάσεις παίρνει το θέμα της διαχείρισης χρημάτων των ασφαλιστικών ταμείων από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Έξι ταμεία σε επιστολή τους προς την ΤτΕ, την κατηγορούν για κακοδιαχείριση χρημάτων που επενδύθηκαν σε ομόλογα του Δημοσίου και ζητούν επιστροφή των καταθέσεών τους.
Το γεγονός παραδέχθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ Αθανάσιου Πλεύρη και Άδωνι Γεωργιάδη, τόνισε ότι πρόκειται για τα ταμεία ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΤΕΑΙΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΕΑΜ, ΕΔΟΕΑΠ.
Στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές ανέφεραν ότι "οι συγκεκριμένοι φορείς έδωσαν στην ΤτΕ να διαχειριστεί χρήματα από εισφορές εργαζομένων - εργοδοτών. Από αυτούς τους κοινωνικούς πόρους μεγάλα τμήματα (κάνουν λόγο 10 δισ. ευρώ από τα συνολικά 14 δισ. ευρώ που ήταν διαθέσιμα το 2010 στην ΤτΕ) μετατράπηκε αυθαίρετα, σύμφωνα με τις επιστολές των διοικήσεών τους, σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου από την ΤτΕ, χωρίς να υπάρχουν σχετικές αποφάσεις των ΔΣ των ταμείων αυτών".
Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά της ΤτΕ για κακοδιαχείριση.
Το υπουργείο από την πλευρά του σημειώνει ότι "τα κατατεθειμένα στην Τράπεζα διαθέσιμα κεφάλαια των ΦΚΑ αρμοδιότητας ΓΓΚΑ ανέρχονταν την 30.9.2011 στο ποσό των 15,87 δις ευρώ" και προσθέτει ότι "η Τράπεζα τα επενδύει υποχρεωτικά σε κινητές αξίες του Ελληνικού Δημοσίου, όπως ομόλογα και έντοκα γραμμάτια Ελληνικού Δημοσίου".
Τέλος αναφέρει πως σε ό,τι αφορά στις λεπτομέρειες της διαδικασίας περιορισμού του ελληνικού χρέους και του τρόπου υλοποίησής της στα ασφαλιστικά ταμεία, αυτές θα προσδιοριστούν εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος.

http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: