ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ... ΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΑ... ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ...
#
#

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ !!

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΣΘΟ 9.166 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ!ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ BMW ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ;

Ο εναερίτης που βλέπετε να διαμαρτύρεται, παίρνει
μειωμένο μισθό, που μετά βίας φτάνει τα 1.000 ευρώ και ας ρισκάρει όλη μέρα τη ζωή του σκαρφαλώνοντας στις......
κολώνες με τα ηλεκτροφόρα καλώδια. Κι όμως: Μια γραμματέας παίρνει τριπλάσια απ' αυτόν και έχει και εταιρική BMW...

Προκάλεσε σοκ η καταγγελία ότι στη ΔΕΗ, υπάρχουν διευθυντές οι οποίοι παίρνουν μισθούς μεγαλύτερους και από του Προέδρου της Δημοκρατίας. 9.166 ευρώ ο μισθός που παίρνουν, χωρίς τα "εξτραδάκια". Η Athens Post, είχε υποσχεθεί ότι θα επανέλθει. Και, εμείς, κρατάμε τις υποσχέσεις μας. Κρατήστε λοιπόν καλά τα μαλλιά σας, γιατί με αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω, είναι δύσκολο να μην σας πέσουν.
Ας τα πάρουμε ένα ένα: Κατ' αρχάς, οι διευθυντές.

Όπως κατήγγειλε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Πειραιώς και Νήσων, Μανώλης Μπεντενιώτης, οι αποδοχές των γενικών διευθυντών, ενώ θα πρέπει σύμφωνα με την ισχύουσα διάταξη να «διαμορφώνονται στο ύψος των 5.981,40 ευρώ», οι γενικοί διευθυντές της ΔΕΗ με περίεργη μεθόδευση και κατά παράβαση κάθε εννοίας δικαίου, αλλά και ηθικής, εισπράττουν 8.578,30 (Κ.Μ. 072) συν 588,58 (Κ.Μ. 391), αθροιστικά 9.166,88 ευρώ.
Αυτά τα ποσά προκύπτουν από
την «Εκκαθάριση μισθοδοσίας Κ.Κ.Π. – ΔΕΗ» τον μήνα Οκτώβριο 2011, χρήση 2011, αλλά και από τις λοιπές εκκαθαρίσεις των προηγουμένων μηνών για όλους τους γενικούς διευθυντές. Σκεφτείτε ότι σε αυτούς, χρεώνονται και υπερωρίες και άλλα έξτρα, ενώ κάποιοι έχουν και εταιρικό αυτοκίνητο (BMW, φυσικά), για το οποίο χρεώνουν καθημερινά το πάρκινγκ στην επιχείρηση!

Το πιο εξοργιστικό όμως από αυτά που καταγγέλλει ο Μανώλης Μπεντενιώτης, είναι η η περίπτωση της συνταξιοδότησης Γενικού Διευθυντή, ο οποίος, αμέσως μετά τη συνταξιοδότηση, προσελήφθη με ετήσιο μισθό 117.400, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται τα δώρα εορτών Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα αδείας. Και έτσι έχουμε είσπραξη ποσού σύνταξης αλλά και ποσού απασχόλησης.
Όταν και η διαδικασία «προκήρυξης», όπως σημειώνει «θεωρείται ότι παραβιάζει τις διατάξεις και τους κανονισμούς.»
Υπάρχουν όμως και άλλα:
-Η παράνομη διάθεση εκατοντάδων επιβατηγών αυτοκινήτων σε διευθυντές και χαμηλόβαθμους υπαλλήλους, τα οποία κοστίζουν υπέρογκα ποσά.

Οι δαπάνες υπερωριών στο προσωπικό του γραφείου του διευθύνοντος συμβούλου, όπως προκύπτει από στοιχεία που δημοσιοποιούνται, είναι πέρα από κάθε ηθική και λογική αιτιολογία.
Εκτός από τα οργανωμένα συμφέροντα, τους εργολάβους και τις συντεχνίες, την λεηλατούν και στελέχη της με τη συνενοχή και της διοίκησης και την ανοχή – ενοχή και του Υπουργείου.
-Οι δύο οδηγοί έχουν 215 ώρες υπερωρίες το μήνα, όταν οι εργάσιμες ώρες ανά μήνα δεν υπερβαίνουν τις 160 ώρες ανά εργαζόμενο.

Αφού η γραμματέας έχει ποσό προσαύξησης αποδοχών (όχι βάρδιας) για τον Ιανουάριο 2011, 1641.60 ευρώ, για το Φεβρουάριο 1296.00 ευρώ και για το Μάρτιο 1373.86 ευρώ.
Αφού ο «συνοδός» υπάλληλος έχει ποσό προσαύξησης αποδοχών (όχι βάρδιας) 2259.56 ευρώ για το μήνα Ιανουάριο του 2011, 1770.72 για το Φεβρουάριο και 1875.52 για το Μάρτιο.
-Αφού η αντίστοιχη προσαύξηση για τον έτερο οδηγό φθάνει τα 1933.17 ευρώ τον Ιανουάριο, 1718.67 το Φεβρουάριο και 1621.80 το Μάρτιο του 2011.

Αφού ο κλητήρας του γραφείου έλαβε τους εν λόγω μήνες προσαυξήσεις της τάξεως των 1118.64 ευρώ, 1030.32 ευρώ και 927.00 ευρώ αντίστοιχα.
Παράλογες, όμως, είναι και οι δαπάνες υπερωριών της γραμματέως του Αναπληρωτή Διευθυντή, η οποία έλαβε ποσό προσαύξησης αποδοχών εκτός βάρδιας για τον Ιανουάριο του 2011, 1800.07 ευρώ, για το Φεβρουάριο 1416.96 ευρώ και για το Μάρτιο 1385.48 ευρώ.
-Για αυτές τις παράνομες σπατάλες έχουν γίνει κατά καιρούς καταγγελίες, τονίζει ο κ. Μπεντενιώτης. «Ειδικότερα, πριν ένα χρόνο προσδιορίστηκαν με απόλυτη ακρίβεια πολλές περιπτώσεις, πλην όμως, αντί να ελεγχθούν, η κατάσταση εκτραχύνεται και το σύστημα αποθρασύνεται.

«Γι’ αυτό και ενδεχομένως,» σημειώνει ο κ. Μπεντενιώτης «θα πρέπει τα στοιχεία να προωθηθούν και στην δικαιοσύνη.» Και εμείς θα συμφωνήσουμε: Δεν πρέπει επιτέλους να παρέμβει ένας εισαγγελέας και να ελέγξει γιατί όλοι αυτοί πληρώνονται όλα αυτά τα λεφτά; Δεν είναι μισαλλοδοξία. Είναι Δικαιοσύνη...

athenapost.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: